Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Načo taký luxus, kupovať navi keď ich je do mobilu XY a veľa je ich zadarmo. Osobne používam Google Maps a v romingu (Švajc a Lichtenštajnsko) mám sygic free. Používam aj na kamióne a GM naviguje omnoho lepšie ako firemný TomTom. Google Maps je úplne top topov.
Boli sme s kolegom (otcom troch dcér)na SC v Prahe a keď nám navigácia pár krát zahlásila , že sme zle odbočili a máme sa otočiť, tak len sucho zahlásil že : "Typická ženská , nikdy jej nevyhovieš "
andrej25, tak parada. Ja som na prvy raz nesledoval, co robia, ale druhy raz som uz bol pri nich a vyslovene som im povedal, nech nato daju pozor. Holt, clovek sa uci...
Ono treba aj tú navigáciu používať v kombinácii s rozumom. Nie, že zapnem a idem. Kuknúť si cestu... Aha, tu pôjdem po A96, tu zjazdom 24 zídem na B17, v Schongau sa budem držať na B472 smer Bad Tolz, tam vyjdem na A8.... Potom sa vám toto nestane
navigácia nainštalovaná,ciel cesty Zadar-Gaženica (trajekt) zadaný-ale mám ďalšiu otázku,kto vie ako to je z dialničnou známkou cez Slovinsko? na stránke som našiel info:
Ceny diaľničných známok na rok 2019 pre motorové vozidlá do 3,5 t a do 1,3 m nad prednou nápravou v Slovinsku:
Týždňová diaľničná známka = 15 € - platnosť týždeň od zakúpenia
Mesačná diaľničná známka = 30 € - platnosť mesiac od zakúpenia
Ročná diaľničná známka = 110 € - platnosť od 1.12.2018 do 31.1.2020
nerozumiem hlavne,čo myslia tým že výška vozidla do 1,3 m nad prednou nápravou-známi čo tam jazdí pravidelne na VW Caravell mi spomínal,že platil nejakú vyššiu taxu,má tam namontovaný strešný stan,takže je celkovo dosť na výšku-ale tú vyššiu cenu neviem nájsť-ja idem na Seate Alhambra r.2004 meral som výška cca 175 cm ...
nie,celkovú-už som to našiel,myslí sa výška vozidla v mieste prednej nápravy,nameral som 110 cm,tá známeho caravella je krabicoidná,preto platí 2 x tolko ...
Aj Slovinci využívajú systém diaľničných známok. Je veľmi podobný tomu nášmu, avšak trochu netradičné je rozdelenie poplatkov v závislosti od výšky vozidla od zeme nad prvou nápravou (pre hmotnosti do 3,5 tony). Nálepky je možné zakúpiť predovšetkým na hraničných prechodoch a čerpacích staniciach.
daj popis trasy,ak je to rýchlejšie,niekedy vyskúšam,dík
Google maps momentalne hlasi, ze cez HU je to o 20km kratsie a 3 minuty dlhsie (6:41) . ALe s pouzitim asi dalnice po Gyor. A kedze sa vyhnes Rakusku a Slovinsku, tak preco nie ?
Aj mimo dialnice je v Madarsku v pohode cesta. Bolo celkom malo aut a da sa v pohode valit 100-110. Nespravi to taku velku casovu stratu a v madarsku je asi len tretina cesty dialnicou tusim.
Hlavne v madarsku na dialniciach je furt nejake obmedzenie na 110 co teda rozhodne zdrzuje. Minuly tyzden som siel do Tihany a na dialnicu som sa vykaslal lebo uspora casu bola len cca 30 minut.
a v madarsku je asi len tretina cesty dialnicou tusim.
Záleží odkiaľ ideš. Z Bratislavy ideš po diaľnici na Gyor a potom až po Szombathely je tiež diaľnica.
Od Szombathely po hranicu s Chorvátskom (Letenye) je to 108 km bez diaľnice, z toho záverečný úsek z Tornyiszentmiklos je už tiež diaľnica (minulý rok ju v lete stavali, je tam 90 km/h a merajú tam ).
Pri kúpe maďarskej známky bacha na kontrolu svojich údajov! Vlastná skúsenosť
No siel som z BA a do Letenye to mas do 250km a dialnica je tak ako pises. Neponahlal som sa, tak som zvolil takuto verziu...
Keby som siel z vychodu, tak urcite idem po dialnici uz od Miskolca, ta ide az do Chorvatska bez prerusenia.
Hlavne v madarsku na dialniciach je furt nejake obmedzenie na 110 co teda rozhodne zdrzuje. Minuly tyzden som siel do Tihany a na dialnicu som sa vykaslal lebo uspora casu bola len cca 30 minut.
Stale lepsie ako 20€ co som dal na cesku dialnicnu len preto, aby som z Ostravy do Olomouca siel v kolone alebo 60 po stavenisku.
Dano5 Skusim to len takto popisat, bo v mobile sa mi to neda presne vyklikat... Idem klasicky po dialnici smer Rajka, potom M15, M1, ale uz pri Mosoni leziem dole na 86-tku a idem krizom na rychlostnu M86, po ktorej idem az dole po Szombathely, kde pokracujem po 86 az na hranicu so Slovinskom, kde ale hned za hranicou treba zliest do Lendavi, aby sa vyhlo dialnici na par km, za Lendavou je uz vlastne hranica s chorvatskom a cez Cakovec sa pripajam na dialnicu smer Zahreb...
V tom madarsku sa da valit takmer vsade, len treba spomalit na branach, kde sa meria, jedna je na M86 a dve na 86-tke... Vyklikam, ked budem pri PC, ale asi az v utorok, to by som pridal aj spominane brany, kde meraju rychlost...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ceny diaľničných známok na rok 2019 pre motorové vozidlá do 3,5 t a do 1,3 m nad prednou nápravou v Slovinsku:
Týždňová diaľničná známka = 15 € - platnosť týždeň od zakúpenia
Mesačná diaľničná známka = 30 € - platnosť mesiac od zakúpenia
Ročná diaľničná známka = 110 € - platnosť od 1.12.2018 do 31.1.2020
nerozumiem hlavne,čo myslia tým že výška vozidla do 1,3 m nad prednou nápravou-známi čo tam jazdí pravidelne na VW Caravell mi spomínal,že platil nejakú vyššiu taxu,má tam namontovaný strešný stan,takže je celkovo dosť na výšku-ale tú vyššiu cenu neviem nájsť-ja idem na Seate Alhambra r.2004 meral som výška cca 175 cm ...
Aj Slovinci využívajú systém diaľničných známok. Je veľmi podobný tomu nášmu, avšak trochu netradičné je rozdelenie poplatkov v závislosti od výšky vozidla od zeme nad prvou nápravou (pre hmotnosti do 3,5 tony). Nálepky je možné zakúpiť predovšetkým na hraničných prechodoch a čerpacích staniciach.
Google maps momentalne hlasi, ze cez HU je to o 20km kratsie a 3 minuty dlhsie (6:41) . ALe s pouzitim asi dalnice po Gyor. A kedze sa vyhnes Rakusku a Slovinsku, tak preco nie ?
Záleží odkiaľ ideš. Z Bratislavy ideš po diaľnici na Gyor a potom až po Szombathely je tiež diaľnica.
Od Szombathely po hranicu s Chorvátskom (Letenye) je to 108 km bez diaľnice, z toho záverečný úsek z Tornyiszentmiklos je už tiež diaľnica (minulý rok ju v lete stavali, je tam 90 km/h a merajú tam
Pri kúpe maďarskej známky bacha na kontrolu svojich údajov! Vlastná skúsenosť
Keby som siel z vychodu, tak urcite idem po dialnici uz od Miskolca, ta ide az do Chorvatska bez prerusenia.
Stale lepsie ako 20€ co som dal na cesku dialnicnu len preto, aby som z Ostravy do Olomouca siel v kolone alebo 60 po stavenisku.
V tom madarsku sa da valit takmer vsade, len treba spomalit na branach, kde sa meria, jedna je na M86 a dve na 86-tke... Vyklikam, ked budem pri PC, ale asi az v utorok, to by som pridal aj spominane brany, kde meraju rychlost...