Viete niekto ako to funguje? Zaujima ma konkretne, ako dostat prachy z mojho SK uctu na PayPal ucet. Mam nieco podobne (PayPay) a tam sa da upkne v pohode urobit prevod na ucet a je to.
Chcel by som totiz nieco nakupit cez ebay, a ani za svet nevim ako. Pliiiiz, poradte ak viete. a cim skor tym lepsie.
Ja neviem ako presne to funguje (Dudo by vedel napisat mozno viac), ale zavisi aj od karty - ak sa robi nakup v inej mene ako "domacej" (€), tak kazda transakcia je zuctovavana cez spolocnost, ktorou je karta vydana, tzn. ak nakupujem z Visy a platim v GBP, tak sa to este preuctuje cez USD kedze Visu prevadzkuje US firma. Mozno som to nenapisal presne, ale princip v tom snad je a dvojite kurzove zmeny nakup opät predrazuju...
Tuším sa v nastavením Paypalu dá zmeniť mena na GBP...Ja som si 1,5€ čo mi poslal Paypal previedol na GBP...dúfam,že s tým pri budúcej platbe budem môcť platiť - myslené,že prv mi pri nákupe odráta nejakých 1,2GBP čo mám na Paypal účte a až potom sťahuje euráše z karty...
prva lame otazka: ako zistim datum expiracie mojej karty?
druha lame otazka: moju kartu to bude verifikovat automaticky? ako dlho to trva? a ten poplatok 1,5€ mi z uctu stiahne automaticky? a potom uz mozem kupovat? potreboval by som to cele nejak ozrejmit
datum expiracie je na prednej strane karty (valid thru)...paypal ti stiahne 1,5 € a na výpise sa objaví 4 miestny kód, ktorý potom zadáš na paypal-e k danej karte....hotovo..
no tak bud v internet bankingu ak ho máš k účtu, príp. v papierovom na začiatku mesiaca alebo sa opýtaš v banke na transakciu v hodnote 1,5 € - ten kód tam bude...
ano v i-bankingu si pozrieš v obratoch tú transakciu s kódom, prihlásiš sa do paypalu, tam kde si pridával kartu k účtu bude aj možnosť verifikovať, zadáš kód a hotovo...
čaute, s paypalom som začal robil len pre dnedávnom, a teraz sa mi prvý krat stalo ze mi predjca s urcitych dovodov vratil peniaze s5. Chcel by som sa spýtat či je možné a ako, poslat si tie vratene peniaze s paypal uctu do banky. dík.
vracali vam uz cez paypal peniaze? za aku dobu ste ich mali na ucte? prisli priamo na ucet alebo len na ucet paypalu?
objednaval som cosi z DX a nasledne objednavku po zaplateni z istych pricin zrusil, dnes mi dosiel mail z DX a paypal-u ze mi budu peniaze vratene
vracali mi uz velakrat a na rozne karty. Naposledy minuly tyzden a objavilo sa to na ucte ku kreditke (CSOB) za asi 4 dni. Je to rozne, zalezi aj od banky. U M-Bank prakticky okamzite.
nestalo sa niekomu z vas ze ste zaplatili za tovar ktoreho cena previsila denny limit? platba na stranke je v stave "pending" limit som zvysil, len teraz neviem ci sa s tym paypal vysporiada sam a skusi si platbu stiahnut znova alebo nie..
Dnes som po dlhom case platil paypalom. Platil som v USD a kartu mbank VISA naviazanu na Paypal mam v Euro.
Potesilo, ze pri platbe som si mohol vybrat, ci spravi konverziu na Euro paypal a bude z karty stahovat v EURO, alebo bude z karty stahovat v USD (= konverziu robi VISA). Bolo to uz predtym, alebo je to novinka?
Este vyhodnejsi konverzny kurz zrejme ponuka ZUNO, lebo pri VISA kartach by mali mat conversion fee 0% Takze pre vacsie online nakupy v inej mene ako EURO sa hodi ucet v ZUNO. Info je bez zaruky.
Porovnanie kurzov:
1 EURO =
1,3879USD VISA (2% fee) MBANK
1.4056USD PayPal konverzia
1,4157USD VISA (0% fee) ZUNO
zaujímalo by ale či bude stačiť moja platobná karta VISA electron (ČSOB), čo som pozeral príspevky predtým, tak niektorým to išlo v pohode aj bez embosovanej platobnej karty...
tá registrácia je dosť primitívna, takže sa nie je čoho báť... Ten návod vyzerá OK. Len tel. číslo by som tam dal radšej pravdivé
Myslím, že som to tiež robil s VISA Electron ČSOB kartou a všetko v pohode...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jedine riesenie, ako sa vyhnut kurzovym prepoctom je otvorit si GBP ucet a vystavit si k nemu kartu, ale to asi bude na Slovensku tazke...
samozrejme, ze toto sa netyka iba paypalu ale kazdej platby kartou... no a este poznamocka, nezarobila len Mbank, ale aj Visa...
evo888, ine riesenie nie je, zial...
druha lame otazka: moju kartu to bude verifikovat automaticky? ako dlho to trva? a ten poplatok 1,5€ mi z uctu stiahne automaticky? a potom uz mozem kupovat? potreboval by som to cele nejak ozrejmit
a mozem platit cez visa electron zo slovenskej sporitelne?
edit: a ked nieco zaplatim, strhne mi to este nieco?
objednaval som cosi z DX a nasledne objednavku po zaplateni z istych pricin zrusil, dnes mi dosiel mail z DX a paypal-u ze mi budu peniaze vratene
Potesilo, ze pri platbe som si mohol vybrat, ci spravi konverziu na Euro paypal a bude z karty stahovat v EURO, alebo bude z karty stahovat v USD (= konverziu robi VISA). Bolo to uz predtym, alebo je to novinka?
Kurz paypal bol vyhodnejsi, ako kurz VISA karty mbank.
(ten sa da vypocitat tu http://www.visaeurope.com/en/cardholders/exchange_rates.aspx
!MBANK ma conversion fee 2%.)
Este vyhodnejsi konverzny kurz zrejme ponuka ZUNO, lebo pri VISA kartach by mali mat conversion fee 0% Takze pre vacsie online nakupy v inej mene ako EURO sa hodi ucet v ZUNO. Info je bez zaruky.
Porovnanie kurzov:
1 EURO =
1,3879USD VISA (2% fee) MBANK
1.4056USD PayPal konverzia
1,4157USD VISA (0% fee) ZUNO
http://www.chelemendik.sk/Ako_si_zalozit_konto_na_PayPal_717188226.html
zaujímalo by ale či bude stačiť moja platobná karta VISA electron (ČSOB), čo som pozeral príspevky predtým, tak niektorým to išlo v pohode aj bez embosovanej platobnej karty...
Myslím, že som to tiež robil s VISA Electron ČSOB kartou a všetko v pohode...