Kupu ebajku si treba vediet zdovodnit. Ja osobne si ju viem zdovodnit len v dvoch pripadoch a) ked budem mat po 60tke mozno 70ke a moja vykonnost pojde rapdidne dole b) budem mat nejaky hendikep (nie hmotnost alebo kondiciu).
Kedze je ale tato tema o ebajkeroch musim s vlastnej skusenosti napisat ze 90% ebajkerov su s prepacenim ***** Obiehaju v kopcoch vo daleko vyssej rchlosti ako ide priemerny bajker, vobec nespomalia, dokonca ani nedaju o sebe vediet alebo aspon s ktorej strany vas obiehaju, o zdraveni a nehovoriac, pustaju sa do zlozitych zjazdov a potom cestou dole len zavadzaju lebo nemaju potrebne skusenosti a techniku.
Ked to tu uz rozoberate tak osobne mam s ebajkermi vacsinou neutralne alebo neprijemne skusenosti. Jedno zabavne vesele stretnutie davno v Svajciarsku kde som sa ponahanal s jednou babickou a spolu sme sa tomu zasmiali. Na nic ine plusove si nespominam.
- Za to sa mi ale casto stava ze si idem svoje tempo, predbehnem ebajkera a ten ma v 80% pripadoch potrebu zavesit sa za mna a vytacat ma tym nechutnym vrcanim co vydava ebajk. Ked im na to poviem svoje, ze mi to vadi a nech ma necha na pokoji, tak sa tvaria urazene a maju rozne stupidne poznamky o tom ze som ich nemal predbiehat atd.
- Dalej sa mi uz niekolkokrat stalo ze ma vzdy v kopci niekolko krat dookola predbiehal ten isty ebajker. Nie ze by tocil koliesko s paradnym zjazdom ale zakazdym ma cielene so smiechom predbehne, prejde 100 metrov, bud zastane a pocka ma alebo to zjazdi podo mna a zase ma so smiechom predbehne. Ja som kludas ale ked to spravi nejaky trulo 7x tak mam chut ho z toho zhodit a poskakat mu po vyplete. Ked mu poviem co si o nom myslim tak je zase urazeny a este v tom naschval pokracuje. Ale toto sa mi stalo len 3x zatial.
Vo vysledku mozu ebajkeri za to ze musim spomalit ked dobieham nejakeho ebajkera (alebo ziletkara) len preto aby som zase nemusel nieco podobne riesit, vysvetlovat ze mi to vadi.
- Dalej sa mi par krat stalo ze siel ebajker jednosmernym trailom nahor. Dokonca ked som kopal na jednosmernom traily v BA a isli hore ebajkeri a upozornil som ich na to ze smerom nahor sa to nejazdi, tak som si len vypocul kadejake primitivne nazory na to preco sa to moze jazdit nahor, co ma je do toho, ze nikdy nebol problem atd. A samozrejme ignoracia a pokracovanie dalej smerom nahor. Koli ebajkerom su zospodu TBK trailov znacky zakazujuce jazdu do protismeru a musim povedat ze vyzera ze to pomohlo.
Ale je to vsetko o ludoch. Uz sa ani bajkeri v lese neodzdravia. Stretavam i normalnych ebajkerov, vsetko dochodci na asfaltke, ktori nemaju potrebu ma dobehnut ci predbehnut, proste neutralne stretko, ziadna interakcia.
Predbehli ma stovky bajkerov a ebajkerov ale u drvivej vacsiny ebajkerov som spozoroval horeuvedene spravanie. Samozrejme aj bezni bajkeri sa nevedia spravat ale nie tak vysoke percento ako tych s elektrickym pohonom.
Ja nevidim rozdiel medzi ebikerom a bikerom v lycre, ktoreho stretnem niekde na singlaci a on (kedze slape do kopca, podla vsetkeho na cas) ani buu ani bee ked sa mu uhnem a pozdravim. A takych som veru len v sobotu stretol 10+ kusov.
musim s vlastnej skusenosti napisat ze 90% ebajkerov su s prepacenim ***** Obiehaju v kopcoch vo daleko vyssej rchlosti ako ide priemerny bajker, vobec nespomalia, dokonca ani nedaju o sebe vediet alebo aspon s ktorej strany vas obiehaju, o zdraveni a nehovoriac, pustaju sa do zlozitych zjazdov a potom cestou dole len zavadzaju lebo nemaju potrebne skusenosti a techniku.
No tak toto je príspevok roka 90% ebajkerov sú ***** lebo si pána dovolia predbehnúť vo väčšej rýchlosti ako ide on a nespomalia. Neviem čo si potom ty ... ale keby za tebou spomalil, tak by ťa asi nepredbiehal a zas by ti vadil motor ako pánovi v ďalšom príspevku. A tí "*****quot; potom ešte pána brzdia dole kopcom a zavadzajú mu. Na toto ja už fakt nemám ani názor. Tu už skončil zdravý rozum.
Ja nevidim rozdiel medzi ebikerom a bikerom v lycre, ktoreho stretnem niekde na singlaci a on (kedze slape do kopca, podla vsetkeho na cas) ani buu ani bee ked sa mu uhnem a pozdravim. A takych som veru len v sobotu stretol 10+ kusov.
Je to tak ako pise pol, nadpolovicna vacsina "sedlakov" su ebajkeri. Moze to byt tym ze vsetko su zaciatocnici co netusia co sa patri. Ale ako pisem zavisi od cloveka.
Ešte do toho zamotajte aj "ešpézetky" a bude to vskutku plodná debata proste ak je niekto ***** tak je jedno, na čom sa vozí, čo má oblečené a kde sa vozia a kde sa narodili a kde žijú
Mne bolo ebikerov najviac ľúto keď som bola na Salaškách (nad Tureckou pod Krížnou) svedkom toho, ako sa párik chlap a žena na ebikoch vybrali hore po zjazdovke (kadiať nejde vôbec trail ani trasa ani nič) a vyšli asi 30 metrov a už im to nešlo, lebo strmé a zastali a nevedeli sa pohnúť. Ale nie, že hore na ebiku ale vôbec. Zosadli s veľkým problémom a ten chlap si ho ešte teda vedel aspoň dobre postaviť ( ) ale tá ženská ten ebike držala ako panna ***** v smere dole svahom a neudržala ho a šmýkalo sa aj jej aj ebike až pochopila, že ho musí dať kolmo na svah. Potom skúšali obaja nasadnúť, že teda asi idú dole lenže dali si bicykle kolmo dole a nevedeli ani nohu preložiť ponad a sadnúť si, no vytrasená bola tá žena ako drahý pes. A chlap potom konečne prišiel na to, že sa dá tlačiť aj cik-cak, že sa mu to nebude tak šmýkať no tragikomédia. Tí ľudia nieže nevedeli jazdiť ale namli aní základné znalosti o pohybe v prírodnom teréne.
A to principiálne nemám nič proti ebikom, aj sa občas povozím ale takým ako hentí by som to zakázala
Mo ešte to bude snáď moja vina, že oni precenili svoje sily ... A keby tam nikto nebol? Okrem toho, na otázku či sú ok nereagovali... tak sme to len dopozerali kým sa nedotrápili. A vieš prečo som tam počkala? Pretože nie som ***** a keby sa im dačo stalo tak volám pomoc.
Mo ešte to bude snáď moja vina, že oni precenili svoje sily ... A keby tam nikto nebol? Okrem toho, na otázku či sú ok nereagovali... tak sme to len dopozerali kým sa nedotrápili. A vieš prečo som tam počkala? Pretože nie som ***** a keby sa im dačo stalo tak volám pomoc.
Väčšina e-bajkerov nereaguje ani na pozdrav, ani na otázky a keď už reagujú tak podráždene...oni majú svoj svet a treba ich v ňom nechať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedze je ale tato tema o ebajkeroch musim s vlastnej skusenosti napisat ze 90% ebajkerov su s prepacenim ***** Obiehaju v kopcoch vo daleko vyssej rchlosti ako ide priemerny bajker, vobec nespomalia, dokonca ani nedaju o sebe vediet alebo aspon s ktorej strany vas obiehaju, o zdraveni a nehovoriac, pustaju sa do zlozitych zjazdov a potom cestou dole len zavadzaju lebo nemaju potrebne skusenosti a techniku.
- Za to sa mi ale casto stava ze si idem svoje tempo, predbehnem ebajkera a ten ma v 80% pripadoch potrebu zavesit sa za mna a vytacat ma tym nechutnym vrcanim co vydava ebajk. Ked im na to poviem svoje, ze mi to vadi a nech ma necha na pokoji, tak sa tvaria urazene a maju rozne stupidne poznamky o tom ze som ich nemal predbiehat atd.
- Dalej sa mi uz niekolkokrat stalo ze ma vzdy v kopci niekolko krat dookola predbiehal ten isty ebajker. Nie ze by tocil koliesko s paradnym zjazdom ale zakazdym ma cielene so smiechom predbehne, prejde 100 metrov, bud zastane a pocka ma alebo to zjazdi podo mna a zase ma so smiechom predbehne. Ja som kludas ale ked to spravi nejaky trulo 7x tak mam chut ho z toho zhodit a poskakat mu po vyplete. Ked mu poviem co si o nom myslim tak je zase urazeny a este v tom naschval pokracuje. Ale toto sa mi stalo len 3x zatial.
Vo vysledku mozu ebajkeri za to ze musim spomalit ked dobieham nejakeho ebajkera (alebo ziletkara) len preto aby som zase nemusel nieco podobne riesit, vysvetlovat ze mi to vadi.
- Dalej sa mi par krat stalo ze siel ebajker jednosmernym trailom nahor. Dokonca ked som kopal na jednosmernom traily v BA a isli hore ebajkeri a upozornil som ich na to ze smerom nahor sa to nejazdi, tak som si len vypocul kadejake primitivne nazory na to preco sa to moze jazdit nahor, co ma je do toho, ze nikdy nebol problem atd. A samozrejme ignoracia a pokracovanie dalej smerom nahor. Koli ebajkerom su zospodu TBK trailov znacky zakazujuce jazdu do protismeru a musim povedat ze vyzera ze to pomohlo.
Ale je to vsetko o ludoch. Uz sa ani bajkeri v lese neodzdravia. Stretavam i normalnych ebajkerov, vsetko dochodci na asfaltke, ktori nemaju potrebu ma dobehnut ci predbehnut, proste neutralne stretko, ziadna interakcia.
Predbehli ma stovky bajkerov a ebajkerov ale u drvivej vacsiny ebajkerov som spozoroval horeuvedene spravanie. Samozrejme aj bezni bajkeri sa nevedia spravat ale nie tak vysoke percento ako tych s elektrickym pohonom.
clxno1 ano aj ja som sa s tym stretol, ale u klasickych XCckarov je to mozno 1 z 10, kdezto u ebajkerov je ten pomer presne opacny.
No tak toto je príspevok roka 90% ebajkerov sú ***** lebo si pána dovolia predbehnúť vo väčšej rýchlosti ako ide on a nespomalia. Neviem čo si potom ty ... ale keby za tebou spomalil, tak by ťa asi nepredbiehal a zas by ti vadil motor ako pánovi v ďalšom príspevku. A tí "*****quot; potom ešte pána brzdia dole kopcom a zavadzajú mu. Na toto ja už fakt nemám ani názor. Tu už skončil zdravý rozum.
Je to tak ako pise pol, nadpolovicna vacsina "sedlakov" su ebajkeri. Moze to byt tym ze vsetko su zaciatocnici co netusia co sa patri. Ale ako pisem zavisi od cloveka.
Mne bolo ebikerov najviac ľúto keď som bola na Salaškách (nad Tureckou pod Krížnou) svedkom toho, ako sa párik chlap a žena na ebikoch vybrali hore po zjazdovke (kadiať nejde vôbec trail ani trasa ani nič) a vyšli asi 30 metrov a už im to nešlo, lebo strmé a zastali a nevedeli sa pohnúť. Ale nie, že hore na ebiku ale vôbec. Zosadli s veľkým problémom a ten chlap si ho ešte teda vedel aspoň dobre postaviť (
A to principiálne nemám nič proti ebikom, aj sa občas povozím ale takým ako hentí by som to zakázala
Tu sa už nedá rozumieť ničomu. Tu je pekne vidieť čo sú slováci za národ.
Väčšina e-bajkerov nereaguje ani na pozdrav, ani na otázky a keď už reagujú tak podráždene...oni majú svoj svet a treba ich v ňom nechať