Nemame umyvacku preto netusim na aku teplotu idu, zato by som chcel vidiet ako strcis ruky do 70° vody aby si umyl noz. Tepla voda v potrubi ma cca 45° aspon u nas v panelaku. Ak mam byt uprimny neverim, ze 70° voda popusti vyrobeny noz. Procesy vyroby a kalenia su rozne, zwilling v procese vyroby svoje ostrie mrazi a znova zahrieva. Podstatne je comu odola hotovy produkt a nie pri akej teplote a case sa popusta pocas vyroby.
Ci bola alebo nebola metalurgia v minulosti za opicami ja posudit neviem, tiez neporovnavam vojenske
noze s kuchynskymi lebo o nich nic neviem. Ani netusim z coho su nove kuchynske noze vyrobene, ak tam aj nieco vyrobca napise, tak len to comu malo kto rozumie. Zato viem, ze stare uhlikove kuchynske noze su lepsie ako nove co sa tyka vydrze ostria aj zivotnosti, maju ale snahu korodovat a ak sa nik nestara o rukovat tak po case praskne. Toto niesu len moje skusenosti ale aj skusenosti ludi co ku mne chodia a maju tu moznost dostat sa k starym nozom. Mna napriklad vobec nezaujima z coho mam vyrobene noze to je problem vyrobcu. Ja uz len skonstatujem ci mi vyhovuje alebo nie a tieto informacie sa snazim posunut dalej. Moj nazor je len dalsi v poradi, sice ostrim nastroje ale som len spotrebitel nie vyrobca.