Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Ked vyrobca uvadza v parametroch vozidla objem olejovej naplne v prevodovke/diferenciali 2,37 litra a pri vymene vytieklo von cca 1,4 litra a doplnit po max. sa dalo cca 1,5 litra (potom uz olej zacal vytekat), tak kde je kuva tych dalsich 8-9 deci?
Tak som preliezol nejake fora a uplne bezne tam ludia dostanu len 1,6 litra a je to plne. Takze mozno fakt by bolo treba odsavat cez odvetranie alebo nejak inak to vycucat. Nevadi, vymenili sa dve tretiny naplne, to musi stacit.
To asi nie. Ta hodnota plati pre vsetky modely daneho typu okrem jednej motorizacie s odlisnym typom prevodovky. A este aj v kg to v navode uvadzaju (2,15 kg), cize na preklep to naozaj nevyzera. No ale kupoval som kvoli tomu 3 litre oleja a polovica mi tym padom zostala, takze este zostalo na jednu vymenu o par rokov.
Ha! ja som mal mat v prevodovke 1,8 litra a vytieklo len 0,6 plus nejake tie zuby. ale voslo normalne 1,8. A ten olej nikde nepresakuje..
Kazdopadne vymena moc nepomohla a stale je to chrap.
Palo: Tak to je väcsia zahada ako ten moj pripad. Ale teda napada mi jedna moznost - to auto niekto otocil na strechu a cez odvetranie ten olej vytiekol. Preto teraz nikde nevyteka.
U prevodovky sa udava "sucha napln", ja mam udane 10 l ale mechanik vravel, ze viac ako cca 7 l von nepojde. Preto aj doporucuje druhu vymenu robit skor ako prvu, lebo cast oleja zostava a celkovo sa olej "obmiena".
Diferaky sa museli odsavat a aj ich naplnal takym pripravkom cez hadicku.
To asi nie. Ta hodnota plati pre vsetky modely daneho typu okrem jednej motorizacie s odlisnym typom prevodovky. A este aj v kg to v navode uvadzaju (2,15 kg), cize na preklep to naozaj nevyzera.
Dnes mi zhodou okolnosti prisiel do mailu reminder, ze som sa dlho neprihlasil do jedneho autofora. Tak som sa prihlasil, nasiel som tam servisny manual a v tom sa uvadza objem naplne v prevodovke 1,65 l / 1,5 kg. Takze zaujimavy rozdiel v porovnani s udajmi v knizke k autu (2,37 l / 2,15 kg). A samozrejme kedze tam vsetci bezne vedia dostat max. 1,6-1,7 litra... Velmi by ma zaujimalo, ako sa do tej knizky dostala o tolko väcsia hodnota. Ale tak je to jedno. Aspon sa vymenila cela napln a nie len 2/3.
Nebol, to ma dost vela for nastavene. Inak Ty si v akom aute musel vyrezavat ten pelovy filter z palubovky? Experti ktorej automobilky "rozmyslaju" pri navrhu auta a myslia na pouzivatelov az do tejto miery?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=9Jw-TqA4U6I
https://www.youtube.com/watch?v=0wzckhAxS-Q
Kazdopadne vymena moc nepomohla a stale je to chrap.
Vsak nie nahodou som tu temu otvoril.
Diferaky sa museli odsavat a aj ich naplnal takym pripravkom cez hadicku.
Dnes mi zhodou okolnosti prisiel do mailu reminder, ze som sa dlho neprihlasil do jedneho autofora. Tak som sa prihlasil, nasiel som tam servisny manual a v tom sa uvadza objem naplne v prevodovke 1,65 l / 1,5 kg. Takze zaujimavy rozdiel v porovnani s udajmi v knizke k autu (2,37 l / 2,15 kg). A samozrejme kedze tam vsetci bezne vedia dostat max. 1,6-1,7 litra...