Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Tiez som sa cudoval, ale neviem uz kde presne som to videl.
na orave šuhajko, a kedže po dedinach su všade pri novostavbach len sypane cesty často bordelom... treba si davať pozor,
v meste zas diery po sidliskach.. ono ked jazdíš len do prace a nakupy tak pohoda,
ja som dokonca pichol aj na parkovisku v rohačoch na tej šotoline, po lyžovačke prazdne koleso, tak som prehodil a pomaly domov, opravný sprej nepomohol,
dokonca aj pri stavbe našeho domu, pri kontrole makačov, tu našťastie pomohol lepiaci sprej a kompresorik na dojazd domov a do servisu,lebo žena dojazdovku nema,
takže vela zaleží kde sa s autom pohybujem....
preto ten dacia trektor s vysokým podvozkom
mne uz to ako obsesia pride. V kazdom teste v TV spominaju, ci auto ma, alebo nema rezervu a beru to ako zle, ze ju nema. Aj kamarat mi prezentoval ako vyhodu, ze jeho auto ma rezervu. Ked som sa ho spytal, kolkokrat ju vyuzil, tak nikdy Mne je fuk, ci niekto nosi rezervu, alebo nie. Kludne nech ma aj 4. Ale preco sa to vzdy tak zdoraznuje pri tak malej sanci na defekt, ma fakt udivuje. Ja nosim v aute radsej toaletny papier a ten mi uz parkrat pomohol. Toto by malo byt vo vybave, nie rezerva
nechapem tu obsesiu s rezervou. Este aj v auto-reportazach to vzdy spominaju. Za 250 000km a 20 rokov jazdenia som nemal defekt. A nepoznam nikoho, kto by za ten cas mal. Takze sanca dostat defekt je velmi mala. Naco mam teda vlacit rezervu? Mam asistencne sluzby, kde mi pneu pridu opravit/vymenit.
Ono tieto veci sa z nepochopiteľných príčin dejú, keď to najmenej čakáš. Kamarát viezol ženu s kontrakciami do nemocnice, dostal “šusdefekt” na ročnej pneumatike a vtedy naozaj nechceš čakať na asistenciu. Doviezol som mu moje auto a ja som s tým jeho čakal na servis 2,5 hodiny! (Peugeot Asist) Lebo to má zaplatené ….
Na druhý deň sme objednávali disk a všetko okolo toho, aby mal plnohodnotnú rezervu.
Za minulý rok 3 defekty. 2x v krkahájoch, raz na skialpe, druhý krát na hubách. 1x na dialnici. V kolese bola asi pichnutá špona, stratilo tlak a pri 130 km/h sa rozpadla bočnica. Od zadného kolesa najprv vibrácie, potom dym. Našťastie som stihol zastaviť bez poškodenia kolesa alebo hocičoho iného. Za mňa je rezerva must have.
Dialnica do Prahy, 160kmh, spona do pneumatiky, franforce gumy lietali dookola, zastavil som uz len na rafiku. Asistencia mi ponukla odtah do Brna a hotel s tym, ze pneu dodaju do tyzdna...
Ine riesenie neponukli, kamos mi z domu musel priviezt zimne kolo.
Presne tak. Mať v aute poloplnohodnotnú rezervu je proste fajn a eliminujem tym vsetky nezaduce faktory ktore sa môzu vyskytnut ci za humnami ci 1000km od domu bez ohladu na asistencne sluzby. Koniec debaty.
Len aj treba sa o ňu starať, aspoň raz ročne dofúkať. Kamošovi sa podarilo zrušiť si vlastnou blbosťou pneumatiku, že v aute má plnohodnotnú rezervu. Není problém... Až na prázdnu rezervu ? samozrejme kopresor nebol, najbližšia pumpa s kompresorom skoro 30km. Našťastie na chate bola ručná pumpa na bike. Boli sme tam jediné auto.
nechapem tu obsesiu s rezervou. Este aj v auto-reportazach to vzdy spominaju. Za 250 000km a 20 rokov jazdenia som nemal defekt. A nepoznam nikoho, kto by za ten cas mal. Takze sanca dostat defekt je velmi mala. Naco mam teda vlacit rezervu? Mam asistencne sluzby, kde mi pneu pridu opravit/vymenit.
keď sa budeš v noci, niekde v strede Maďarska (široko ďaľeko nikde nikto) vracať z dovolenky, plne naložený v daždi a do pneu sa ti dostane kolík hrubý asi 1,5 cm (tam ti žiadna lepiaca sada, ani knôt nepomôže) tak potom zistíš, načo je dobrá rezerva (aj keď iba núdzová max. 80 kmh)
ale zasa takú fajnovú spotrebu 4,2 litra / 100 km som na takej dlhej trase nikdy nemal
na 99% pri jazdách "okolo komína" stačí aj tá lepiaca sada / asistenčná služba, príp. kamarát na telefóne, ale to 1% niekedy stojí za to...
PS: čiste pre štatistické účely som za cca 300 000 km mal 3 defekty, ale ani jeden by sa nedal núdzovo opraviť, ani zalepiť, len vymeniť koleso / odťah
Len aj treba sa o ňu starať, aspoň raz ročne dofúkať. Kamošovi sa podarilo zrušiť si vlastnou blbosťou pneumatiku, že v aute má plnohodnotnú rezervu. Není problém... Až na prázdnu rezervu ? samozrejme kopresor nebol, najbližšia pumpa s kompresorom skoro 30km. Našťastie na chate bola ručná pumpa na bike. Boli sme tam jediné auto.
Moja nedávna skúsenosť :
Pri výbere auta ponúkali nič, lepiacu sadu (kompresor+tmel) alebo dojazdovú rezervu. Plnohodnotné koleso sa od výroby do výrezu pre dojazdovku nezmestí, len šikmo bude trčať do kufra, musel by som zdvihnúť kryt dvojitého kufor, dokúpiť disk, pneumatiku. Predjaca tvrdil že nič nepotrebujem, koľko defektov som mal za poslednú dobu?
Presvedčil som ho, že ak nie je plnohodnotné koleso potrebujem dojazdovku aj kompresor.
Dojazdovka: prvá jazda domov z predajne, na výjazde z diaľnice mi ukázala ikonka zmenu tlaku, defekt, na blízkom parkovisku na pumpe, výmena za dojazdovku. Hneď som išiel do pneuservisu, nafúkli pneumatiku, také bubliny sa ukázali, že boli radi že to nestrelilo. Na druhý deň späť do predajne, novú pneumatiku nemali, dali mi iné koleso - jazdené, nová pneumatika prišla až o dva dni, znovu potom prísť, zhodiť koleso aby ho vrátili späť, mne nahodili novú pneumatiku. Nahodené, jazda domov a opäť na diaľnici, sa ukázala ikonka tlaku. Na odstavnom parkovisku kontrola tlaku, nová pneumatika mala o kúsok iný tlak ako ostatné. Kompresorom vyrovnať rovnaký tlak. Zresetovať senzor.
Dojazdovku a kompresor som teda hneď aj využil. Tmel som zatiaľ nepoužil.
Tak, ja som sa to, ze mam mat spravny tlak v dojazdovke - a ze to nie su 2 bary - naucil na vlastnej kozi.
Defekt, vymena kolesa, dojazdovka makka. Nastastie som na biku mal malu pumpicku. Hadam stvrt hodiny som to tam fukal ako cvok .
Zial v novom uz nemam ani dojazdove.
Je to každého vec, ako je pozichrovaný. Ja sa riadim pravekou pravdou: najbližšiu pomocnú ruku nájdeš vždy na konci svojho ramena.
Poznám mnoho týpkou, ktorý nemávajú so sebou nikdy nič iba kreditku, pričom si myslia, že je všemocná.
V aute mám vždy pomocný materiál a náradie, ktoré viem použiť, Keď som mal ešte Felíciu, tak som mal toho náradia teda dosť hodne, lebo tam som si trúfol na dosť vecí.
Ako je to z rezervou na Octavia lll combi ? Mám ju,v podlahe kufra je viacero úložných priestorov,namiesto rezervy samozrejme kompresor a flaška z tmelom-asi niečo podobné ako používame na bezdušákoch na bikoch.
Mala Oct. lll podla výbavy,alebo pri objednaní možnosť rezervy,ak áno,je tam plnohodnotné koleso alebo len úzka dojazdovka?
edit: nemám tam samozrejme ani zdvihák-čo táto sada ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na orave šuhajko, a kedže po dedinach su všade pri novostavbach len sypane cesty často bordelom... treba si davať pozor,
v meste zas diery po sidliskach.. ono ked jazdíš len do prace a nakupy tak pohoda,
ja som dokonca pichol aj na parkovisku v rohačoch na tej šotoline, po lyžovačke prazdne koleso, tak som prehodil a pomaly domov, opravný sprej nepomohol,
dokonca aj pri stavbe našeho domu, pri kontrole makačov, tu našťastie pomohol lepiaci sprej a kompresorik na dojazd domov a do servisu,lebo žena dojazdovku nema,
takže vela zaleží kde sa s autom pohybujem....
preto ten dacia trektor s vysokým podvozkom
Ono tieto veci sa z nepochopiteľných príčin dejú, keď to najmenej čakáš. Kamarát viezol ženu s kontrakciami do nemocnice, dostal “šusdefekt” na ročnej pneumatike a vtedy naozaj nechceš čakať na asistenciu. Doviezol som mu moje auto a ja som s tým jeho čakal na servis 2,5 hodiny! (Peugeot Asist) Lebo to má zaplatené ….
Na druhý deň sme objednávali disk a všetko okolo toho, aby mal plnohodnotnú rezervu.
Ine riesenie neponukli, kamos mi z domu musel priviezt zimne kolo.
A tento zazitok zo Stiavnice som tu uz daval:
https://www.mtbiker.sk/forum/post1618761.html#p1618761
keď sa budeš v noci, niekde v strede Maďarska (široko ďaľeko nikde nikto) vracať z dovolenky, plne naložený v daždi a do pneu sa ti dostane kolík hrubý asi 1,5 cm (tam ti žiadna lepiaca sada, ani knôt nepomôže) tak potom zistíš, načo je dobrá rezerva (aj keď iba núdzová max. 80 kmh)
ale zasa takú fajnovú spotrebu 4,2 litra / 100 km som na takej dlhej trase nikdy nemal
na 99% pri jazdách "okolo komína" stačí aj tá lepiaca sada / asistenčná služba, príp. kamarát na telefóne, ale to 1% niekedy stojí za to...
PS: čiste pre štatistické účely som za cca 300 000 km mal 3 defekty, ale ani jeden by sa nedal núdzovo opraviť, ani zalepiť, len vymeniť koleso / odťah
Preto mam aj kompresor ?
Pred 18 rokmi tých kompresorov veľa nebolo v ponuke 😂 alebo boli extrémne drahé 😁
Trocha pur peny by to spravilo😁
Škodu mozno trafil zvysok dezenu za mnou. Taku brzdiacu trojprudovu D1 za mnou som dlho nezazil
Moja nedávna skúsenosť :
Pri výbere auta ponúkali nič, lepiacu sadu (kompresor+tmel) alebo dojazdovú rezervu. Plnohodnotné koleso sa od výroby do výrezu pre dojazdovku nezmestí, len šikmo bude trčať do kufra, musel by som zdvihnúť kryt dvojitého kufor, dokúpiť disk, pneumatiku. Predjaca tvrdil že nič nepotrebujem, koľko defektov som mal za poslednú dobu?
Presvedčil som ho, že ak nie je plnohodnotné koleso potrebujem dojazdovku aj kompresor.
Dojazdovka: prvá jazda domov z predajne, na výjazde z diaľnice mi ukázala ikonka zmenu tlaku, defekt, na blízkom parkovisku na pumpe, výmena za dojazdovku. Hneď som išiel do pneuservisu, nafúkli pneumatiku, také bubliny sa ukázali, že boli radi že to nestrelilo. Na druhý deň späť do predajne, novú pneumatiku nemali, dali mi iné koleso - jazdené, nová pneumatika prišla až o dva dni, znovu potom prísť, zhodiť koleso aby ho vrátili späť, mne nahodili novú pneumatiku. Nahodené, jazda domov a opäť na diaľnici, sa ukázala ikonka tlaku. Na odstavnom parkovisku kontrola tlaku, nová pneumatika mala o kúsok iný tlak ako ostatné. Kompresorom vyrovnať rovnaký tlak. Zresetovať senzor.
Dojazdovku a kompresor som teda hneď aj využil. Tmel som zatiaľ nepoužil.
Tak, ja som sa to, ze mam mat spravny tlak v dojazdovke - a ze to nie su 2 bary - naucil na vlastnej kozi.
Defekt, vymena kolesa, dojazdovka makka. Nastastie som na biku mal malu pumpicku. Hadam stvrt hodiny som to tam fukal ako cvok
Zial v novom uz nemam ani dojazdove.
Zákaznícka prišla riešiť poistnú udalosť až ku mne na zdvihak👍
Je to každého vec, ako je pozichrovaný. Ja sa riadim pravekou pravdou: najbližšiu pomocnú ruku nájdeš vždy na konci svojho ramena.
Poznám mnoho týpkou, ktorý nemávajú so sebou nikdy nič iba kreditku, pričom si myslia, že je všemocná.
V aute mám vždy pomocný materiál a náradie, ktoré viem použiť, Keď som mal ešte Felíciu, tak som mal toho náradia teda dosť hodne, lebo tam som si trúfol na dosť vecí.
Mala Oct. lll podla výbavy,alebo pri objednaní možnosť rezervy,ak áno,je tam plnohodnotné koleso alebo len úzka dojazdovka?
edit: nemám tam samozrejme ani zdvihák-čo táto sada ?
https://www.dojazdove.sk/p/sada-dojazdove-koleso-skoda-octavia-iii-r17-5x112x57-1-gola-kluc-hever-obal-na-hever?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwgJyyBhCGARIsAK8LVLPJEiKMwqcbCWeN0PEoSOsjYUYmoGuCrPCC8-EmyjPqKL7EOhkod7gaAigQEALw_wcB