Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
3. Nie, praveze bezpecnost ak zaregistrujes kartu do PP je nizsia (moze sa tam niekto naburat). Kedze sa peniaze poslane cez Top Up pripisu na PP balance takmer v realnom case, tak nie je dovod mat na PP balance trvalo nejaku sumu. Staci tam poslat peniaze az po tom, co potvrdim objednavku v e-shope a idem realizovat platbu cez PP. PP mi zobrazi konecnu sumu nakupu a az vtedy spravim Top Up v sume nakupu + nejake to euro naviac pre istotu a nasledne zaplatim. Tym padom je bezpecnost totalna, lebo PP nema udaje o mojej karte a na PP balance je vzdy suma blizka nule.
Z hladiska bezpecnosti mas v zasade pravdu. Ale z hladiska jednoduchosti pouzivania je zaregistrovana karta fajn, pri platbe len potvrdis cez Paypal heslo. Idealne by bolo mat tam kartu s nizkym limitom, a cez topup robit vacsie nakupy, to by bol asi najlepsi kompromis medzi bezpecnostou a jednoduchostou pouzitia.
Ano, s kartou je to komfortnejsie, lebo sa netreba zakazdym zaoberat tym, aku sumu poslat na PP balance cez Top Up atd. A limity karty viem menit online, taktiez aj povolenie/zakazanie internetovych platieb. Cize je to dostatocne bezpecne ked to clovek pouziva spravne.
Ja pisem konkretne o Zune. Zmena limitu pre hotovostne vybery z bankomatov, limitu pre POS terminal/internetove platby a aj povolenie / zakazanie platieb cez internet sa realizuje v internetbankingu. Je to bezplatne, v realnom case a mozes to menit aj kazdych 5 minut ked sa Ti chce.
To oddelenie limitov internetovych a POS terminal platieb by bolo velmi fajn. To jedine mi teraz v teoretickej rovine komplikuje zivot. V teoretickej preto, ze tu kartu nepouzivam. Ale z dovodu jedneho spolocneho limitu pre internetove aj POS terminalove platby mam nastaveny nizky limit kvoli internetovym platbam a teoreticky ma to moze niekedy obmedzovat pri platbe kartou v obchode. Ale ten limit sa da zmenit priamo cez mobil, cize da sa s tym zit.
Inak sranda ako sa tieto mladsie a progresivnejsie banky snazia a ponukaju tolko pridanej hodnoty v beznych produktoch a bezplatne oproti tym velkym konzervativnym bankovym dinosaurom. A napriek tomu väcsina ludi este nevyuziva tieto sluzby, lebo ani netusi, ze nieco take je.
Bezplatne banky nemoze zit do nekonecna, hovori zase zdravy podnikatelsky rozum, takze niekde bude zadrhel. Dlhodoba stabilita? Samozrejme ak tam ma clovek malo penazi a vyuziva len to, co je zadarmo, tak sa to kratkodobo da. Ako nemam rad PZP turistiku kvoli 5e, tak ani bankovu. Takyze pohlad starsej generacie na vec . A tiez by ma zaujimala statistika velkych podnikovych klientov v jednotlivych bankach...
Ale ja ani Palo nehovorime o ziadnej bankovej turistike. Ja mam hlavny ucet u velkeho dinosaura a ak si dobre spominam, tak Palo u najväcsieho.
Ked raz mas ucet s debetnou embosovanou VISOU a takymito moznostami v internetbankingu uplne zadarmo, tak preco ho nemat zriadeny ako druhy a prave len pre internetove platby a napr. dovolenky v zahranici?
A to, ci to je udrzatelne z pohladu biznisu predsa nas ako klientov, ktori to pouzivaju ako druhy ucet, vobec zaujimat nemusi.
Porozmyslaj. A hlavne si tie ponuky porovnaj. Kazdy oceni nieco trochu ine. Napr. Zuno ma vypis mesacne postou bez poplatku, mBank ma zas jeden vyber mesacne z bankomatu bez poplatku. Moznost personalizacie karty nie je ani v jednej z tych bank.
Myslel som len na internetove platby a s obmedzenym stavom na ucte. Na vyber z bankomatu mam kartu, neobmedzeny pocet bez poplatkov a hociktory bankomat v SR.
ked sa tu uz prebera to mbank , nemozem najst limit pre platbu cez internet banking ( ODCHÁDZAJÚCI PREVOD SEPA ) , na karte mam nastavene limity a je jeden z nich aj limit pre platbu priamo na iny ucet ci je to len pre kreditku ?
Dobry clanok o bezpecnosti PP a najma tip ako si nastavit SMS autorizaciu. http://www.zive.sk/clanok/111485/bezpecnostnemu-expertovi-ovladli-paypal-vdaka-infolinke
Prave som si to nastavil, malo by to byt zadarmo. PP asi robili zmeny, takze treba zacat takto:
Kliknite vpravo hore na ikonu ozubeného kolieska (Profile) a zvoľte záložku Payments. Následne kliknite na „Log In with PayPal“. ...
Zabezpecenie cez osobitny ucet/kartu pre PP a limity v internetbankingu sa tu uz spominalo.
...Prave som si to nastavil, malo by to byt zadarmo. ...
"Standard text messaging fees may apply" a "Learn more about ordering PayPal Security Keys" vedie ku "Page Not Found". Ale Security kod mi prisiel. Uvidime, ci sa SMS budu spoplatnovat, deaktivovat sa da vzdy. Vdaka za tip.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Z hladiska bezpecnosti mas v zasade pravdu. Ale z hladiska jednoduchosti pouzivania je zaregistrovana karta fajn, pri platbe len potvrdis cez Paypal heslo. Idealne by bolo mat tam kartu s nizkym limitom, a cez topup robit vacsie nakupy, to by bol asi najlepsi kompromis medzi bezpecnostou a jednoduchostou pouzitia.
Inak sranda ako sa tieto mladsie a progresivnejsie banky snazia a ponukaju tolko pridanej hodnoty v beznych produktoch a bezplatne oproti tym velkym konzervativnym bankovym dinosaurom. A napriek tomu väcsina ludi este nevyuziva tieto sluzby, lebo ani netusi, ze nieco take je.
Ked raz mas ucet s debetnou embosovanou VISOU a takymito moznostami v internetbankingu uplne zadarmo, tak preco ho nemat zriadeny ako druhy a prave len pre internetove platby a napr. dovolenky v zahranici?
A to, ci to je udrzatelne z pohladu biznisu predsa nas ako klientov, ktori to pouzivaju ako druhy ucet, vobec zaujimat nemusi.
Nákup cez eBay alebo niečo iné? Málo detailov si poskytol...
http://www.zive.sk/clanok/111485/bezpecnostnemu-expertovi-ovladli-paypal-vdaka-infolinke
Prave som si to nastavil, malo by to byt zadarmo. PP asi robili zmeny, takze treba zacat takto:
Kliknite vpravo hore na ikonu ozubeného kolieska (Profile) a zvoľte záložku Payments. Následne kliknite na „Log In with PayPal“. ...
Zabezpecenie cez osobitny ucet/kartu pre PP a limity v internetbankingu sa tu uz spominalo.
"Standard text messaging fees may apply" a "Learn more about ordering PayPal Security Keys" vedie ku "Page Not Found". Ale Security kod mi prisiel. Uvidime, ci sa SMS budu spoplatnovat, deaktivovat sa da vzdy. Vdaka za tip.
The mobile phone Security Key incurs no fees beyond your regular mobile phone costs.
https://www.paypal.com/au/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing_CommandDriven/securitycenter/PayPalSecurityKey-outside
2x som sa prihlasil, zatial z uctu nic nestrhli a ani rezervaciu na karte nemam.