Žilina spustí pilotný projekt likvidácie bilbordov pri ceste I/18. Primátor Igor Choma má predstavu, že do konca októbra bude úsek od Žiliny po Strečno čistý. Od 1. januára platí zákon, podľa ktorého nemôžu byť bilbordy v stometrovom ochrannom pásme od ciest prvej a druhej triedy.
Zaujima ma ako je to s autorskymi právami na youtube.
Už sa mi stalo v minulosti, že som linkoval časť filmu (patriaci nejakej spoločnosti) a youtube to vyhodnotil ako porušovanie autorskych práv a video zablokoval. Ako je ale možné, že sú tam stovky takých videí a nie sú zablokované. Možem teda za nejakych podmienok uviesť/nahrať časť filmu, aby som neporušoval autorské práva?
Ja som raz otitulkoval toto video a po nejakom čase mi to označili ako porušenie autorských práv. Chvíľu som sa s nimi doťahoval a potom som rezignoval, jednoducho som odklikol, že ich claim uznávam. Čakal som, že video zmizne, ale čuduj sa svete – zostalo tam a normálne sa dá pozerať. Doteraz som nepochopil, načo to bolo dobré, predpokladám, že to potom YT umožní vkladať do videa reklamy, inak mi to nedáva zmysel.
ide o to ze uploader ak je parterom ytube ma peniaze z reklamy, ak si nejaka spolocnost toto video "claimne" a uploader prehra, nedostane nic. v ramci fair share mozes pouzit nejakych 25s z videa bez postihu. toto sa ale deje u velkych uploaderov ktory maju prachy z videi a ktori si strazeni a nie u cloveka co upne dve videa a iba nahodou mu to nejaka spina nahlasi za porusenie
ide o to ze uploader ak je parterom ytube ma peniaze z reklamy, ak si nejaka spolocnost toto video "claimne" a uploader prehra, nedostane nic. v ramci fair share mozes pouzit nejakych 25s z videa bez postihu. toto sa ale deje u velkych uploaderov ktory maju prachy z videi a ktori si strazeni a nie u cloveka co upne dve videa a iba nahodou mu to nejaka spina nahlasi za porusenie
No rozumiem tomu takto: video, alebo zvuk zachytia roboty, je mi jasne, že to neprezeraju manualne ludia. Ak si pozriem nahrate video vid príloha), mam tam poznamku o tom, že sa na to vzťahuju autorske prava. Čiže to youtube identifikoval ako dielo "niekoho iného", než je uploader. Ale moja otazka znie, že ako mam zariadit, aby to nezablokovali. Resp. ked to už zachytili, ako nelegalne použitie, prečo to nezablokovali doteraz? A prečo nezablokuju tisicky podobnych videí a zvukových nahravok?
mna to sice nejak nezerie, ale tiez by ma zaujimalo ako to ze je na youtube tisicky plnych filmov a rozpravok a su tam dlho a nezmazu ich a ked som ja dal kusok z nejakej rozpravky lebo tam bol dobry vtip hned mi to zmazali
pred par rokmi som na YT vložil video s Ninajovym "ku*va nie" po druhom mieste Sagana o galusku. Za 12 hodin to malo asi 180 000 zhliadnuti a potom mi to zablokovala ASO . Malo asi 30 sekúnd ale vadilo im viac ako záznamy celých etáp
Na to aby si mal video zablokované vplýva dosť veľa faktorov okrem iného aj z akej krajiny je upload urobený čo je obsahom aký si populárny koľko máš videí čo je v komentoch akú používaš zvukovú stopu a kopa iných na tom si youtube dosť potrpí....
"ako mam zariadit, aby to nezablokovali" no ak myslíš konkrétne toto video čo máš hmmm tak asi jedine použitím nejakých filtrov a prerobením obrazu do inej polohy aby to nebolo tak jednoducho rozpoznané prípadne máš tam nárokujúcu stranu Constantin Film takže asi aj zvuková stopa nebude celkom kóšer. Ale celkovo platí ak máš veľa follower a zhliadnutí s kladným obsahom tak ti prejde dosť veľa. Cele je to o vytváraní niečoho ako "credit score" mne už schvaľujú aj videa z nárokujúcou stranou a nie jednou ale niekedy sa nájde aj niečo čo stopnú úplne a to hlavne športové videá kde sa točia veľké prachy.
Faktúry musia byť označené, očíslované a usporiadané podľa čísel za sebou. Číselné označenie účtovných dokladov si zvolí každá účtovná jednotka podľa svojich potrieb a vlastného rozhodnutia. Číselné označenie účtovného dokladu (číselný rad) si musí zvoliť tak, aby vedela jednoznačne a nespochybniteľne preukázať úplnosť účtovníctva v danom účtovnom období.
Samozrejme že musia ist za sebou cisla!!! To potom aky by bol bordel, danovacke by som povedal, pani tie co chýbajú som zahodil do kosa, tak si to oredstavujete?
presuvam to sem ...
co povies danovacke je tvoja vec
ale na zaklade coho (akeho zakona / vyhlasky) by mali ist cisla po sebe ?
kazdy moze mat iny sposob cislovania (napr. YYYYMMDDXY, kde XY je cislo za dany den)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Už sa mi stalo v minulosti, že som linkoval časť filmu (patriaci nejakej spoločnosti) a youtube to vyhodnotil ako porušovanie autorskych práv a video zablokoval. Ako je ale možné, že sú tam stovky takých videí a nie sú zablokované. Možem teda za nejakych podmienok uviesť/nahrať časť filmu, aby som neporušoval autorské práva?
Inch by inch SK subtitles.movOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Boj o nový park, záverečná epizódaOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
jedna sa o nasledovnu temu: http://miro-scibrany.racan.sk/2017/04/Park-Petra-Pilinskeho-a-Ivana-Kmotrika-na-tzv.Radnicnom-namesti.html
No takže mi už nejaka špina nahlasila take videa.
Tu je fair use jednoducho vysvetlené:
Copyright and Fair Use AnimationOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
"ako mam zariadit, aby to nezablokovali" no ak myslíš konkrétne toto video čo máš hmmm tak asi jedine použitím nejakých filtrov a prerobením obrazu do inej polohy aby to nebolo tak jednoducho rozpoznané prípadne máš tam nárokujúcu stranu Constantin Film takže asi aj zvuková stopa nebude celkom kóšer. Ale celkovo platí ak máš veľa follower a zhliadnutí s kladným obsahom tak ti prejde dosť veľa. Cele je to o vytváraní niečoho ako "credit score" mne už schvaľujú aj videa z nárokujúcou stranou a nie jednou
asi zacnem robit vlastne FAQ, ked sa to tu neda
len nie je kedy ...
Tu je fair use jednoducho vysvetlené:
Copyright and Fair Use AnimationOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
velke corpy maju aj ludi ktori to robia rucne, neviem ci ich to bavi, ale ak kontroluju zabavne videa...
presuvam to sem ...
co povies danovacke je tvoja vec
ale na zaklade coho (akeho zakona / vyhlasky) by mali ist cisla po sebe ?
kazdy moze mat iny sposob cislovania (napr. YYYYMMDDXY, kde XY je cislo za dany den)