Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
Výpredaj -15% Alpinestars Paragon Pro chrániče kolien, čierna
66,99 €
-15%
MOC 83,99 €
Výpredaj savings POC Joint VPD 2.0 chrániče kolien, Uranium Black
od 79,99 €
savings
MOC 144 €
Výpredaj -13% Alpinestars Impact Plasma Pro chrániče kolien, čierna/biela
96,99 €
-13%
MOC 115 €
Výsledok je zlomený horný koniec vretennej kosti, ortéza (nakoľko cestujem do zahraničia za dva dni sadru som nechcel ) a ďalšia dobrá historka xD
tiez tam stal a nejavil znamky pohybu az kym som neprisiel blizsie
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Aj ked evidentne sofer auta asi ani len netusil ze po ceste (to je jedno v ktorom pruhu) ide nejaky cyklista.
ma cyklista po lavej strane plnu ciaru ? lepsie je to vidiet na zaciatku videa
tak potom asi ide v tom pravom pruhu, ktory je odbocovaci ...
samozrejme je na vine vodic (bolo mu uplne fuk, ze tam nejaky cyklista ide) - predvidat musi hlavne slabsi
Ano, mal by cyklista prednost aj keby odbocoval ale v tom pripade by k ziadnej zrazke nedoslo pretoze cyklista by odbocil a auto sa plynule zaradilo za neho. Deje sa to bezne ze auto odbocujuce z hlavnej sa uz pomaly pohne (najma ak krizuje viac pruhov) aj ked to druhe odbocujuce z hlavnej este manever nedokoncilo - ale je v odbocovacom pruhu a dava smerovku.V case ked auto bolo na mieste zrazky by uz odbocujuci cyklista bol 5 metrov pred nim na vedlajsej ceste.
Ale aj tak je evidentne ze ho vodic vobec "neregistroval".
BTW: rad by som vedel ako dopadne sudne vyrovnanie po uz vyssie spominanej nehode v Kosiciach. Co na to povie pravnik poistovne mladeho z mercedesu a hlavne sudca. Pretoze ako je zname je to rychlostna cesta kde cyklista podla zakona nema co hladat ale na druhej strane je to rychlostna cesta ktora vobec nesplna parametre rychlostnej cesty a pre neexistenciu zmysluplnej alternativy pre cyklistov (nie, obchadzka cez Bukovec a Sacu nou nie je) po preklasifikovani na rychlostnu cestu ich tam aj policia ticho tolerovala. Samozrejme teraz bude asi prva ktora da ruky prec.
mohla zabocit este dlho pred nim ,cakala a keby aj odbocil ,tak by ho najmenej ohrozila alebo sepalila zozadu ,ako nacasovala zrazku dokonale...
ano, mas pravdu
akurat sme sa dostali do takeho stavu, ako kedysi v teme "ktora cyklistika je bezpecnejsia" ...
tak sa nehraj na ceruzku, lebo prave toto je taka situacia (inkriminovane video), kde je uplne jedno, kto je v prave a ma prednost - odsere to vzdy cyklista
BTW: na ceste (cestnom bicykli) mam najazdených určite viac ako ty. Ty "cestný" jazdec. Ak ešte pár rokov výdatne pojazdíš (a ja sa dám výhradne na lesné jazdy) tak sa možno dočkáš že budeš mať na ceste najazdené rovnaké hovno ako ja.