Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Citujem teba samého: "Vtrepe sa do laveho a potom predbieha 2-3 kamiony 110km/h"
Sesulak si protireci(s) aj tu:
(skratene)
"Vacsinou ho zobudia az moje dialkove, aby sa zaradil do praveho... . Nebudem nikoho skolit. Tiez to nemam rad, ked idem rychlo a niekto sa hra na policajta.
JarohMarli Usla vam dost podstatna vec, ze lavy pruh je na dialnici a ceste pre motorove vozidla pre rychlejsie auta. Tomu komu nevadi sa smochlit za kamionmi, urcite nevadi sa medzi ne zaradit a nevytvarat kolonu v lavom pruhu. Ano mas pravdu aj ked idem 136km/h tak sa snazim, aby som v lavom pruhu nikoho neobmedzoval.
Ocividne vy dvaja ste brzdici v lavom pruhu.
Máš tam niekoľko nepresností:
- " lavy pruh je na dialnici a ceste pre motorove vozidla pre rychlejsie auta" - nepravda
- "Tomu komu nevadi sa smochlit za kamionmi, urcite nevadi sa medzi ne zaradit" - nepravda
- " ... a nevytvarat kolonu v lavom pruhu" - nepravda (pri rozdieli rýchlosti 20 km/h sa žiadna kolóna nevytvára)
Účelom diaľnice skutočne nie je to, aby pomalšie idúce autá nemohli predbiehať iné pomalšie idúce autá len preto, aby rýchlo idúce autá nemuseli pribrzdiť.
Lol fakt sa tu ideme chytat za slovicka? Jasne ze sa jazdi v pravom pruhu.
Pre vas lavoprudovych nieco zo zakona o cestnej premavke:
§ 15
Predchádzanie
(2) Vodič, ktorý pri predchádzaní vybočuje zo smeru svojej jazdy, je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy, pričom nesmie ohroziť vodičov jazdiacich za ním.
(5) Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo, ktoré začalo úkon predchádzania skôr,
paradoxne najlepsie by bolo keby si na dialnici povolene striktne len dve rychlosti. 90 pre kamiony a busy a 130 pre auta. rychlejsie alebo pomalsie bude vzdy vytvarat kolizne. dlho som jazdil tachometrovych 143kmh .. problem bol ze vela vodicov bud neodhadlo rychlost a pri 115 sa vyradili do laveho, a vela vodicov nepouziva spataky. prestal som s tym, usetris par minut na dlhych trasach a je to nebezpecnejsie. radenie medzi dvoma kamionmi je uplna a nebezpecna blbost.. holt kto ide viac ako 130 musi pockat. v opacnom pripade by ludia iduci medzi 100-130 niekedy nemali ako predbehnut kamion.. vyblikavat dialkovymi je sorry ale podla mna sedlacke. max smerovku ked ne clovek v lavom dlho a v pravom nie je nic- niekedy sa proste zabudnu.
myslite aj na to ze pre vela vodicov je rychlost nad 100proste vela a stresujuca. taki su radi ze vobec obehnu a nie este rozmyslat medzi ale dva kamiony sa zmestia.
korunu sedlacizmu tomu nasadila dnesna sebranka v parlamente a vlade. co posledne dva roky vyvadzaju na dialniciach a obchvatoch je chore.
Sesulak Skús si ujasniť, čo vlastne kritizuješ, lebo doteraz sme sa bavili o tom, že pomalšie auto pri predbiehaní brzdí rýchlejšie auto, ale tie odstavce sa týkajú zahájania prechádzania, nie samotného prechádzania. A ja osobne s nimi súhlasím.
Mimochodom, pri všetkej úcte, rýchlosť 110 km/h nie je v porovnaní so 130 km/h výrazne nižšia.
Ak jeden vodič predbieha pomalšie kamióny stodesiatkou a dobehne ho pritom vodič, idúci stotridsiatkou, tak ten stodesiatkár neporušuje žiadne pravidlo tým, že predbiehanie v nezmenej rýchlosti vkľude dokončí.
Neporusuje, lenze vacsina nema potrebu sa zaradit naspat, kedze jazdim na adaptivnom tempomate s cca. 4s odstupom a som od neho z jeho pohladu do spatneho daleko a tym padom predpoklada, ze mi jeho rychlost vyhovuje, kedze sa mu netlacim na kufor...
OK, tak sme sa dostali ďalej a tam s tebou samozrejme súhlasím - keď stodesiatkár dokončí predbiehanie tých 2-3 kamiónov, o ktorých si písal, má sa zaradiť späť doprava. Ale určite by som ho netlačil medzi tie kamióny, len aby som náhodou nemusel spomaliť ...
Pomali laviciari mi tiez neskutocne vadia, nielen na dialnici, ale aj napr. medzi PK a BA. Ja som z tych pomalsich, co jazdia 115-120 po dialnici, ale vyhradne v pravom pruhu. Ak potrebujem obiehat, tak, ak je za mnou auto, vzdy to rozbehnem na 130-140, obehnem, zaradim sa a pokracujem na adaptivnom tempomate v povodnom tempe. Rozumne rozostupy su nieco, co na nasich cestach clovek len tak nevidi.
Zhrniem to.
Všetci ste nasraní keď musíte zo 145km/h spomaliť na 122km/h ak niekto v ľavom pruhu práve predbieha trošku "spomalene".
Každé čo i len trošku pomalšie auto nemá nárok predbiehať pretože by mohlo zavadzať vašej rýchlosti a vašim požiadavkám na premávku. Nech ide za kamiónom, nech ide medzi kamiónmi keď je truľo a nevie ísť plynulo vašou rýchlosťou a nemá akceleráciu.
Myšičkovať sa určite dá bezpečne lebo zrovna Ja som ten čo vie jazdiť a vie čo robí.
Koniec zhrnutia.
Zhrnutie je iné. Na ceste nie si sám a máš byť aj ohľaduplný. Teraz je pomerne bežné, že dosť ľudí kvôli spotrebe jazdí ledva 100km/h po diaľnici. Tí sa rozhodnú predbiehať niekoľko kamiónov, či inak podobne pomalých vozidiel a ty sa za nimi vlečieš niekoľko minút. Pritom by sa tým ľuďom nič nestalo, keby na tú chvíľu pridali na 130km/h a predbehli čo najskôr a zaradili sa. Ale nie, oni pôjdu o 1-2 km/h rýchlejšie ako kolóna čo chcú predbiehať, lebo však môžu a ostatní nech si pribrzdia. To že niekto má čas, ešte neznamená že ten druhý ho má tiež. Už aj na okreskách sa koľkokrát stáva, že stretávam ľudí čo jazdia 10-20km/h pod limitom a bežne sú nalepený na stredovú čiaru. Samozrejme legislatíve si to obhájiš, že si prispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam. Ale nemusíš sa hrať na blbca a môžeš jazdiť aj tak, aby si čo najviac vedel ľuďom uľahčiť tvoje predbehnutie. Nič viac, nič menej.
Aj toto leto sme boli s deťmi z kajakového klubu na Salze, normálne 9 miestna dodávka s prívesom s loďami. A ty tam vychytáš kochačov na tej horskej ceste, čo idú ledva 40km/h a ani nijak ich nevieš obehnúť, lebo sú nalepený na stredovú čiaru a aj napriek tomu, že tam je niekoľko odpočívadiel, kde môžeš zastaviť spustiť rýchlejších, tak nie. Pritom tam je 90tka. A zrazu ideš o hodinu dlhšie. Samozrejme, že človek z toho nie je zrovna šťastný.
Mimochodom, tá cesta je veľmi pekná, chodí tam veľa cyklistov aj motorkárov, môžem dať trasu, kto by mal záujem. Sú tam aj dobré reštiky
Áno scarinko 5 minút sem, 5 minút tam a ak ideš na dlhšiu trasu, tak sa to nazbiera. Ale hej, si známy svojou ohľaduplnosťou k ostatným. Tak čo čakať, keď sa z toho vysmievať. Ale ak tebe niekto neuhne, už je zle nedobre.
No tak mi to vypocitaj ty mudrlant. Vsade bol vsetko vie kazdeho pozna a vsetko sa stalo uz jemu a vsetkym jeho pribuznym a kolegom 😄 ked raz ides jak kkt tak neocakavaj ze sa ti budu vsetci pratat z cesty na pockanie. Cus bejbe.
ja mám skôr pocit, že nak ideš akokoľvek všetci ostatní ťa vedia nasrať ... ja jazdievam teraz okolo 120 tachometrových a mám nervy na pomalších a aj na rýchlejších, ak ide skupinka a ja neviem obehnúť tých pomalších ... napr okolo štvrtej v nedeľu R1 z bb do tt to je brutál ... tak potom idem chvíľu 110 potom chvíľu 140 a just nemôžem zapnúť tempomat .. tak si hovorím, treba nové auto s automatom a adaptívnym tempomatom ... a zase na 3prudovke tt-ba mám pocit, že tých 120 tachometrových sa tak nejako ustálilo a ide sa tam dobre
Moment. Ohľaduplnosť rýchlejších áut netreba? Len tí pomalší majú byť ohľaduplní? Sú Ľudia ktorí z rôznych príčin nechcú/nemôžu ísť 130 ale to neznamená, že sú dementi. Toľko k tej ohľaduplnosti.
hore vyssie v dlhom prispevku je (imho;)) tak 4-5 diskutabilnych veci, ked uz nechcem napisat, ze neprávd/vymyslov
Viacerí to snad vidia, autor si nepripusti
A nehovori cestny zakon aj to, ze ak predchadzas vozidlo, tak to mas urobit co najrychlejsie? Cize pridam na povolenu 130ku - 135ku, obehnem a zaradim sa. Ja sa snazim v prvom rade nikoho neobmedzit, ak je husta premavka v lavom pruhu, ktora ide 150 kmh a ja chcem obiehat, tak ich predsa nezabrzdim, ale prisposobim sa na cas potrebny na predchadzanie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Sesulak si protireci(s) aj tu:
(skratene)
"Vacsinou ho zobudia az moje dialkove, aby sa zaradil do praveho... .
Nebudem nikoho skolit. Tiez to nemam rad, ked idem rychlo a niekto sa hra na policajta.
Ocividne vy dvaja ste brzdici v lavom pruhu.
- " lavy pruh je na dialnici a ceste pre motorove vozidla pre rychlejsie auta" - nepravda
- "Tomu komu nevadi sa smochlit za kamionmi, urcite nevadi sa medzi ne zaradit" - nepravda
- " ... a nevytvarat kolonu v lavom pruhu" - nepravda (pri rozdieli rýchlosti 20 km/h sa žiadna kolóna nevytvára)
Účelom diaľnice skutočne nie je to, aby pomalšie idúce autá nemohli predbiehať iné pomalšie idúce autá len preto, aby rýchlo idúce autá nemuseli pribrzdiť.
Pre vas lavoprudovych nieco zo zakona o cestnej premavke:
§ 15
Predchádzanie
(2) Vodič, ktorý pri predchádzaní vybočuje zo smeru svojej jazdy, je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy, pričom nesmie ohroziť vodičov jazdiacich za ním.
(5) Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo, ktoré začalo úkon predchádzania skôr,
Na zvyšok ti odpoviem, mozno, neskor
myslite aj na to ze pre vela vodicov je rychlost nad 100proste vela a stresujuca. taki su radi ze vobec obehnu a nie este rozmyslat medzi ale dva kamiony sa zmestia.
korunu sedlacizmu tomu nasadila dnesna sebranka v parlamente a vlade. co posledne dva roky vyvadzaju na dialniciach a obchvatoch je chore.
Mimochodom, pri všetkej úcte, rýchlosť 110 km/h nie je v porovnaní so 130 km/h výrazne nižšia.
Ak jeden vodič predbieha pomalšie kamióny stodesiatkou a dobehne ho pritom vodič, idúci stotridsiatkou, tak ten stodesiatkár neporušuje žiadne pravidlo tým, že predbiehanie v nezmenej rýchlosti vkľude dokončí.
Všetci ste nasraní keď musíte zo 145km/h spomaliť na 122km/h ak niekto v ľavom pruhu práve predbieha trošku "spomalene".
Každé čo i len trošku pomalšie auto nemá nárok predbiehať pretože by mohlo zavadzať vašej rýchlosti a vašim požiadavkám na premávku. Nech ide za kamiónom, nech ide medzi kamiónmi keď je truľo a nevie ísť plynulo vašou rýchlosťou a nemá akceleráciu.
Myšičkovať sa určite dá bezpečne lebo zrovna Ja som ten čo vie jazdiť a vie čo robí.
Koniec zhrnutia.
Aj toto leto sme boli s deťmi z kajakového klubu na Salze, normálne 9 miestna dodávka s prívesom s loďami. A ty tam vychytáš kochačov na tej horskej ceste, čo idú ledva 40km/h a ani nijak ich nevieš obehnúť, lebo sú nalepený na stredovú čiaru a aj napriek tomu, že tam je niekoľko odpočívadiel, kde môžeš zastaviť spustiť rýchlejších, tak nie. Pritom tam je 90tka. A zrazu ideš o hodinu dlhšie. Samozrejme, že človek z toho nie je zrovna šťastný.
Mimochodom, tá cesta je veľmi pekná, chodí tam veľa cyklistov aj motorkárov, môžem dať trasu, kto by mal záujem. Sú tam aj dobré reštiky
Áno scarinko 5 minút sem, 5 minút tam a ak ideš na dlhšiu trasu, tak sa to nazbiera. Ale hej, si známy svojou ohľaduplnosťou k ostatným. Tak čo čakať, keď sa z toho vysmievať. Ale ak tebe niekto neuhne, už je zle nedobre.
Viacerí to snad vidia, autor si nepripusti