Lokalizácia
Formulár sa odosiela
pocasie je fajn, pekne slniecko, viditelnost, ziadne komare, muchy a hlavne nie kloše :lol:, len ta tma, uff
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 20:54:07
00
Nie kloše? Piatok nálety, keď som sa vo Veľkom Rovnom v krčme prezliekal, tak na nátelníku hádam 4. Vo vlasoch a na krku ďalšie :D. Včera na hubách tiež kopec.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:02:47
00
Ja dnes minimum vecer v lese 0.3 stupna 🥶
Upadol mi tam niekde pidizvik, ale nechcelo sa mi ho hladat, mozno zajtra
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:46:44
00
Kloša je po česky, nie? Kuklorodky sú hnus. Už ste si našli aj cicajucu na tele?
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:48:39
00
Ja som dnes začala sezónu Brynje supertermo, inak v BB stačí na sieťku dres a dole kopcom fukerka ?sucho, slnečno, bezvetrie, nádhera.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:49:55
00
Este dodaj ze otuzujes 😉
Som mal dnes brynje superthermo, Craft Active intensity a Castelli Perfetto a ze by mi bolo nejak extra teplo... Bolo tak ze da sa. V BA nie to este v BB 😁
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:57:03
00
Ked sa flakas, je jasne, ze ti nie je extra teplo :lol:
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 23:06:00
10
arrow_leftjuju_pepe napísal:
Kloša je po česky, nie? Kuklorodky sú hnus. Už ste si našli aj cicajucu na tele?

Zatiaľ nie. Vždy po mne zatiaľ len lozili. Aj keď vzadu na hlave mám nejaký štípanec, ale prisaté tam nič nebolo, tak neviem.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 23:14:05
00
arrow_leftuid napísal:
Ked sa flakas, je jasne, ze ti nie je extra teplo :lol:

Od teba to sedi 😁
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 23:52:19
00
arrow_leftjuju_pepe napísal:

ja som v tom, ze po cloveku to len lozi, ale nechutime im. ja uz som mal kolkokrat aj v gatiach - ked som sa bol vycurat nejak nepozorovane sa tam dostal
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 09:32:58
00
Včera prvýkrát už dlhé gate, rukavice, návleky na tretrách a čapičku pod prilbu. Nedeľa už bolo naozaj citeľne chladná oproti takému piatku so 17 stupňami. Takže skončila mi éra krátkeho a začala éra vrstvenia oblečenia. Asi najhoršie okrem tmy v tomto období je to obliekanie čo človek všetko na seba musí dať. Ani nejde tak o tie vrstvy ako o tie návleky a dlhé rukavice a čapičku pod prilbu.
A dnes ráno na kolobežke do práce pri nula stupňoch. To človeka aj celkom preberie. :lol: Našťastie to nemám ďaleko. Akurát mi z toho chladu strašne slzia oči a zarosujú sa okuliare.
Inak otužilcov v kraťasoch poprípade iba v tričku na bicykli bolo vidieť sem tam aj včera pri tých 9 stupňoch.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 09:48:37
00
Raz som stretol v Rakusku jedneho takeho. Bolo tak 8 stupnov, sychravo, ziadne slnko. Ja som bol celkom naobliekany aj tak to zaliezalo pod nechty a oproti mne typek v letnych volnych kratasoch, sandaloch bez ponoziek a hore bez. Na biku ?
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 09:50:55
01
arrow_leftGusto0 napísal:
ja som v tom, ze po cloveku to len lozi, ale nechutime im. ja uz som mal kolkokrat aj v gatiach - ked som sa bol vycurat nejak nepozorovane sa tam dostal

v okoli PP ich vela nieje, moji spolujazdci ani nevedia, ze to existuje, len ja si stale nejakeho na sebe najdem a veru ma aj dostipe...2-3 stipance blizko seba..vznikne pomerne velka hrča z ktorej vyteka hnis :puke:
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 10:28:23
00
O akom hmyze to tu píšete. Mne nič nehovorí ani jeho pomenovanie.
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 10:41:41
00
https://cs.wikipedia.org/wiki/Klo%C5%A1_jelen%C3%AD

Kloš a člověkKloš je z hlediska člověka nepříjemný parazit, který na člověka naletuje především k podzimu a v lese. Obtížně se odstraňuje (protože má nohy s drápky, každého jedince je nutné odstranit sejmutím, nelze ho smést z povrchu těla ani setřást z oblečení) a lze ho těžko rozmáčknout, protože je pružný. Údajně nejlepším způsobem, jak kloše zahubit, je promnout ho mezi prsty. Na člověka sedá spíše omylem, nikoli záměrně, a lidskou krev nesaje. Bodnutí (např. když je v tísni, protože se dostal pod oblečení nebo do vlasů) může být bolestivé a okolo vpichu vzniká zarudnutí. U zdravého člověka by se bodnutí klošem mělo projevit jen svědivým pupínkem, ale člověk se sníženou imunitou by se měl mít na pozoru, protože kloš jelení je přenašečem bakterie Bartonella schoenbuchensis, která způsobuje zánět kůže (svědivá vyrážka trvající i několik týdnů) a v komplikovaných případech může vyvolat řadů zdravotních problémů
Zobraziť komentár 04.11.2024 - 10:44:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie)
keyboard_arrow_up