Lokalizácia
Formulár sa odosiela
milecko, kedze si so svojou ziletkou ucastnikom cestnej premavky, tak aj pre teba platia obmedzenia tykajuce sa max. rychlosti.
ci ta mozu namerat neviem, ale technicky to mozne je.

horsie je, ze nemas SPZ, takze dokazovanie bude tazsie.
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 18:25:39
00
Namerať sa dá každý pohybujúci sa účastník cestnej premávky.Ale ako by technicky riešili ako Ti dať pokutu...
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 18:38:55
00
Hmm ,bicykel nemá namontovaný tachometer od výroby,ani nieje v povinnej výbave takže ako môžeš dodržovať predpísanú rýchlosť :roll:
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 18:41:54
00
Hmm ,bicykel nemá namontovaný tachometer od výroby,ani nieje v povinnej výbave takže ako môžeš dodržovať predpísanú rýchlosť :roll:

zakon urcuje, ze cyklista musi dodrzovat maximalnu dovolenu rychlost. ak nemas tachometer, tak si povinny ist pomaly. hoci aj krokom. vacsina cyklistov neprekroci ani 30km/h a ti, co prekracuju nie su babky na ceste z kostola, takze investicia par stovak do lacneho tachometra a hotovo
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 18:51:02
00
Hmm,každý si pod pojmom,,pomaly"predstavuje niečo iné :D .Na druhú stranu je mi to ukradnuté,lebo cestám sa vyhýbam nakoľko je to možné :mrgreen: Zaujímalo by ma len ako by argumentovali poliši,keby chceli dať cyklistovi pokutu za prekročenie rýchlosti,pochybujem,že sa to niekedy stalo :lol:
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 19:52:16
00
Raz niekde v zahraničí riešili policajti profíka na tréningu, ktorý dolu kopcom išiel viac ako 90 km/h. Dokonca o tom hovorili aj v rádiu ako pikošku. Priznám sa ako to dopadlo si už nepamätám, bo to pre nich bolo neuveriteľné. :wink: Ja som síce občas prekročil tesne "iba" 80 km/h, ale 90tka sa na dobrých klesaniach pokoriť dá. :-)
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 21:40:28
00
Nič výnimočné, borci tu jazdia aj 100-kou do kopca...
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 21:46:17
00
ono je dobre, ze je tam limit aj pre cyklistov. aj u aut je limit hlavne kvoli bezpecnosti a takisto ta 50-tka v dedine hlavne kvoli brzdnym draham a reflexom. bezne situacie kedy z dvora vyleti nejake dieta a pod. sa ovela lepsie zvladaju ak idete pomalsie.

myslim, ze sa tym nijaky policajt ani zaoberat nebude pretoze podla mojich skusenosti hlavne ked ma obiehaju kamiony a autobusy, tak vsetci vodici maju dojem, ako keby cyklisti stali na mieste.

mimochodom uz som osobne dostal napomenutie od pilicajta za rychlu jazdu na bicykli, ale to bolo v pesej zone :)
Zobraziť komentár 10.03.2009 - 22:07:25
00
ahojte, prosim vas neviete tu niekto zhrnúť ako je to teraz s jazdou za zníženej viditeľnosti? Mne je to jedno, lebo mám aj odrazky aj reflexné prvky na oblečení a v prípade potreby aj svetlo a "blikačku" ale občas sa ma známi pýtajú a neviem poradiť čo je teraz vlastne povinné. Viem, že reflexné prvky sú ale neviem ako je to s odrazkami a svetlami :roll: Dik
Zobraziť komentár 23.03.2009 - 16:54:03
00
zjadnodušene: všetky odrazky sú nahraditeľné vhodnými reflexnými prvkami
takže vpredu Aurora, vzadu červená blikačka, cyklodres s reflexami, ďalší kus reflexného matrošu je zozadu na tretrách a na prilbe a nič ďalšie neriešim
Zobraziť komentár 23.03.2009 - 17:00:05
00
alebo inak s klasickými odrazkami. Svetlo: zadné (klasická blikačka prejde) a predné (biele klasické svetlo na bike tiež postačí) , odrazky na pedáloch a na kolesách + predná biela a zadná červená ( majú presné minimálne rozmery ale nemyslím, že sa predávajú také, ktoré nevyhovujú prepisom), reflexné prvky napr. komická vesta alebo obyčajný reflexný pásik alebo ako tuleník písal. Ak som na niečo zabudol, tak povedzte aj pre moje dobro :mrgreen:
Zobraziť komentár 23.03.2009 - 17:04:41
00
okey vďaka vam :wink: a ešte mi napadlo...počas dňa tie veci nie sú povinné alebo ano? No myslím okrem odraziek, lebo pochybujem žeby ich niekto počas dňa demontoval a na večer ich pripevnil späť :lol:
Zobraziť komentár 23.03.2009 - 17:14:05
00
okey vďaka vam :wink: a ešte mi napadlo...počas dňa tie veci nie sú povinné alebo ano? No myslím okrem odraziek, lebo pochybujem žeby ich niekto počas dňa demontoval a na večer ich pripevnil späť :lol:

nie, tie veci su povinne iba za znizenej viditelnosti, cize noc, stmievanie, briezdenie, hmla, dazd a pod :)

ale odporucam v jazde v zimnych mesiacoch aspon blikat vpredu nabielo a vzadu na cerveno na frekventovanejsich cestach, lebo kvoli povinnemu svieteniu soferi radi prehliadaju bikerov v tomto obdobi :-P
Zobraziť komentár 23.03.2009 - 18:18:57
00
no veď som si aj myslel :) ...to je dost možne že ich prehliadaju popri tých svietiacich autách :roll: ďakujem
Zobraziť komentár 23.03.2009 - 21:36:08
00
ja som v jednych regionalnych novinach cital ze ked nemas prilbu tak pokuta ja 60€. ako to teda je :?:
Zobraziť komentár 30.03.2009 - 18:51:26
00
keyboard_arrow_up