Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
Výpredaj -13% Alpinestars Impact Plasma Pro chrániče kolien, čierna/biela
96,99 €
-13%
MOC 115 €
-10% Leatt Knee Guard ReaFlex UltraLite chrániče kolien, čierna
89,99 €
-10%
MOC 99,99 €
Výpredaj savings Oakley All Mountain D3O Knee GRD chrániče kolien, blackout
od 59,99 €
savings
MOC 99,99 €
savings POC Joint VPD Air chrániče kolien, uranium black
od 69,99 €
savings
MOC 108 €
Akcia -20% POC Joint VPD 2.0 Long chrániče kolien, Uranium Black
od 99,99 €
-20%
MOC 156 €
Si podpisal vinu na jej tlacivo o PZP, aby mal vodic aspon nejaky dokaz, alebo ako ste to riesili? Policiu vodic nechcel volat?
MageZ + hlavne ze ma nejaku poistku, co to pokryje.
Baba zjavne precitla neskoro a teraz je odkazana len na tvoju cestnost. Ja v tom problem nevidim, aj ked sa pozname len online, ale ona ta nepozna ani tak. Aj ti policajti sa spravali celkom normalne - snazili sa v ramci moznosti pomoct obcanovi, co to pokaslal. ***** by boli, az ked by ti potom dali pokutu.
Zbehni za tou soferkou, zakresli a podpis jej tvoj alebo jej PZP formular, nech ma doma aspon nejaky papier, co by sa dal pouzit na sude a vacsi pokoj v dusi. Pripadne jej posli aj tvoje hlasenie poistovni. Mozno aj nabuduce tebe, pripadne niekomu inemu potom tiez odpusti volanie policajtov
Ak by mne sposobil mensiu skodu cyklista (vyssie riziko neskorsich problemov - nema PZP) a spraval by sa velmi slusne a tvaril sa, ze ma nejaku poistku co to pokryje, tak pri podpisani toho PZP papieru + foto jeho dokladov na tom dokumente by som bol ochotny policajtov nevolat. Alternativne vyplatit skodu hned alebo nechat bike do zalohy, kym nenam skodu preplatenu
S ostatným súhlasím....
Uz len z logiky veci vyplyva, ze to je dost dobry podklad pre poistovnu, pretoze obsahuje udaje poskodeneho a skodcu, popis situacie, popis vzniknutych skod a aj kvazi dohodu na tom, kto je vinnikom, ked sa tam obaja podpisu...
Nabúraš niekomu auto bicyklom, on vytiahne svoj "PZP papier", niečo tam nakreslí a ty tam načmáraš nejaký podpis, napríklad tri krížiky. Reálne vidím použitie toho papiera len na dve veci...utretie zadku alebo zapálenie dreva v kŕbe a aj na to sa veľmi nehodí....
to ze sa to pouziva ako podklad pri rieseni skody v poistovni je pekne ale stale je to zaznam o nehode kde su udaje oboch (vsetkych) ucastnikov nehody s ID a hlavne podpismi
Vinník dostane automaticky pokutu, to policajti musia vystaviť, ak sú privolaný aj ku škodovej udalosti. Minule prišli za mnou do nemocnice, ja dolámaný, škodu som urobil za pár tisíc a ešte ma skasli o 20€ alebo 10€
Ja už nemusím ísť za šoférkou, už dávno je všetko online nahlásené poisťovni.
A u mňa je to pracovná deformácia. Tak ako pre istotu príde matka s dieťaťom so soplíkom a teplotou 37,5 na pohotovosť tak aj toto dnes beriem ako zneužitie polície
Ale toto som vypísal online v pár krokoch. A aký dôkaz? To nie je dôkaz, to je len dobrovoľné priznanie viny so súhlasom protistrany, a ak cúvnem (že som napr. v strese zle vyhodnotil situáciu alebo bol na mňa vyvíjaný nátlak) tak mi to aj tak musí dokázať len súd. Alebo volať policajtov pre každý škrabanček aby bolo všetko biele na čiernom…
PaloTT písal, že je riziko, keď sa nevolá Polícia a vinník /cyklista/ je ***** ale že vraj nejak tomu môže pomôcť vypísanie nejakého "PZP papiera", ktorý vytiahne poškodený /šofér/, niečo tam nakreslí a vinník tam načmára nejaký /nečítateľný/ podpis.
A ja sa opäť pýtam, ako proti *****i pomôže ten "PZP papier"???
A ktorej že to poisťovni ho chceš potom ukázať????
EDIT: ja by som to zhrnul takto, v situácii vodič-cyklista by cyklista-***** ušiel a nič by vám nepomohlo, ani polícia (to by muselo byť sakra šťastie, aby ho podľa šťastných náhodných záznamov a svedectiev vypátrala). Ja “hlupák” som dal kontakt na seba, tak ma polícia vypátrala hneď
ak nemate ani jeden spominane poistky tak ja ako sofer by som volal policiu, lebo ako pise Milos ak ti cyklista da nejake meno a telefon a budu vymyslene skodu si zaplatis ty na poskodenom aute.
Este raz a pomaly ... ZIADNA POISTOVNA. Formular je sprava o nehode. Este raz a pomaly: sprava o nehode. Viaceri sa tu snazili vysvetlit, ze ak sa pri nehode vyplni, a po vzajomnom si overeni totoznosti ho podpisu obe strany tak to tlacivo MOZE BYT pouzite ako dokaz v pripade, ze cyklista (vinnik nehody) "zmenil nazor" a odmieta nahradit skodu. Toto tlacivo moze byt pouzite aj poistovnou, ak si poskodeny uplatni nahradu skody zo svojho havarijneho poistenia a poistovna sa po preplateni skody rozhodne vymahat nahradu od vinnika. Alebo toto tlacivo moze byt pouzite ako dokaz pred sudom. Aby neostalo len na "slovo proti slovu."
Jeho pouzitie nie je vyhradne len na ucely cerpania nahrady z PZP a neznamena, ze to ze cyklista nema PZP tak ak je vinnikom nehody tak ho nie je vhodne vyplnit. Takych tu uz bolo co pri nehode "ano, ano ja som vinnik, vsetko vam preplatim atd." a po porade s "dobrym mudrym priatelom" alebo pri zisteni realnej vysky skody ktoru sposobil otoci a " ved ja som tam ani nebol, co odo mna chcete, akych 3000eur za opravu vasho auta?".
Hack3r, a aky problem by bol, ak by si pouzil tlacivo "sprava o nehode" ktore sa okrem ineho da pouzit aj pri uplatneni si skody z PZP vinnika? Ved tam budu presne vsetky tie udaje, ktore si sam napisal: "standardne to treba nafotit a nahlasit na poistovnu ako skodovu udalost, samozrejme vymenit kontakty s poskodenym." Poistovna taketo podrobne nahlasenie okolnosti len oceni.
A to nie je poistny podvod ked skodu sposobis bicyklom a nechas ju preplatit svojim PZP, ktore mas na auto? Mna by toto ani len nenapadlo zrealizovat. Nebude mat tvoja poistovna zaujem na tom, skontrolovat ci si skodu naozaj sposobil svojim vozidlom? Nerobia sa taketo obhliadky? Mne len ide o to, ci si si tymto neprivodil zbytocne komplikacie.