Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zatiaľ som to nejak extra neštudoval, ale zaujimalo by ma, či podobne zmeny budú aj na mechanických sadách. Nebolo to v niektorom tom článku uvedené?
Zobraziť komentár 22.03.2023 - 21:09:01
00
ak si dobre pamatam z preznentacie CykloZitny, tak mechanika iba GX (aj AXS) a samozrejme NX s SX. Zvysok novych sad jedine AXS verzie
Zobraziť komentár 22.03.2023 - 21:17:40
11
Si budem musiet kupit staru gx axs do zasoby, keby nieco 😂😂😂
Zobraziť komentár 22.03.2023 - 21:29:18
00
tie ceny by stiahla konkurencia, keby mala niečo podobné, veľa sa toho písalo aj vlani o 12s bezdratových mtb prehadzovačkách ale reálne to ešte nevidieť a taktiež zaspaté shimano, robia vôbec na nejakej novej di2 sade pre mtb sektor?
čo ma sklamalo na novej ASX, aspoň som to nezachytil v tých článkoch, že to zasa nemá na radení nejaké tlačítko navyše na ovládanie elektroniky, na ceste cez shimano páky dosť často využívam na rolovanie dotkykového garmina to skryté tlačidlo a príde mi to dosť dobrá výhoda... ocenil by som to aj na biku
Zobraziť komentár 22.03.2023 - 21:37:06
00
arrow_leftlto napísal:
vyzera, ze tu kazetu za 660e robia z materialu, ktory je zlievany za mesacneho splnu lesnymi vilami :D

Si mi pripomenul nove swatchky
this special seconds hand is produced exclusively once a month during full moon dates, which are known to have a magical influence on many things, humans included.
:clap:
Inak ma na celej sade zaujalo asi len to uchytenie menica na UDH (ak prejde aj do mechanickeho GX, tak by sa mohlo dat kombinovat so shimano radenim) a mozno tie X.0 kluky pripominajuce Roox ale zas nie az tolko aby som predychal 28,99mm osu.
Zobraziť komentár 22.03.2023 - 21:40:55
01
Inak patka na oske, je konecne po rokov preslapavania na mieste to, co malo byt uz davno, namiesto laborovania s blbostami. Akurat teda spatna kompatabilita asi nic. Ale nevyzera ten uchyt moc doveryhodne, pripada mi , ze sa skor ulomi prehazka ako patka.

V novinkach ma zaujala kladka, ktora sa pretoci, ak sa zasekne, to by mohlo dost pomoct voci agresivnym konarikom, kde to konci v zabere znicenou patkou (alebo aj horsie). Co po tych vichriciach clveku skace do kladky aj na hladkych cestach a asfalte. Ale tam je ucinnejsie mat kratke ramienko, ale to len v pripade, ze sa vratime k malym kazetam. Tieto obludy, co su dnes je slepa cesta. S axs by sa dalo pekne prepouzit Vyro system na kluke a vybavene :D /ale to tiez nie je riesenie/.
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 07:25:02
00
uz som videl na instagramoch video ako chlapik na tej novej prehadzovacke stoji, skace a dupe po nej, ked bol bike na boku na zemi a nic, do akej miery to bol fake alebo real som nedokazal posudit, ale potom tam bol na konci prestrih ako to stale radi ako nove.... on ked po tom skakal tak prehadzka sa automaticky uhybala
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 07:36:34
01
keby vedela uhnut pred papekom, nebolo by zle :D .. aj brano by ocenil, ak by sa uhla pred skalou
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 07:40:43
02
tych videi je viac lenze vsetci skacu na miesto uchytenia o ram,nech nasimiluju to,ze spodkom ramienka trafim kamen pocas jazdy
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 07:46:32
08
Ako je to super mat prehadzovac blizsie ku kazete, bez patky, atd.... ale vsetko ma svoje pre a proti.... myslim si ze je lacnejsie odtrhnut patku v rozmedzi cca 7-40 eur ako odtrhnut uchyt prehadzovaca o ram, sram to bude predavat ako nahradny diel, to ano.... ale prave v tomto diely su vsetky elektro srandy, snimac a aj servo... nemyslim si ze sa s cenou dostanu k 40euram za nahradny diel...ale uvidime ako budu s cenami za mechanicke prevedenie a nie AXS.... navyse ten uchyt k ramu vyzera dost pevne, nie je mozne ze to poskodi az samotny ram??

Ito ta pretacacia kladka je super napad, ale v praxi sa mi este nestalo zeby sa mi dostal konar presne do otvoru kladky, skorej pred kladku a tahalo to cele ramienko...

inak tie hlinikove kluky, no neviem ci mi je na blití alebo sa mi pacia :D
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 08:34:38
01
do kladky veru nie,staci nemat diery :D .. vzdy sa strci presne tam,ako popisujes
no,ale taka kladku sa da aj do sucasnych vyrobit
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 08:40:57
01
SRAM na nezaujal teda vobec, za to nova sada od TRP urcite viac
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 09:52:14
01
lto
Tu máš Ľubo bežne dostupnú alternatívu kladky, kde stred je statický a točí sa na ňom len ozubená časť :
https://www.leonardiracing.com/en/sram/1418-sram-eagle-12t-upper-pulley-8436562418991.html
Doporučujem, ale iba do vitrínky na výstavku ukazovať v obývačke nejaký naleštený bike. V prípade zimného použitia v snehu sa objavila korózia na tom mega veľkom ložisku za 6 dní.....inak keby tam bolo inox ložisko o 6 eur drahšie, tak skvelé kladky....

K tým AXS mechanizmom porušenia...používam UDH pätku a stále akosi netuším tie denné rady tu na fóre ako máš ohnutú pätku a to je zlou pätkou a pod....UDH pätku sa ani mne nepodarilo odfajčiť. Jedine vieš kedy..raz..chcel som si meniť zadné ložiská v ráme a na pätke bol zakúsnutý závit, tak som ju ulomil v plastovej časti, do ktorej sa skrutkuje oska - radosť vysekávať z rámu :)

Pri normálnej jazde AXS nemáš ako zničiť. V teréne je zásadný rozdiel v mechanike a AXS...náraz mechaniky o skaly kompenzuje pružina - mechanika uhne. AXS náraz preberajú čapy a v milisekundovom oneskorení elektronika uhne, prvotný impulz ide ale priamo do čapov a preto mám ja takú mega vôľu. Pri novej AXS už toľko nevytŕča, takže životnosť daná častým mechanickým namáhaním bude vyššia.
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 10:17:06
01
Pohľad konštruktéra na nové sady.
https://www.youtube.com/watch?v=rDxgxHiijF0

Niektoré veci čo popisuje sa mi nezdajú ako závažné problémy ale diskusia o toleranciách rámov dáva zmysel.
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 14:18:29
02
https://www.instagram.com/reel/CqIjvsLDk-h/?igshid=YjNmNGQ3MDY=
Zobraziť komentár 23.03.2023 - 15:29:50
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up