scarinko nechapes co sa pytam. tak takto v cislach (spravne ake maju byt si dopln, ja len pre priklad.)
Miso bude mat menej roboty, za rok 5K, zozenie blocky na fotaky a noteboky dokopy za 5K, povie ze rozbil, tak musel kupit dalsi, a nemusi dat nic na daniach.
ked sa bude ohanat viac a bude mat za rok robotu za 20K a zozenie tiez blocky (a pritom nemusi ani nic kupit a rozbit) za 20K, tak tiez nebude platit ziadne dane.
to potom realne znamena, ze usetril na daniach 3K, ktore by mal zaplatit a nezaplati a tie si moze pouzit na dalsie svoje aktivity. (ale znamena to aj ze odr.... stat na daniach, ako cele sk a potom to tu tak vypada, ze na nic neni, ale to je o inom).
Tak zase kľud... kupovať rok čo rok techniku v hodnote 20k to neprejde hádam nikomu
nehovoriac o tom že ak by mi čisto fotenie robilo 20k ročne tak nerobím nič iné len fotím...a teda za tie peniaze z fotenia kupujem aj iné veci nie len veci odpísatelné do nákladov...
btw. celý tento tvoj výplod fantázie ako ***** štát o peniaze na dani je zbytočne zložitý... ak by som chcel ***** tak jednoduchšie je zopár vecí nevyfaktúrovať a zobrať keš....a nie zložito zháňať bločky atď nemyslíš?

a neviem odkial si zobral že plánujem niekoho odrbávať....veci ktoré si dám donákladov reálne kúpim...neplánujem si do nákladov hádzať nejaké získané bločky.....
scarinko ohladne faktúra / bloček do 1000€ sa môže predávať len na blok... nad 1000€ je potrebné vystaviť faktúru.... takže lacnejšie veci kludne kúpiš len na bločik (telefón, tlačiareň, ak nekupuješ jablko tak aj notebook,....)