Tak DH je ina paradicka. Ja som zacal s XC, co som rad, lebo som si spravil aky taky svalovy zaklad a hlavne zdokonalil techniku. Pomaly som presiel (hlavne bikom) k DH. Kto mal moznost a nevyskusal, moze lutovat. Nikdy som nemal z bajkovania taku radost ako pri DH. A taky argument, ze zjazdari su lenivi a na kopec sa vozia lanovkou, autom a pod. je blbost. Vacsina zjazdarov v slovenskom pohari,v svetovom urcite vsetci maju velmi slusnu kondicku a v mnoho pripadoch su na tom lepsie ako niektori XCeckari a okrem ineho kto sa bude trepat na kopec vo vystroji, v chranicoch, s integralov na hlave a na zjazdovom bajku nehovoriac o tom, ze ked sa ide jazdit DH, tak sa jazdi aspon 3 krat a aj ked sa to nezda, je co robit aj dole kopcom. Co sa tyka bezpecnosti (nebezpecnosti), ten kto jazdi s rozumom a chranicmi je v pohode. Kolkokrat sa skaredsie zranenie stane pri XC alebo ceste. DH nieje len o tom valit dole kopcom 80, skoky a pod. A super je, ze sa citelne zlepsuje technika z jednej jazdy na druhu. Mam to odskusane na sebe,stale som rychlejsi a
bike mam lepsie pod kontrolou a to nejazdim ako bezmozgovec, ale skor opatrne a skor opatrnejsie ako je zdrave

a preto som aj pomalsi ako ostatni, lebo ked uz ide do tuheho, vzdy si predstavim, co by to so mnou urobilo, keby som teraz spadol a uz pribrzdujem.
Inac sa snazim troska aj XCeckovat. Aspon raz za cas.