Mam jednoduchu otazku z oblasti v ktorej nie som az tak doma - oplati sa mi ist do 8 GB RAM alebo budu stacit 4 GB? PC bude s Win7 64 a pouzivane bude len na sprostosti typu 5-15 webstranok nacitanych naraz + sucasne nejaky on-line streaming TV abo hudby a obcas nejaka ta zakladna uprava fotiek. Nechce sa mi riesit upgrade dodatocne, pretoze je velmi pravdepodobne, ze v case upgradeu by som uz taky typ RAM nezohnal za rozumnu cenu resp. vobec (zastaralost).
Jak povis. Aj s tymi RAM co si dal, sa vojde cely comp do magickych 1000 € s DPH, konkretne 999 € aj nejake drobne.
Toto je final a uz mi dufam nic neskritizujes.
skrinka COOLERMASTER Sileo 500 black
zdroj Arctic Cooling Fusion 550
doska ASUS M4A88TD V EVO USB3
CPU AMD Phenom II 955 X4 BE C3
chladic Cooler Master Hyper 212 Plus
RAM CORSAIR DDR3 4 GB 1333MHz TWIN3X C9A
disk Samsung SpinPoint F3 1000 GB
DVD Samsung SH-S223C black
citacka kariet Apacer AE700 black
monitor SAMSUNG F2380M black
mys LOGITECH MX620
klavesnica CHICONY KB-0833 PS2 SK black
Microsoft Windows 7 Home Premium SK 64 bit
v pohode rád som pomohol, pôjdem na vysokú školu do BA (dúfam ) takže potom
inak ďalšie otázky odporúčam riešiť na fóre http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/index.php , ak sa ti teda bude chcieť registrovať sa tam
Lebo ked ten comp potencialne o par rokov posuniem dalej na dozitie otcovi abo niekomu v rodine, tak neviem, ci dotycny zvladne eng verziu. Ale este to zvazim, tiez mi nie je ta SK verzia po chuti.
4Gb ti bude stacit dostatocne ja mam 8Gb a max co som vyuzil bolo nejakych 5,6 GB takze ak nehras nejake vykonne hry alebo nepouzivas nejake programy je ti to uplne nanic ja by som si s tymi 4Gb ako tak este vystacil
mam 4gb DDR3 a komp pouzivam iba na net a aj ked mam otvorenych 30 okien zaroven, k tomu spusteny antivir a zaroven stahujem niekolko veci, tak aj tak nedokazem ju ani zdaleka plne vytazit..
Urcite ale treba dat prednost DDR3 pred DDR2, ta rychlost je fakt super.
ide mi o to, že oba sú približne porovnatelné / samozrejme- jeden má lepšiu grafiku a i3 procesor je asi tiež o niečo lepší/ alebo rozdiely sú fakt veľké. Grafickú kartu moc neriešim, tá sa dá vymeniť aj neskôr, ak by ma to moc tankovalo. Hlavne sa neviem rozhodnúť či AMD alebo Intel. Nejaké rady a postrehy? poprípade budú prijaté aj návrhy v danej cenovej kategórií
Tie SSD ma zatial prilis nepresvedcili. Vykon je sice uz teraz dobry, ale zivotnost prave tych malych verzii dost otazna. Taktiez cena este nie je prave najmensia. Pockam este na novsiu 22 nm generaciu abo mozno az na tu dalsiu. Az take naroky nemam, kedze teraz fungujem na podpriemerne vykonnom internom 80 GB + externom 500 GB USB 2.0. Ked uz, tak skor ako SSD sa mi na to moje pouzivanie asi skor oplati dat radsej tych 8 GB RAM a vypnut swap/virtual memory, nie? Ci si mozem v pohode dovolit vypnut swap aj pri 4 GB RAM?
Aky pouzivas OS ? Pretoze niektore OS, ak im vypnes swap .. tak idu do kolien .. namatkou menujem Windows XP a Aix 4.3
SSD nie je problem ich zivotnost .. ale I/O vykon .. tie prve boli neuveritelne nepouzitelne .. a dalsia generacia taktiez (mam) .. postupne to barlickuju .. ale ... .. odhliadnuc od svojho casu za 5x vacsiu cenu Intel SSD ... chmm
DD3 je lepsie brat kvoli sucasnej kompatabilite .. DDR2 uz idu do zabudnutia. Inak nie vzdy su rychlejsie, pretoze latencia je vyssia, casom ju vyrbcovia zredukuju ale .. .. najlepsie je ist v prude rieky .. ist inym smerom sice sa da na chvilu ziskat brutalnejsi vykon, ale za mnohokrat viac $$$ a tiez na to potrebujes spravny SW.
ide mi o to, že oba sú približne porovnatelné / samozrejme- jeden má lepšiu grafiku a i3 procesor je asi tiež o niečo lepší/ alebo rozdiely sú fakt veľké. Grafickú kartu moc neriešim, tá sa dá vymeniť aj neskôr, ak by ma to moc tankovalo. Hlavne sa neviem rozhodnúť či AMD alebo Intel. Nejaké rady a postrehy? poprípade budú prijaté aj návrhy v danej cenovej kategórií
ďakujem
grafiku nevymeníš, ak aj náhodou notebook takú možnosť ponúka (že je grafika v mxm slote), tak to bude drahé a zle dostupné
ja som za intel
SSD nie je problem ich zivotnost .. ale I/O vykon .. tie prve boli neuveritelne nepouzitelne .. a dalsia generacia taktiez (mam) .. postupne to barlickuju .. ale ... .. odhliadnuc od svojho casu za 5x vacsiu cenu Intel SSD ... chmm
s*ať na problémy starších generácií, kto kúpi dobrý ssd disk (64GB je pod 140e), už nebude chcieť "normálny" hdd
dobrý ssd je s dobrým radičom (rýchlym, čo má napr. trim, treba teda aj win 7 pre 100% funkčnosť) a ideálne aj 34nm chipmi a ako bonus môže byť aj min. 128MB cache
ten 1W čo má ssd spotrebu pri nečinnosti fakt spraví veľa pri celkovej spotrebe/notebooku pc SSD sa dajú prakticky použiť len na systém, kde sa normálny hdd aj tak nevypína (keďže windows/programy na pozadí tam pristupujú každých pár sekúnd), čiže tento argument odpadá
lto, uz je to aj tak jedno - comp je uz doma a SSD som nebral kvoli cene a aj tomu, ze este stale to nema vychytane vsetky muchy. Ale faktom je to, co pise Patrik, teda ze SSD s podporou TRIM pod Win 7 je na tom s vykonom velmi dobre a "hriatie" pri SSD v podstate ani neexistuje ked to porovname s klasickym rotujucim diskom...
EA:zy - suhlas s Patrikom. Menit grafiku v NTBK? Urcite ee - ntbk su jednorazove produkty, najlepsie je nicoho sa nechytat. Btw. z tych dvoch urcite A52JK.
Btw. teraz riesim iny problem s Win 7 - existuje niekde vo Win 7 moznost editovat priradenie programov k jednotlivym typom suborov? Nenasiel som to. V XP je to dostupne napr. pri otvoreni priecinka v menu "Tools" > "Folder options" > "File types" (obr.).
Na ssd je ešte čas, koncom tohoto roka budú zase dostupnejšie/prídu novinky, potom už nevidím dôvod (okrem stále trochu vyššej ceny) prečo si nedopriať jeden
Ja som ssd kúpil už teraz, ale to len preto, že v notebooku iný disk nechcem
Super, dik. V tom menu som sa vcera hrabal tiez, ale kvoli inej veci a nedal som si to dokopy. A ano, v NTBK by som ani ja uz nechcel nic ine nez SSD. Pre NTBK je to obrovky skok vpred.
Ja používam napr. ten prvý CCleaner... Ale najlepší pre mňa bol Uniblue Registry Booster - ten je však shareware - ja som ho skúšal, samozrejme som musel nájsť na nete serial key...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto je final a uz mi dufam nic neskritizujes.
skrinka COOLERMASTER Sileo 500 black
zdroj Arctic Cooling Fusion 550
doska ASUS M4A88TD V EVO USB3
CPU AMD Phenom II 955 X4 BE C3
chladic Cooler Master Hyper 212 Plus
RAM CORSAIR DDR3 4 GB 1333MHz TWIN3X C9A
disk Samsung SpinPoint F3 1000 GB
DVD Samsung SH-S223C black
citacka kariet Apacer AE700 black
monitor SAMSUNG F2380M black
mys LOGITECH MX620
klavesnica CHICONY KB-0833 PS2 SK black
Microsoft Windows 7 Home Premium SK 64 bit
inak ďalšie otázky odporúčam riešiť na fóre http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/index.php , ak sa ti teda bude chcieť registrovať sa tam
Urcite ale treba dat prednost DDR3 pred DDR2, ta rychlost je fakt super.
- ASUS K50AF
- ASUS A52JK
ďakujem
Aky pouzivas OS ? Pretoze niektore OS, ak im vypnes swap .. tak idu do kolien
SSD nie je problem ich zivotnost .. ale I/O vykon .. tie prve boli neuveritelne nepouzitelne .. a dalsia generacia taktiez (mam) .. postupne to barlickuju .. ale ...
DD3 je lepsie brat kvoli sucasnej kompatabilite .. DDR2 uz idu do zabudnutia. Inak nie vzdy su rychlejsie, pretoze latencia je vyssia, casom ju vyrbcovia zredukuju ale ..
- ASUS K50AF
- ASUS A52JK
ďakujem
grafiku nevymeníš, ak aj náhodou notebook takú možnosť ponúka (že je grafika v mxm slote), tak to bude drahé a zle dostupné
ja som za intel
s*ať na problémy starších generácií, kto kúpi dobrý ssd disk (64GB je pod 140e), už nebude chcieť "normálny" hdd
ten 1W čo má ssd spotrebu pri nečinnosti fakt spraví veľa pri celkovej spotrebe/notebooku pc
EA:zy - suhlas s Patrikom. Menit grafiku v NTBK? Urcite ee - ntbk su jednorazove produkty, najlepsie je nicoho sa nechytat. Btw. z tych dvoch urcite A52JK.
Btw. teraz riesim iny problem s Win 7 - existuje niekde vo Win 7 moznost editovat priradenie programov k jednotlivym typom suborov? Nenasiel som to.
Na ssd je ešte čas, koncom tohoto roka budú zase dostupnejšie/prídu novinky, potom už nevidím dôvod (okrem stále trochu vyššej ceny) prečo si nedopriať jeden
Ja som ssd kúpil už teraz, ale to len preto, že v notebooku iný disk nechcem
Inak Ea:zy - odporucam pozriet tu http://www.alza.sk/Wizard.asp?CatId=18842920&wizznew=ok a filter nastavit zhruba podla screenshotu resp. upravit podla Tvojich preferencii.
http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/free-registry-cleaner-programs.htm
Ja používam napr. ten prvý CCleaner... Ale najlepší pre mňa bol Uniblue Registry Booster - ten je však shareware - ja som ho skúšal, samozrejme som musel nájsť na nete serial key...