Ahojte, v nedelu vecer sa stala nehoda na I/9 (E50) pri vyjazde z benzinky Slovnaft pri Tr. Turnej. Je to byvala povestna panelka pri Trencin, kde teraz nedaleko opravuju most. Nedavno sme sa bavili so znamymi, ze preco povolili vyjazd z benzinky doprava a aj dolava. Kto to nepozna, mozete pozriet tu:
https://youtu.be/aIL5NWo_G_8?si=8EfczQpKzKvuGdyw&t=355 od 5:55. Video je starsie, teraz uz je kruhac hotovy.
Nam davalo zmysel dat prikazany smer z benzinky iba doprava a na kruhaci sa otocit a ist smer BN. Oproti videu teraz je popri ceste protihlukova stena a z toho vyjazdu z benzinky do lava nie je nic vidno, resp iba zopar metrov. Je tam tusim 70, ale aj tak sa tazko vychadza, najma menej skusenym.
A naspat k nehode, bolot vecer po 20 ked sme datial prechadzali a boli v sebe policajne auto a civilne. Boli sme v kolone, tak som sa moc nepozeral do boku, ale prislo mi, ze policajti isli po hlavnej a auto vychadzalo z benzinky.
Je niekto z okolia a vie ako sa to stalo? Nedokazem na nete dohladat ziadne info. Na FB na oficialnych strankach HaZZ nie je nic a ani tu:
https://www.minv.sk/?hasicitrencin.
Pripadne daju sa dohladat spravy o nehodach inde ako u hasicov?Od kedy sa vratil Smer k moci, tak mam pocit, ze policajti su nenormalne drzi a pravidla pre nich neplatia. Pred rokom som stretol v TN na Bratislavskej dve policajne auta ako sa nahanali bez majakov cca 80-90km/h. To mi uplne prislo, ze si dali stavku, kto skor pride na stanicu.
V nedelu na dialnici, jemny dazd, mokra vozovka a spliechanie vody od kolies. Tempomat na 135, Google ukazoval 128km/h. Obehoval som auto, cize pozrel som do spatneho, dal smerovku obehol a pred nim bolo dalsie auto ale s medzerou cca 100 metrov. Tak som sa uz nechcel radit medzi nich, len som skontroloval, ze nic za mnou nie je a im by som iba zbytocne spliechal vodu na sklo. Auta isli cca 100-110. Bol som asi v polovici tych 100m kedy som si vsimol, ze su za mnou policajty bez majakov, cca 5 m od narazniku a blikaju dialkovymi. Instiktivne som sa im uhol a pribrzdil, kedze som sa uz blizil k tomu prvemu autu. Ked som sa precitol z toho prekvapenia, ze ako rychlo boli za mnou (mozno 5s od posledneho pozrietia do spatneho, kde nikto nebol na dohlad) tak som si uvedomil, ze som ich nemal pustat. Odhadom mohli ist niekde cez 180km/h.