Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
Vacsina ludi si dnesnej dobe nekupuje SUV kvoli terennym schopnostiam, ale kvoli vyssiemu posedu, dizajnu, mode a pocite vacsej bezpecnosti.
V segmente o velkost mensich SUV ma pohon 4x4 dokonca len cca 15 %...
... A najma z dovodu maleho pipika
Jazdil si s tym niekedy?
Ja som mal len Teslu 3 v slusnej vybave, ale nie plnej - napriklad autopilota som nemal. Jedine co mi naozaj vadilo bolo nastavenie spatnych zrkadiel - nesli dost daleko od auta. A to musim provedat, ze sa do vela beznych aut ergonomicky neposkladam. (mam 2m a cez 130kg)
Auto to bolo velmi slusne, zrychlenie ako na husenkovej drahe je navykove. Celkovo som s nim bol spokojny, len mi nakoniec povedali kolko mam zanho ako firemne doplacat (4-miestna suma) a vratil som ho.
Ja som mal len Teslu 3 v slusnej vybave, ale nie plnej - napriklad autopilota som nemal. Jedine co mi naozaj vadilo bolo nastavenie spatnych zrkadiel - nesli dost daleko od auta. A to musim provedat, ze sa do vela beznych aut ergonomicky neposkladam. (mam 2m a cez 130kg)
Auto to bolo velmi slusne, zrychlenie ako na husenkovej drahe je navykove. Celkovo som s nim bol spokojny, len mi nakoniec povedali kolko mam zanho ako firemne doplacat (4-miestna suma) a vratil som ho.
Nejazdil a ani po tom netuzim. Ako hlavne plus si napisal zrychlenie, nic ine. Ked si este raz precitas moj prispevok, tak to vobec neodporuje tomu, co som napisal ja. Technologicky su to skvele auta, ale to nestaci. Ergonomia a s tym suvisiaca bezpecnost jazdy je zalostna, mechanicke casti tiez pokrivkavaju.
Pozris sa koľko platíš teraz a koľko by ti vyšla poistka
Vlani do mňa nabúral s Kooperativou a na moje prekvapko všetko v pohode a rýchlo..
Teraz som dal Uniqua, vyšlo najlacnejšie a pripoistenia mi, ktoré sa podobajú havarijné a klikol som aj pripoistenie že keď ja spôsobim nehodu, tak mi preplatia do 2 či kolko tis skodu
Ale aj u Kaska, dlhe roky sukromne mame v rodine kooperativu/komunalnu a nikdy nebol problem pri poistnych udalostiach
Prečo?
ked to jednoducho niekomu nevyhovuje, tak si to nekupi. Lahke riesenie.
Teda mimo prejazdu zakruty pod plynom alebo vyraznejsej akceleracii zo zkruty ale to nie je bezna jazda a nesuvisi to s typom karoserie.
Ak by sme mali byt dosledny, pohon 4x4 zvysuje hmotnost auta co vplyv na jazdne vlastnosti negtivne.
Zaroven maju prave SUv rozne typy pohonov 4x4 (najma azijske), ktore pri beznej jazde velmi nepomahaju ani v tej zakrute preventivne.
Na sluzobnom mavam stale 4x4 (pre istotu) no tiez tak 98% casu len zvysuje spotrebu
ale netrep
A keď ho zapnem je to rooozhodne k lepšiemu.A osobne by som tu veľkú pixlu ako dvojkolku nechcel. Spotrebu u SUV zvacsuje už len to ze je to veľká pixla.
A rozumiem tomu ze je kopec užívateľov ktorým nijak AWD nepomoze lebo to nie je vseliek a fyzika platí. A svojho užívateľa si nájde aj Xsara *****so😃