Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
Konečne teplôtky aké mi vyhovujú . Ešte dva 86 km výjazdy na cesťáčiku a som opálený ako špekačka nad ohňom. A tieto horúčky majú aj (okrem mnohých) aj výhody - vodu pijem fakt od smädu a nie nasilu len preto že ju piť treba ....... a ak do seba nalejem aj tri litre počas švihu tak mi netreba ísť ani raz na WC, telo si ju všetku absorbuje . Nemusím tak zbytočne zastavovať a trhať švih.
By ma zaujimalo, od coho sa odvija ne/zvladanie horucav. Myslel som si, ze trenovanejsi clovek s lepsou kondiciou zvlada vysoke teploty lepsie ako lemra leziaca pred TV. Samozrejme, ze do toho este vstupuje aj metabolizmus, stravovanie a co ja viem co, ale nepredpokladal som, ze lemra moze zvladat teploty lepsie ako sportovec. Takze s cim je potom problem ak chudsi trenovanejsi clovek ma problem zvladat teplo? Endokrinny system?
Ale o nicom takom som nepisal, ze ano. Pisal som o tom, ze ak budu v jednej miestnosti s teplotou napr. 29 stupnov lemra a clovek s dobrou kondiciou, tak by som ocakaval, ze clovek s dobrou kondiciou bude tu teplotu zvladat lepsie ako lemra. Ak to zvlada horsie, tak asi ma nejaky zdravotny problem. Ale mozno je moja uvaha mimo.
Akurát som normálne klepal kosu, prepoteny v zjazde z Hiadelskeho sedla, hore bolo nejakých 15. Ale teraz už určite mrznut nebudem, smer Revúce - Krížna
Jezus adaptácia na teplo býva veľmi, jemne povedané, rozporuplná - keď si adaptovaný, tak si ešte slizkejší ako keď si neadaptovaný a tak dále. Takže to ponúka široké možnosti absurdných reakcií a pocitov.
Ak má lemra znížený bazálny metabolizmus, je to len plus napr. - tvorí menej "odpadového tepla".
Ono je uplne jedno kto ma aku kondicku ked sedia v miestnosti a vlastne nic tazke nerobia. Jednoducho su ludia ktorym nevadi teplo a potom su taky co im nevadi zima a pritom mozu byt chudy aj tucny. Ja napr. lahsie zvladam chlad ako teplo a to som chudy. Moja manzelka zase lahsie zvlada teplo, chlad jej vadi a tiez je chuda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tomu ver. Clovek sa aj modli, aby nedostal defekt, alebo aby sa nemusel ist do krickov na dlhsie vyprazdnovat
ist maraton v 30°C horucavach tiez nie je ziadna vyhra, po lukach sa snad pojde len z kopca
To je nejaká nová, alternatívna fyziológia?
Mineralnej alebo cistej vody?
Ako sa podari. Vacsinou vodovodna, obcas si kupim mineralku alebo drbnem za lyzicku jontoveho prasku do pohara.
Ak má lemra znížený bazálny metabolizmus, je to len plus napr. - tvorí menej "odpadového tepla".
Uz len rezance a mrkvu
Mne niesu tieto extremy prijemne.