Za posledných pár dní sa mi stali 2 pozoruhodné veci:
1. bol som kamošovi pomáhať v lese chystať drevo na zimu. Bol tam s nami aj miestny horár. V prestávke práce sa rozhovoril aké "obrovské ťažkosti" majú s bikermi, ktorí im chodia po lesných cestách. Dokonca chodia na školenia, kde im vysvetľujú ako postihovať, pokutovať a prenasledovať (v podstate protiprávne) cyklistov, pohybujúcich sa v ich okrskoch. Samozrejme som mu dal patrične najavo svoj názor.
2. včera na výjazde po mojom obľúbenom kopci som narazil na niekoľko podobných oceľových hrotov osadených v zemi na turistickom chodníku, lesnom chodníku a lesnej ceste. Je to v podstate prímestská oddychová oblasť a chodí tam plno turistov, cyklistov, bežcov, psíčkárov...
Pritom minulý týždeň tam skončila ťažba, poopravovali si za sebou zvážnice a osadili toto svinstvo.
Samozrejme
bike som domov dotlačil (aj keď lepenie vozím) - pneumatiky som mal na sračky a dieru aj v topánke.
Trochu mi to začína pripomínať časy začiatkov MTB - pred asi 17 rokmi, keď boli úplne otvorene budované nástahy a zábrany proti bikerom.
Bolo by s tým niečo robiť.
Ešte som zabudol dodať, že ak to mysleli ako opatrenie proti motorkárom, tak tí sa z toho môžu akurát pučiť od smiechu, pretože v
kolesách nemajú vzduch, ale tzv. "músy" - špec. penový materiál proti prierazom.