Lokalizácia
Formulár sa odosiela
okej a teraz sa vráťme k tej tete ... keď nechcete zelovocárku, tak dajme upratovačku v nemocnici :) ... aj ona si na nete zriadi fio alebo radšej príde niekam do peknej budovy kde sa jej venuje pekne oblečená teta .. debata nezačala stým, že čo je lepšie dobre horšie ... ale do čoho nás tlačí spoločnosť a prečo je tam spoločnosť tlačená a ako je na to pripravená naša východoeurópska spoločnosť

a napadol mi ešte jeden rozdiel medzi veľkou a malou bankou ... skoro každý slovák má úver, a skúste si zistiť aké max limity na výšku úveru dáva aká banka a podobne ... jednoducho predražená slsp, neschopná tatr a zaostalá vub majú svoje nezastupiteľné miesto
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 11:59:46
03
Spolocnost ju tlaci, aby isla do peknej budovy?
Vsak nech si najde zamestnavatela, co jej bude platit cash a idealne nech pozaduje aj vyplacanie zalohy.
Pripadne pouzije toto, ak je na minimalke:
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/ochrana-financnych-spotrebitelov/zakladny-bankovy-produkt-standardny-ucet/
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 12:32:32
00
Tak ked niekto potrebuje aby ho obsluhovala "pekne oblecena teta" tak si za to priplati, je to uplne normalne :D
Kto to nepotrebuje, usetri. Rovnako ako usetri cas ked si v obchode sam pri pokladni naskenuje a zaplati vlastny nakup a nemusi cakat v rade kym ho obsluzi "teta".

Okrem 3 bank ktore spominas, posobi na Slovenskom trhu 22 dalsich bank, 4 ktore nespominas maju spolu 35% podiel na trhu hypotek.
Vyse tretina klientov teda nejde do predrazenej SLSP, neschopnej Tatry alebo zaostalej VUB.
Podmienky poskytovania uverov obmedzuje v prvom rade NBS. Medzi samotnymi bankami su zanedbatelne rozdiely. Ziadne dofinancovavanie spotrebakmi sa dnes uz neda robit.
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 12:48:41
00
Banky, ktore posobia na SK, ale nemaju tu sidlo , maju ine podmienky napr. ochrany vkladov, nez tie slovenske. Tj. ak padne taka litevska banka, tak potom asi bude treba cestovat a riesit veci v Litve a po litevsky :lol:, to len tak poznamka na okraj tych 22 dalsich bank :)

Inak ucet zdarma, ktory je podmieny platenim kartou v sume xyz mesacne nie je zdarma. Je to zdarma s podmienkou, je treba uvadzat veci presne. Neviem ako teraz, ale banky mavali ucty zdarma pri urcitch sumach na beznom ucte (alebo sumar nejakych aktiv), potom tatra mavala pri pouzivani digi tecnlogii a neviem coho, ale uz to asi neplati.

Co sa tyka uverov, hlavne aj z hladiska firiem, je tam vela veci, ktore bezny ludia nepoznaju. Nie vzdy co vyzera na pohlad predrazene, je naozaj predrazene :)
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 13:30:25
00
Banky v eu maju v prvom rade eu podmienky ochrany vkladov. Neviem ci svk zakony idu (vyrazne) nad ramec, minimalne vyska ochrany je rovnaka, 100k
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 14:05:04
02
Ja chápem, čo chce lapaloma povedať. Mám napr. susedu po 80, ktorá síce účet má, ale robiť s internetom moc nevie. Doteraz bola zvyknutá si ísť napr. trvalý príkaz, súhlas s inkasom a pod. vybaviť do banky. Bývalo to zadarmo, ale už pred časom to spoplatnili, lebo veď motivácia ľudí využívať elektronické služby. Keď jej tu pobočku zrušia, tak bude nahratá už úplne.

A takýchto ľudí je okolo mňa celkom dosť. Nesmejme sa, aj my môžeme mať s podobnými vecami časom problém. Technológie idú dopredu strašným tempom. Napr. jazdím staršími autami a keď idem na služobku tak vôbec neviem používať kadejaké tie rôzne asistenty, čo nové autá majú. Niekedy len kukám ako som v tomto zaspal dobu. Neviem si nastaviť ani len tempomat bez toho aby som sa spýtal kolegov 🤷🏼‍♂️. Nie je ani v jednom aute, ktoré bežne používam.
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 14:20:09
05
ako možno preháňam ... ale ja sa do kože tých ľudí viem dobre vžiť, ja mám napr. akurát brutál problém so slovensko.sk a podaním daňového priznania z nehnuteľnosti :) a keď už som cez to správne preliezol a vložil tam všetko čo treba, tak som zistil, že nič nepodpíšem skrze "zastaralí" čip na OP ... a pekne musím ísť pondelok alebo stredu osobne zaniesť ... a to som vcelku internetovo gramotný (čak inak by som ani tu nedokázal byť)
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 14:27:22
02
Do slsp ide asi každý, kto potrebuje požičať viac, ako mu inde schvália, povedzme si úprimne. V bankách ich zaujíma čistá mzda a v slsp len príjem, mzda ich nezaujíma... Aspoň pred koronou to tak bolo
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 19:23:18
00
Ja mam hypo v SLSP, lebo normalne uznavaju prijem zo zahranicia. Tam mi akceptovali moju cistu mzdu a k tomu zene rodicovsky (oboje z CR). Inde mali bud koeficienty (0.8 ci 0.5), inde uznavali prijem len nad 5k cisteho... Nepamatam si uz kde bol ktory zadrhel, ale tie podmienky pre prijem zo zahranicia boli vseobecne biedne.
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 21:55:46
00
Však áno, tam berú do úvahy všetko, čo chodí na účet... Hovorím, že slsp je pre časť klientely nie voľba ale jediná možnosť.
Zobraziť komentár 19.05.2023 - 23:03:43
01
Asi ano. Ale bol som za to rad, zaskoceny tymi problemami s prijmom v zahranici. Byt to daka exotika tak nepoviem, ale ekonomicky silnejsia krajina v eu…
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 00:28:12
00
Tam nejde o ekonomiku. Hnilim bankovym pravnikom sa nechce vytvarat extra standardy pre par ludi. Komplikacia s exekuciou prijmu, pripadne kurzove rozdiely atd.
SLSP sa proste chce. Podobne VUB, ktora jedina (?) akceptuje prijem z dividendy namiesto mzdy. Vysokoprijmovi podnikatelia s minimalnou mzdou su pre ostatne banky tiez komplikacia.
Rovnako sa bankam nechce ist do float sadzby, preferuju fix, jedina UCB ponukala 6M float.

Naco vytvarat novu zmluvu, ked staci ctrl c ctrl v.
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 06:34:14
00
dobré ráno-idem dnes na Moravu,potrebujem si zameniť cca 200 Eur za české koruny,ako to je najlepšie? mám kartu mBank-vybrať cez tú kartu z CZ bankomatu? alebo nájsť nejakú zmenáreň (banku) a vymeniť Euro bankovky za české koruny ? alebo nejako inak ? aby neboli zbytočné poplatky,dík.
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 07:17:48
00
Pokial je moznost tak platit vsade kartou
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 08:29:23
00
To bude problem. Odkedy cechackom zrusili povinnost ekasy tak velmi nechcu platby kartami aby to nemuseli davat do ucta. Hlavne na morave.
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 08:55:01
01
keyboard_arrow_up