Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Vcera sme riesili takyto problem s PAY PALom. Kamarat si objednal z EBAY z USA nahradny diel na motorku. Zaplatil cez PAY PAL dohodnutu sumu, ktora mu bola stiahnuta z uctu. Tovar mu vsak do dnesneho dna nedosiel ( je to uz cca pol roka ). Takze kto ma skusenosti rad by som sa dozvedel : 1. Ako zistit kde je tovar. 2. Kedze tovar nedosiel, daju sa peniaze ziadat naspät ?
ach jo, oni mu stahli určitou sumu, a tu mu opětovně připíšou, tak to funguje při zřizování nového účtu. To je vlastně ověření funčnosti. A u té připsané transkace je ten kod kterým se aktivuje účet.
máš vůbec nějaké zkušenosti s Pay Palem?
hmmm, nepamatam si ze by som nejakym kodom aktivoval ucet
minuly tyzden som robil prve 3 platby cez paypal, vo vsetkych pripadoch peniaze predajcom prisli...
kedze to boli platby v dolaroch, tak 1.5eura, ktore mi paypal strhol mi tam stale visi... ale to nejak neriesim
Co sa tyka kodu v tatrabanke .. niekedy sa tam objavi, niekedy nie .. malo by to byt vec overovania platby, ak to ide cez kreditku moze to chvilu trvat, ak to pojde debetnou kartou, malo by sa to objavit hned.
Co sa tyka aktivacie, ano paypal to vyzadoval ale povolil aj bez toho platby do urcitej sumy.
Co sa tyka toho,ze tovar bol zaplateny a nedosiel, ak to neslo cez ebay, a obchodnika, ktory je poisteny, resp. ma kolonku chraneny ... tak v zasade sa da povedat, ze tie peniaze uz ten, co ich poslal, tazko niekedy uvidi. Zalezi na tom o koho ide (co sa obchodnika tyka). Ak ide o serioaznu firmu, tak ano .. treba napisat, ze to nedoslo, niekedy sa to da vystopovat, niekedy sa to strati, niekedy je problem v tom,ze to poslu nie do Slovakia ale Slovenia .. a sbohem, rybko ..
To Drotar. Treba si od odosielatela vypytat "tracking nuber". Ak komunikuje a posle cislo,staci ho zadat na stranke posty, ci zasielka dorazila na Slovensko. Mozno lezi na colnici...
Konečne som sa aj zaradil medzi vlastníkov paypal účtu, takže hor sa nakupovať
Len ma prekvapila rýchlosť verifikácie účtu, teda to poslanie 4číslia-bolo to okamžite zobrazené na účte (eMAX) a to že si to strhlo 1+1,5 eura.
Vcera sme riesili takyto problem s PAY PALom. Kamarat si objednal z EBAY z USA nahradny diel na motorku. Zaplatil cez PAY PAL dohodnutu sumu, ktora mu bola stiahnuta z uctu. Tovar mu vsak do dnesneho dna nedosiel ( je to uz cca pol roka ). Takze kto ma skusenosti rad by som sa dozvedel : 1. Ako zistit kde je tovar. 2. Kedze tovar nedosiel, daju sa peniaze ziadat naspät ?
Drotar obavam sa ze uz je neskoro. Tiez mi takto raz neprisli z ebay hodinky co som si objednal. Predavajuci sa ukazal ako neseriozny sarlatan. (Vzdy treba kontrolovat positive feedback predajcu a ak je menej ako 98% uz to moze byt podozrive). Ja som to reklamoval az po dvoch mesiacoch lebo stale som cakal ze mi odpovie na maily.
Ebay ma vsak taku politiku, ze ked nereklamujes do 60 dni, uz sa neda nic robit. Takze kazdemu odporucam na zasielku pockat 30 dni od zaplatenia, a ak dovtedy nepride hned reklamovat, a ak bolo platene cez PAYPAL tak je tam pomerne realna zaruka vratenia penazi.
22. 11. 2009 mi prislo upozornenie na pripravovane zmeny podmienok. Necitali ste to niekto nahodou (ti s dobrou anglictinou)? Ja len ze ci je to tak podstatne ked spominaju rusenie uctu ak nesuhlasim...
Notice of changes to the PayPal User Agreement
Dear XXX,
PayPal recently posted upcoming changes to the terms of the PayPal
User Agreement. You can view these changes by clicking on the
"Policy Updates" link on the Legal Agreements section of the
PayPal website. You can also view these changes by logging in to
your PayPal account and clicking the "Policy Updates" link in the
Notifications section of your Account Overview.
You will be deemed to accept these changes unless you notify us
that you wish to close your account before the changes become
effective. If you do not wish to accept the changes, you may
immediately close your account without additional charge, prior
to the changes coming into effect. You may also choose to stop
using the service, should you wish. Further details on how you
can close your account are set out in the User Agreement.
Registroval som to a zbezne prebehol. Su tam zmenene poplatky pri posielani a prijme penazi na PayPal ucet. Co sa tyka klasickych platieb kreditkou, tusim sa tam nic nezmenilo.
Pise sa tam, ze to bude povazovane z Tvoj suhlas a akceptaciu, pokial sa ale nerozhodnes zavriet resp. stopnut pouzivanie, ak s tym nesuhlasis. Takze ked neurobis nic, tak tie nove podmienky prejdu do platnosti a budu sa vztahovat automaticky na Teba. Ale co som cital priamo na Paypal stranke, tak jedina zmena je, ze sa tam zavadza poplatok pre prevody na polsky zloty, takze Teba sa to asi netyka Ostatne poplatky (obcania Nemecka a este tusim dalsich dvoch statov) ostavaju nezmenene - to tie ich nenazrate vlady chcu aj poplatky za Paypal prevody - nasa "Ficovlada" zatial tak technologicky na vyske nie je, aby si to uvedomila tiez
Ako dlho trva prevod penazi cez paypal? Kedy prejde tovar na Ebayi do stavu "Item Paid"? Platil som vcera vecer. Predajca sa musi najprv prihlasit na svoj ebay-paypal ucet a potvrdit platbu, alebo to prebieha automaticky?
malo by to prebiehat automaticky a prakticky skoro okamzite, urcite menej ako hodina. hned po zaplateni ti pride mail "Receipt for your PayPal payment to"... ak neprisiel hladaj problem tam. davnejsie som mal problem lebo na ebay som zaregistrovany na inom maily ako cez paypal a predajca nevedel identifikovat platbu ale to sa mi stalo len raz.
Z mojej strany prebehlo myslim vsetko v poriadku. Na prilozenom screenshote je vidiet, ze tovar bol zaplateny. Ten horny sedy rad by mal byt asi vyplnany predajcom, ale zatial nic, i ked mne uz boli peniaze strhnute z uctu hned po zaplateni. Prve kupovanie na ebayi, tak som trochu nedockavy, ze ako sa to vyvinie.
Pred chvilou som si vsimol, ze moj status na paypale bol "unverified" uz som to napravil, takze teraz by to malo byt ok. Este som sa chcel spytat: obsahuje priamo ebay nejake komunikacne vlakno medzi predajcom a kupujucim, alebo prebieha cela komunikacia prostrednictvom e-mailu?
zdravím, paypal už dlhšie používam a 90% nakupujem z UK, v nastaveniach paypal-u v časti Manage Currencies mám prednastavené Euro (Primary) ešte je tam Currency Exchange.
Bude to nejaký rozdiel (teda pre mňa výhodnejšie) ak si nastavím na British Pound ??
účet mám v MBANK a naposledy keď som platil za mobil 41 libier si visa zaúčtovala 2% + pre mňa najnevýhodnejší kurz, pekne na mne zarobili €2
Mbank zatiaľ neponúka mastercard ani peniaze si nemôžem na účet paypal-u poslať, TatraBanka a ich visa electron je vhodná na dve veci...
pls poradte mi, štvrtok by som chcel platiť za tovar 100 lib.
podľa mňa je fuk čo tam máš nastavené...ak máš účet v banke v € a faktúru za nákup dostaneš v inej mene (v tvojom prípade GBP), tak ti to paypal bude vždy takto "výhodne" prepočítavať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
máš vůbec nějaké zkušenosti s Pay Palem?
hmmm, nepamatam si ze by som nejakym kodom aktivoval ucet
minuly tyzden som robil prve 3 platby cez paypal, vo vsetkych pripadoch peniaze predajcom prisli...
kedze to boli platby v dolaroch, tak 1.5eura, ktore mi paypal strhol mi tam stale visi... ale to nejak neriesim
Co sa tyka aktivacie, ano paypal to vyzadoval ale povolil aj bez toho platby do urcitej sumy.
Co sa tyka toho,ze tovar bol zaplateny a nedosiel, ak to neslo cez ebay, a obchodnika, ktory je poisteny, resp. ma kolonku chraneny ... tak v zasade sa da povedat, ze tie peniaze uz ten, co ich poslal, tazko niekedy uvidi. Zalezi na tom o koho ide (co sa obchodnika tyka). Ak ide o serioaznu firmu, tak ano .. treba napisat, ze to nedoslo, niekedy sa to da vystopovat, niekedy sa to strati, niekedy je problem v tom,ze to poslu nie do Slovakia ale Slovenia .. a sbohem, rybko
Len ma prekvapila rýchlosť verifikácie účtu, teda to poslanie 4číslia-bolo to okamžite zobrazené na účte (eMAX) a to že si to strhlo 1+1,5 eura.
Drotar obavam sa ze uz je neskoro. Tiez mi takto raz neprisli z ebay hodinky co som si objednal. Predavajuci sa ukazal ako neseriozny sarlatan. (Vzdy treba kontrolovat positive feedback predajcu a ak je menej ako 98% uz to moze byt podozrive). Ja som to reklamoval az po dvoch mesiacoch lebo stale som cakal ze mi odpovie na maily.
Ebay ma vsak taku politiku, ze ked nereklamujes do 60 dni, uz sa neda nic robit. Takze kazdemu odporucam na zasielku pockat 30 dni od zaplatenia, a ak dovtedy nepride hned reklamovat, a ak bolo platene cez PAYPAL tak je tam pomerne realna zaruka vratenia penazi.
To čo ti strhli ti aj vrátia naspäť, ide len o overenie účtu.
Notice of changes to the PayPal User Agreement
Dear XXX,
PayPal recently posted upcoming changes to the terms of the PayPal
User Agreement. You can view these changes by clicking on the
"Policy Updates" link on the Legal Agreements section of the
PayPal website. You can also view these changes by logging in to
your PayPal account and clicking the "Policy Updates" link in the
Notifications section of your Account Overview.
You will be deemed to accept these changes unless you notify us
that you wish to close your account before the changes become
effective. If you do not wish to accept the changes, you may
immediately close your account without additional charge, prior
to the changes coming into effect. You may also choose to stop
using the service, should you wish. Further details on how you
can close your account are set out in the User Agreement.
Yours sincerely,
PayPal
Bude to nejaký rozdiel (teda pre mňa výhodnejšie) ak si nastavím na British Pound ??
účet mám v MBANK a naposledy keď som platil za mobil 41 libier si visa zaúčtovala 2% + pre mňa najnevýhodnejší kurz, pekne na mne zarobili €2
Mbank zatiaľ neponúka mastercard ani peniaze si nemôžem na účet paypal-u poslať, TatraBanka a ich visa electron je vhodná na dve veci...
pls poradte mi, štvrtok by som chcel platiť za tovar 100 lib.
ďakujem