Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ved hej, tym som myslel toto:
ked su raz univerzalne nemozu byt plnohodnotne aj v lete aj v zime.. ci uz v rozbiehani, brzdeni, zatacani a neviem co... vzdy tam bude posunuty limit voci gumam na to ktore obdobie urcenych...
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 11:10:42
01
ja si myslím, že to nie je tak bledoružové, nové celoročky budú mať dobré vlastnosti v lete aj v zime, no a staré zimné/letné budú mať nahovno vlastnosti v tom svojom správnom prostredí ... napr ja teraz viem že aktuálne auto mi vydrží tak max 2 roky kým pôjde do kytek ... alebo prípadne do aaačka :P ... a keďže už mi treba meniť zimné aj letné tak silno uvažujem o kúpe celoročiek a mám ušetrených 200 euro.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 11:22:25
00
Tie pneu sa daju v lete normalne pouzivat, sice to nie je 100% letna pneu ale je vzdy lepsia ako zimna v lete.
A samozrejme este spotreba je vyssia, ale komu to nevadi moze veselo jazdit.
Na zimu to vsak nie je. A zimou samozrejme nemyslim 2dnovu clapkanicu v BA ale seriozne jazdenie pocas kazdeho pocasia aj v noci a v horach.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 11:26:04
00
Samozrejme vzdy budu univerzaly (aj kvalitne) horsie ako premiove letne v lete a horsie ako premiove zimne v zime, ale v priemere maju vyvazenejsie vlastnosti a teda napr. ich prejav v sychravu jesen moze byt lepsi ako priemernych letnych a ich prejav v skoru jar moze byt lepsi ako priemernych zimnych. A je X aut na cestach, ktore v sychravu chladnu jesen jazdia na letnych a ktore v skoru jar jazdia na zimnych. Takze argumentovat tym, ze univerzaly brzdia v zime horsie ako zimne je to iste, ako argumentovat niekomu kto si kupi lacne zimne, ze brzdia horsie ako premiove zimne. Ano a co ako? To akoze v lete na suchu cestu budeme vsetci obuvat race slicky aby sme zabrzdili na co najkratsej drahe a ked zaprsi, tak budeme prezuvat na nejake monzunove? Sa spamätajte. Ja pisem o aute ako o dopravnom prostriedku a nie o sportovom naradi. Ked nedokazete spracovat tieto veci, je akakolvek debata zbytocna, lebo ANO, MATE PRAVDU. Za urcitych okolnosti su letne a zimne gumy lepsie ako univerzalne. Uzasne, ze mate pocit, ze to treba niekomu vysvetlovat. Pre mna je smutne, ze ja musim vysvetlovat dovody, ze aj univerzalne gumy maju svoj zmysel. Lenze to chapu len ti, co sa vedia pozriet na situaciu z roznych uhlov a z nadhladu a nie ti, co sa zaryto drzia nejakej dogmy.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 11:40:50
02
celoročky sa dajú voziť po meste a okolí.. dajakí oraváci, tatranci či na donovaloch o nich snáď uvažovať nebudú.. kvalitná celoročka môže byť kludne lepšia ako lacná zimná či letná.. takže ak dakto žgrloší nech radšej kúpi dobrú celoročku ako najlacnejší zimný protektor v tescu
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 11:45:31
01
ak ich kúpim, povieme si po zime, či som mal problém na roháčoch, donovaloch, chopku, ... a ak náhodou nebudem cítiť rozdiel oproti zimným tak si aj tak budete húsť svoje predpoklady
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 11:48:58
00
ktorá je "prémiová" celoročka ???
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 12:24:54
00
na tému celoročiek som na jar diskutoval s chlapíkom v mikone, keď mi obúval nové letné gumy (a nemal najmenší dôvod ma vodiť za nos, keďže videl, že zimné mám po 1 sezóne ako nové nové), a tvrdil mi, že dobré celoročky sú dnes úplne o niečom ako kedysi - podľa neho najlepšia voľba, ak niekto nejazdí extrémy.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 13:55:55
00
Jezus to musel obsiahlejsie opisat kedze sa mu nedostalo pochopenia :lol: ale tiez uvazujem o celorockach na moju nivku.
https://autobild.cas.sk/clanok/212130/celorocne-pneumatiky-test-ukazal-ich-slabiny/
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 14:34:41
00
Tiež som už uvažoval o celoročákoch, ale keďže som z Oravy, tak asi by to nebolo vhodné, aj keď v zime jazdím málo...
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 15:25:28
00
celoročky ťažko diskutovaná téma....
(osobne by som si ich sám nekúpil nikdy - ani ryba ani rak, mal som predal som, úplne nové, zhodene z nového auta)
teraz úplne bez urážky, kto jazdí málo, kto jazdí v zime ešte menej, kto jazdí smerom na severozápad maximálne po "Nitru", kto si môže dovoliť povedať DNES (zajtra) autom nepôjdem, lebo je veľmi zle ÁNO
kto jazdí denne, tzn musí jazdiť pravidelne, kto jazdí do hôr, cez aj menšie horské prechody, kto jazdí do zahraničia NIE
osobne som mal vždy na každom aute zimné gumy (a nikdy som to neoľutoval)
raz som prešiel jediný v noci Sorošku pri návrate z BA vďaka Nokianom a 4 x 4
(okrem iného ak jazdím zimné ..letne oddychujú a šetria sa tzn že vydržia minimálne o jeden rok viac, ako keby som mal iba letné)
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 16:09:28
01
No podla vasich reakcii budu pre mna akurat. Ked si pozriete, co zacalo tuto diskusiu - moja otazka ci mi celorocne pneumatiky postacia na jazdu
v oblasti kde nemame poriadnu zimu (sneh max jeden den)
a ani poriadne leto,
ziadne kopce,
na auto ktore jazdi nalozene jednu jazdu za rok
rychlost 100kmh prekroci priemerne raz za mesiac
a gumy sa menia este s bohate dostacujucim profilom, lebo uz su stare a zacinaju praskat. (necelych 20 000km na letnych a 16 000km na zimnych gumach)

A ked vsetci hovoria o kompromisoch, tak mi pripada, ze ja vlastne zijem v kompromisnej oblasti. :-)

Takze na buduci rok idem do celorocnych - asi ta Michelin by bola pre mna najlepsia.

t4.aimg.sk
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 16:54:29
00
nechcem byt za veľmi múdreho ...ale si skoro ideálny "letný" jazdec
letné by ti asi poslúžili viac ...
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 16:58:01
00
Len je problem, ze v zime tu sice nemame sneh, ale ten stupen dva pod nulou su pravidelne a vtedy ani denna teplota nevystupi nad 5 stupnov.

Uvidim co a ako bude - teraz uz zase nieje rozpocet to okamzite riesit, takze zimne este posluzia a na jar sa uvidi, ze co dalej.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 17:01:47
00
Nebolo tu spomenuté, že celoročky budú na suchom, či mokrom asfalte lepšie ako zimné gumy. Aj pri zimných teplotách. Aj v krízových situáciach. Ja už ani neviem, kedy moje zimné gumy videli poriadny sneh, ak by som vynechal lyžovanie. Takže za mňa kľudne celoročky, ak človek nebýva a nejazdí do kopcov. Ale jazdím zimné, pretože keď už má človek 2 sady, tak už rovno kúpi zimné. Ešte je pomerne dôležitý faktor auto. Či má ABS, ESP, 4kolku,... Esp, resp. pribrzdenie volne pretáčajúceho sa kolesa spraví v zime veľa. Ťažký motor nad hnanou nápravou taktiež.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 17:13:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up