Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Hehe, z vyssie napisaneho mi vyplyva, ze slovenski soferi su obmedzeni, a mam za to dostat pokutu, a pratat sa im z cesty, uz ked len ked spomalim, a oni "musia" (bezpecne) spomalit tiez.
Zaujimave.
1. primárne sa má jazdiť v pravom pruhu. Že idem 140 tacho neznamená, že mám výnimku a môžem ísť celú cestu v ľavom
2. kto ide pomaly v pravom pruhu, nemal by sa na poslednú chvíľu vopchať pred čumák niekomu, kto ide rýchlo
3. ak idem 100, začnem obiehať kamión/y a mám za sebou rýchlejšie idúce vozidlo, mal by som krátkodobo zrýchliť na tých 130, aby som neobmedzoval plynulosť premávky
4. ak niekto letí 170, nemá nijaké právo vyblikávať niekoho, kto v ľavom pruhu predbieha rýchlosťou 130...lebo sa mu môže stať, že sa nájde blbec, ktorý mu blikne tiež...ale brzdovými svetlami
Takže takto nejako to vidím ja. Ak sa budeme chovať na ceste slušne ako ľudia a rešpektovať jeden druhého, nemusíme oháňať žiadnymi paragrafmi, z ktorých polovica často nemá ani hlavu, ani pätu, alebo patrí do 60-tych rokov minulého storočia.
Ad diaľnice DE: Tam sa jazdí rôznymi rýchlosťami, od 100 do 250km/h. Takisto sa tam bežne obieha kolóna kamiónov rýchlosťou 110km/h...a nikto s tým nič nenarobí. A ani tam nevídam nikoho s nemeckou ŠPZ na nikoho vyblikovať. Naviac sú tam bežné tzv. "elephant races", kedy vám pri rýchlosti 200km/h kľudne vrazí do ľavého pruhu rovno pred čumák kamión idúci rýchlosťou 86,3km/h a obiehajúci iný kamión, ktorý ide rýchlosťou 85,7km/h. Občas sa stane to, že rýchlejší je rýchlejší len na rovine...v kopci zrazu nie a keď začne pod kopcom obiehať, v kopci už manéver nedokončí a nakoniec sa musí zaradiť späť. Výhoda je, že v DE je veľa diaľnic 3-pruhových a vtedy to všetko pôsobí iným dojmom.
Jaroh
Urcite poznas rozdiel medzi pojmom ohrozit a obmedzit. Ak si este raz pozorne precitas ten bod zo zakona, tak nesmies obmedzit. Cize ak Ta niekto kto ide 130 dobehne pocas Tvojho predbiehania 110kou a bude musiet kvoli Tebe spomalit, tak uz si ho obmedzil. O tom, ci je to obmedzenie kvoli vyrazne nizsej alebo kvoli nevyrazne nizsej rychlosti je uz v tom momente bezpredmetne diskutovat kedze nastalo obmedzenie rychlejsieho vozidla. To je vsetko na co som chcel upozornit.
Precvic si citanie s porozumenim
Vyrok
Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo v mojom chapani znamena, ze ak rychlost nie je vyrazne nizsia, tak sa to nepovazuje za obmedzenie, resp. obmedzit ho tymto sposobom moze.
To je na rozhodnuti organu.
Ale pri 130 vs 110 si myslim, ze ohladuplny by mal byt primarne ten rychlejsi (nelepit sa, nevyblikavat), aj ked osobne, ak som v roli toho pomalsieho, tak zrychlim.
Dalsi co nevie citat s porozumenim
Ja som len Jezusa upozornil na to ze "...pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil..." neznamena "...pri predchádzaní obmedzil..."
Co je vyrazne nizsia rychlost som vobec neriesil.
Mne v piatok podvečer spravil dobru naladu pohyb v utvare (nenazyvam kolona) cca 7-10 aut na ceste Berg-kruhac pred Wolfsthalom, pohybovali sme sa s bezpecnym odstupom v rozpätí 55-63 km/h, co pri MPR 100 je pre istých vodicov neskutocny a nestravitelny ukaz.
(Omnoho lepsie ako par hodín skor, medzi Kittsee a Bergom, nejake biele SUV s BT znackou proste nevydrzalo a ako druhe v poradi 'muselo' predbiehat invalidne vozitko s max 45 tak, ze ohrozilo/obmedzilo iducich v protismere)
"Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo"
Toto je presne jedno z tých deravých pravidiel, ktoré vlastne nič konkrétne nehovorí a v prípade sporu sa oň nedá oprieť. Nedefinuje totiž konkrétne, čo je výrazne nižšia rýchlosť a tak si pod tým môže predstaviť každý, čo chce. Naviac ani pri predchádzaní by človek nemal prekročiť maximálnu povolenú alebo značkou obmedzenú rýchlosť.
Vcera som to pozrel, s tymi luxusnymi SUV ma pravdu, ze to je pre vacsinu ludi overkill, a len ako sa zaradit niekde. Vacsina po case na to ani nema, take auto zivit.
Ale s tymi beznymi autami to celkom nesuhlasim. Ked chcem dobre svetla, podvozok audio, preco si nedopriat. Ved naco clovek robi, aby si od huby odtrhal? Mozno by bolo dobre sa opytat aj jeho zeny, ci je spokojna s jeho setrenim.
Aj to jeho, ze by vacsine stacilo auto do 20000€,lol to tu uz raz bolo, ze vsjo rovno. Ohucany z Dacie na dialnici, a preco, ked mozem mat nieco lepsie a par € drahsie. A co je koho do toho, ze urobim 3000km za rok na vykonnom aute. To je kazdeho vec, ako naklada so svojim majetkom.
Hryzol si do jazyka, ked Dubec zacal s jeho DBXkom a konfigurovanim BMW. Tam hovoria aku vybavu si nedat a usetrit a z Dubeca vypadne, ze ma Aston za 300 tisic
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zaujimave.
2. kto ide pomaly v pravom pruhu, nemal by sa na poslednú chvíľu vopchať pred čumák niekomu, kto ide rýchlo
3. ak idem 100, začnem obiehať kamión/y a mám za sebou rýchlejšie idúce vozidlo, mal by som krátkodobo zrýchliť na tých 130, aby som neobmedzoval plynulosť premávky
4. ak niekto letí 170, nemá nijaké právo vyblikávať niekoho, kto v ľavom pruhu predbieha rýchlosťou 130...lebo sa mu môže stať, že sa nájde blbec, ktorý mu blikne tiež...ale brzdovými svetlami
Takže takto nejako to vidím ja. Ak sa budeme chovať na ceste slušne ako ľudia a rešpektovať jeden druhého, nemusíme oháňať žiadnymi paragrafmi, z ktorých polovica často nemá ani hlavu, ani pätu, alebo patrí do 60-tych rokov minulého storočia.
Ad diaľnice DE: Tam sa jazdí rôznymi rýchlosťami, od 100 do 250km/h. Takisto sa tam bežne obieha kolóna kamiónov rýchlosťou 110km/h...a nikto s tým nič nenarobí. A ani tam nevídam nikoho s nemeckou ŠPZ na nikoho vyblikovať. Naviac sú tam bežné tzv. "elephant races", kedy vám pri rýchlosti 200km/h kľudne vrazí do ľavého pruhu rovno pred čumák kamión idúci rýchlosťou 86,3km/h a obiehajúci iný kamión, ktorý ide rýchlosťou 85,7km/h. Občas sa stane to, že rýchlejší je rýchlejší len na rovine...v kopci zrazu nie a keď začne pod kopcom obiehať, v kopci už manéver nedokončí a nakoniec sa musí zaradiť späť.
Urcite poznas rozdiel medzi pojmom ohrozit a obmedzit. Ak si este raz pozorne precitas ten bod zo zakona, tak nesmies obmedzit. Cize ak Ta niekto kto ide 130 dobehne pocas Tvojho predbiehania 110kou a bude musiet kvoli Tebe spomalit, tak uz si ho obmedzil. O tom, ci je to obmedzenie kvoli vyrazne nizsej alebo kvoli nevyrazne nizsej rychlosti je uz v tom momente bezpredmetne diskutovat kedze nastalo obmedzenie rychlejsieho vozidla. To je vsetko na co som chcel upozornit.
Precvic si citanie s porozumenim
Vyrok
Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo
v mojom chapani znamena, ze ak rychlost nie je vyrazne nizsia, tak sa to nepovazuje za obmedzenie, resp. obmedzit ho tymto sposobom moze.
Ale pri 130 vs 110 si myslim, ze ohladuplny by mal byt primarne ten rychlejsi (nelepit sa, nevyblikavat), aj ked osobne, ak som v roli toho pomalsieho, tak zrychlim.
Ja som len Jezusa upozornil na to ze "...pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil..." neznamena "...pri predchádzaní obmedzil..."
Co je vyrazne nizsia rychlost som vobec neriesil.
https://www.mtbiker.sk/forum/post2140912.html#p2140912
(Omnoho lepsie ako par hodín skor, medzi Kittsee a Bergom, nejake biele SUV s BT znackou proste nevydrzalo a ako druhe v poradi 'muselo' predbiehat invalidne vozitko s max 45 tak, ze ohrozilo/obmedzilo iducich v protismere)
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo"
Toto je presne jedno z tých deravých pravidiel, ktoré vlastne nič konkrétne nehovorí a v prípade sporu sa oň nedá oprieť. Nedefinuje totiž konkrétne, čo je výrazne nižšia rýchlosť a tak si pod tým môže predstaviť každý, čo chce. Naviac ani pri predchádzaní by človek nemal prekročiť maximálnu povolenú alebo značkou obmedzenú rýchlosť.
Ale s tymi beznymi autami to celkom nesuhlasim. Ked chcem dobre svetla, podvozok audio, preco si nedopriat. Ved naco clovek robi, aby si od huby odtrhal? Mozno by bolo dobre sa opytat aj jeho zeny, ci je spokojna s jeho setrenim.
Aj to jeho, ze by vacsine stacilo auto do 20000€,lol to tu uz raz bolo, ze vsjo rovno. Ohucany z Dacie na dialnici, a preco, ked mozem mat nieco lepsie a par € drahsie. A co je koho do toho, ze urobim 3000km za rok na vykonnom aute. To je kazdeho vec, ako naklada so svojim majetkom.
" A teraz vystúpi ... Otto Weiter!!! "
Hryzol si do jazyka, ked Dubec zacal s jeho DBXkom a konfigurovanim BMW. Tam hovoria aku vybavu si nedat a usetrit a z Dubeca vypadne, ze ma Aston za 300 tisic