Kategórie
Bike-tech---
http://mtbs.cz/clanek/syncros-meni-majitele-stava-se-jim-scott/kategorie/tech-news
posledný komentár: Včera o 21:27
Akcia -17% Kellys Tayen R50 29 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 149 €
-17%
MOC 2 899 €
-20% Lapierre Overvolt HT 7.6 29 elektrobicykel, žltá
od 2 799 €
-20%
MOC 3 499 €
Výpredaj -28% GHOST E-Teru Essential Ladies 27.5 EQ dámsky elektrobicykel, dark grey/light grey gloss
2 149 €
-28%
MOC 2 999 €
Novinka CTM RUBY GX 29 dámsky elektrobicykel, matná čierna/lesklá staroružová
od 1 899 €
MOC 2 199 €
-34% GHOST E-Teru Advanced 27.5 elektrobicykel, sivá/zlatá
2 699,90 €
-34%
MOC 4 099 €
Novinka CTM RUBY GX PRO 29 dámsky elektrobicykel, staroružová perleť
od 1 998 €
MOC 2 399 €
-23% Rock Machine Storm INT e70-29 elektrobicykel, červená/čierna/strieborná
1 699 €
-23%
MOC 2 199 €
Novinka -16% Kellys Tayen R10 AIR 27.5 dámsky elektrobicykel, azure, poškodený lak
2 269 €
-16%
MOC 2 699 €
Výpredaj -16% Haibike AllTrack 6 27.5 elektrobicykel, papaya/titan gloss
2 099 €
-16%
MOC 3 599 €
Novinka CTM PULZE GX 29 elektrobicykel, matná hlbokomodrá perleť
od 1 899 €
MOC 2 199 €
-20% SRAM XX Eagle Transmission T-Type prevodník, 36 T, Brose, 1x12
od 93,99 €
-20%
MOC 125 €
Brook Macdonald's Trek Session is equipped with a prototype version of a harmonic damper that's designed to prevent any chattering from the rear end under heavy braking. Combining a light frame with big powerful stoppers like Shimano's Saint brakes can occasionally lead to unwanted vibrations, which is where a device like this comes in handy. Two pieces of rubber with a brass center piece are found inside the unit, technology that Trek originally developed for their hardtail customers, as well as for cyclists seeking a way to reduce the amount of high frequency vibrations transmitted from the road.
http://www.bikesport.cz/cz/brzdy+prislusenstvi-mtb-brzdy/shimano-xt-brzda-disc-br-m8000-set-mod.-2016_5154
Odporúčam kuknúť na kazetu SLX CS-M7000 11-42
A čo to je zač tá SLX kazeta CS-M7000 11-42?
To má byť ako model čo sa plánuje podľa všetkého na 2017?
Nenašiel som ohľadom toho nikde info.
Info naozaj nikde nie je, ale z uvedeného na bikesport.cz vyplýva, že budúca SLX sada bude 11-rýchlostná, kazety budú mať identické odstupňovanie ako XT M8000, budú stáť do 70€ pri uvedení a budú vážiť cca o 50g viac ako XT CS-M8000, ktorá na rozdiel od SLX bude mať najväčší pastorok hliníkový.
Čiže, ak niekto zvažuje prechod na sadu XT M8000 a teoreticky je ochotný na 11rýchl. sadu SLX rok počkať, tak si na tejto stránke vie dohľadať predbežné ceny, toť vše.
Pokiaľ ti ide o vzhľad a chceš iba páky, tak už rovno xtr
Shimano XTR BL-M9200 brzdová páka, ľavá
86,99 €
MOC 102 €práve rozmyšlam či objednat za pokazenu pravu paku XTR9020 alebo saintovku 820
v rámci dekompresie po hustom pracovnom týždni mi vyšlo toto:
Re: „kto chcel 29er, mohol to mat uz pred 10 rokmi (aj mal)“
Re: „ziaden pozvolny nastup tam nebol. Male firmicky si nikdy nic nepresadili...“
Na to, aby niekto, resp. viac ľudí chcelo 29er pred 10 rokmi, museli by najprv vedieť, že existuje, musela by byť aspoň elementárna dostupnosť, aj cenová, a nezaškodil by aj ten príklon uznávaných vzorov (o ktorom písal PhilJ). Nič z toho pred 10 rokmi nebolo, lenže ja tvrdím, že pred 5-6 rokmi už áno. Prinajmenšom v zámorí, a Spešl si to veľmi dobre všimol (viď modelový rok 2008). Podobne C-dale ’08, atď. Záver: To, že je ešte prevažne ticho a hlucho kdesi na mtbs.cz ešte neznamená, že sa nedeje podstatná zmena alebo do očí bijúci trend.
Re: „velky marketingovy tlak bol s 29er...a aj tak to neslo...“
S 29er to nešlo? O tom teda neviem. Ten príklad s Giant-om mne naopak hovorí, že to šlo až moc. Akurát Giant a spol. podľa všetkého tak podcenili, resp. nevyužili dostatočne včas nástup 29“ (napríklad aj marketingovo!), že sa išli p*srať, aby rýchlo vytasili nejaký “vlastný“ selling point v podobe 27,5“. Šak aj tá vyslovene drbnutá prognóza Giant-u o postupnom vytlačení 29“ sa dáko stále nezačala plniť.
Re: „Nástup 27.5" ukazuje, ze 29er nie je ta najspravnejsia cesta...“
To ani nahlas nevyslovuj lebo všimol som si, že zopár prominentných, viac či menej zarytých 26-károv si tu nedávno poriadilo 29ers a mohol by ich zaliať studený pot.
Re: malý rozdiel medzi 27,5 a 26
Je totálne jedno, ako (ne)výrazný je rozdiel v dvoch konceptoch. Akonáhle je tam čo i len trochu citeľný posun k lepšiemu (a ten tam je! - bezohľadu na to, či ho spozná aj začiatočník alebo len harcovník), tak pre ďalší výber bajku volíš (alebo propaguješ) to preukázateľne lepšie riešenie, hoci aj nepatrne. Ak on ňom vieš a ak máš na výber.
Asi neexistujú presné čísla, ale predpokladám, že každoročne veľké percento bikov ide do rúk aj novým zákaznikom / nováčikom v MTB / ľudom ktorí kupujú bike po x rokoch, atď. Už len preto má zmysel prinášať (aj bohapusto propagovať!) aj malé zlepšenia. Či nemá? Tu fakt neviem, či ma viac zabáva alebo nudí tá večná, podvedome obranná póza chytrákov, ktorí akoby trpeli utkvelou predstavou, že pomaly každá novota je najmä úkladný popud na výmenu ich pol sezóny starého bajku. Výsledkom sú potom tie nadbytočné kecy o "masáži", často na úkor užitočnej tech/gear debatky.
Re: "Kto chcel 1x9 alebo 1x10 mohol to mat davno"
Presne o to ide, že kto chcel ghetto “1x“, mohol ho mať dávno, ale nemohol mať origo “1x“ systém s dnešnými rozsahmi. Veľmi podstatný rozdiel, tipujem. Napriek tomu boli “1x“ skladačky imho všadeprítomné na mtbr.com aj inde dávno pred SRAM 1x11. Nuž a mne aj moja poskromná skúsenosť a/alebo predstavivosť dostatočne jasne hovoria, že moderné “1x“ môže perfektne dávať zmysel natoľko obrovskej mase ľudí, že sa mi nežiada obsedantne, furt a znova hádzať všetko na mýtické, obávané masáže & marketingy.
Ale nazad k pôvodnej téme:
Nie, neočakávam, že 3" gumy budú ľahké a rýchle ako dnešné 2.1", lebo ani nemusia, keďže z môjho pohľadu by mali rovnako svetlú budúcnosť už aj v tej podobe a parametroch, aké majú dnes. Trochu zjednodušene, rozhodnú to práve tí tuláci od-bufetu-k-bufetu, nie "spandexoví" hltači kilometrov (no disrespect). Píš si to. Záverom, vskutku čudný poznatok, že „MTB nie je o pohodlnom potulovani sa po singlaci“ je v príkrom rozpore s tým, ako ja zažívam toto hobby už cca 20 rokov. Ale tak to chodí.
Pre potešenie skeptického oka, tu je "masáž" v podobe reinkarnácie klasiky od Marin-u - Pine Mountain na 3"
2016 Pine Mountain 1 will sell for $1100