Lokalizácia
Formulár sa odosiela
podla mojho nazoru lesakov skor zaujimaju manici s motorovymi pilami a domarobenymi traktormi co sa pripravuju na zimu a na nejakeho bikera sa vykaslu. a je tu aj druha skupina ludi co robi v lese viec randalu. su to ti blbeckovia na motorkach a na tych by si mali davat viac pozor. sak oni najviac plasia zver.
Zobraziť komentár 09.06.2006 - 10:05:18
00
Za posledných pár dní sa mi stali 2 pozoruhodné veci:
1. bol som kamošovi pomáhať v lese chystať drevo na zimu. Bol tam s nami aj miestny horár. V prestávke práce sa rozhovoril aké "obrovské ťažkosti" majú s bikermi, ktorí im chodia po lesných cestách. Dokonca chodia na školenia, kde im vysvetľujú ako postihovať, pokutovať a prenasledovať (v podstate protiprávne) cyklistov, pohybujúcich sa v ich okrskoch. Samozrejme som mu dal patrične najavo svoj názor.
2. včera na výjazde po mojom obľúbenom kopci som narazil na niekoľko podobných oceľových hrotov osadených v zemi na turistickom chodníku, lesnom chodníku a lesnej ceste. Je to v podstate prímestská oddychová oblasť a chodí tam plno turistov, cyklistov, bežcov, psíčkárov...
Pritom minulý týždeň tam skončila ťažba, poopravovali si za sebou zvážnice a osadili toto svinstvo.
Samozrejme bike som domov dotlačil (aj keď lepenie vozím) - pneumatiky som mal na sračky a dieru aj v topánke.
Trochu mi to začína pripomínať časy začiatkov MTB - pred asi 17 rokmi, keď boli úplne otvorene budované nástahy a zábrany proti bikerom.
Bolo by s tým niečo robiť.

Ešte som zabudol dodať, že ak to mysleli ako opatrenie proti motorkárom, tak tí sa z toho môžu akurát pučiť od smiechu, pretože v kolesách nemajú vzduch, ale tzv. "músy" - špec. penový materiál proti prierazom.

Prílohy:

Klince.gif
Klince.gif 174.63 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil štulo dňa 13.06.2006 - 08:50:17, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.06.2006 - 08:40:59
00
mal si volat policiu.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 08:44:19
00
Celé je to postavené na hlavu. To iba lesáci majú pocit, že les patrí iba im a novodobí ochrancovia prírody, ktorí sa vyrojili po revolúcií si takto asi liečia svoje komplexy. Však si skúste pozorne prečítať paragraf 1 a 2 uvedeného zákona a zamyslite sa ako môže biker využívajúci lesnú cestu, alebo zvážnicu jednať v rozpore s týmto zákonom. Nehovorím o voľnom jazdení v teréne.

543
Z Á K O N
z 25. júna 2002
o ochrane prírody a krajiny
Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na
tomto zákone:
P R VÁ Č A S Ť
ÚVODNÉ USTANOVENIA
§ 1
Predmet zákona
(1) Tento zákon upravuje pôsobnosť orgánov štátnej
správy a obcí, ako aj práva a povinnosti právnických
osôb a fyzických osôb pri ochrane prírody a krajiny
s cieľom prispieť k zachovaniu rozmanitosti podmienok
a foriem života na Zemi, utvárať podmienky na
trvalé udržiavanie, obnovovanie a racionálne využívanie
prírodných zdrojov

§ 2
Základné pojmy
(1) Ochranou prírody a krajiny podľa tohto zákona
sa rozumie obmedzovanie zásahov, ktoré môžu ohroziť,
poškodiť alebo zničiť podmienky a formy života,
prírodné dedičstvo, vzhľad krajiny, znížiť jej ekologickú
stabilitu, ako aj odstraňovanie následkov takých
zásahov. Ochranou prírody sa rozumie aj starostlivosť
o ekosystémy.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 10:33:44
00
ty vole tak to je drsne... by ma zaujimalo v com maju taky problem s bikermi??? raz som pocul hlasku ze nicia chodniky.. no ehm, ked vidim tu spust po drevorubacoch, traktoroch, kolajnice aj s dezenom pneu atd.. sa musim len smiat..
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 10:37:59
00
to je cele akesi divne sak po bikerovi nenajdes ani stopu ked je sucho iba ked je mokro tak ostanu nejake pasiky. a vazne sa nedivaju na lesakov s traktormi co menia les na tankodrom.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 10:43:19
00
nj.. len lesaci s traktormi tazia = budu prachy..
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 10:49:59
00
este aj turisti robia vacsi bordel. zozeru proviant a sup s nim za najblizsi strom. rozlozia si ohen a okolo bordel. :x
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 10:54:00
00
ano BAJKOŠI strašne ničia les....ale potom ho po sebe aj "uprataju"
vid priložene foto :evil:

Prílohy:

Komentár súboru: tak "TAKTO" ničia les....nám zeleným (ochráncom)...talibancom na tých svojich bajkoch..
CB1.jpg
CB1.jpg 112.12 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: a to prešli pred nami len TRAJA "mocní"...jazdci
CB2.jpg
CB2.jpg 102.46 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: ale potom po sebe aj "pozemetaju" a upravia...trasu
CB3.jpg
CB3.jpg 84.31 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.06.2006 - 14:11:05
00
presne takto to vyzera aj u nas na okoli. len miestami tam uz nie su kolaje ale bobove drahy :(
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 14:16:30
00
no osobne ,keby sa mi nieco stalo na tych hrotoch(myslim ze by som sa zranil) tak zazalujem lesnu spravu za ujmu na zdravi...Nahodou na to naskocim,prerazi podrazku...a moze to mat potom trvale nasledky.
Myslim ten zakon co GeTe pripojil je dost zrozumitelny.Ked uz jazdim po cestach,alebo zvazniciach,tym sa mi zda ze neohrozujem ekologiu...to sa uz podarilo lesnej technike ,ktora tade presla a vsetko prevalcovala.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 16:16:05
00
akoze dovolim si nechapat tie hroty...
sak to je o hubu a nielen pre bajkerov ale aj pre beznych turistov to moze byt nebezpecne... boli tam aspon nejake tabule s upozornenim alebo len tak pacnute koliky v zemi???
pretoze to tam mohol pacnut ktokolvek... nemuseli to byt prave lesnici...
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 17:04:01
00
Niekto si dal riadnu námahu, dal ich vytočiť na sústruhu, osadil, zamaskoval lístím a ihličím bez akejkoľvek výstrahy. Presne to vystihuje pocity lesákov, že totiž nikto iný sa nemá čo motať po lese, len oni.
U policajta - bikera sme boli spísať oznámenie a už to rieši polícia. Spravím tu okolo toho trochu rozruch, nech im dá niekto po hlavách.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 17:21:41
00
Správne stulo. Ja by som to tiež ohlásil, alebo by som rovno podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za pokus o ublíženie na zdraví.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 17:28:17
00
no tie hroty su fakt dost!!! bol by som zvedavy, co by robili, ak by na to nahodou padlo napr. decko nejakeho lesnika decko alebo pod.
Zobraziť komentár 13.06.2006 - 17:41:05
00
keyboard_arrow_up