ja tam vidim sporak - obmedzit pocet ludi za rok a mnozstvo nakladu co mozu so sebou mat. na co je toto dobre nechapem?
a ano - nevidim fotky s bordelom z tychto hor prvy krat.
celkovo zacina byt cestovanie a spoznavanie sveta globalny problem - kedze stym zacali aj "opice" - vidim fotku na insta - podme tam spravit si taku istu. a po mne potopa.
ako e-bajky v lese
Máte veľmi naivné predstavy o možnostiach človeka vo veľkých výškach. Trénovanému *****u človekovi (Reinholdovi Messnerovi) trvalo posledných 100 m bez kyslíka hodinu. Prakticky naľahko.
Vrtuľník tam ani nevyletí, možno s výnimkou pár špeciálov. Nezavisne, nevzlietne. Záchranné akcie nad nejakých 6-6.5 km sú nielen nemožné, ale sú priamym ohrozením účastníkov - to platilo aj v dobe, kedy tam chodili iba namakaní draci. Teraz viac ako predtým.
nebavim sa o odpade v zakladnom tabore, chcel by som vas vidiet ako nesiete napr. prazdnu kyslikovu flasu pri zostupe ked uz ledva kracate z nohy na nohu, ledva dychate a pod. Clovek sa v takejto situacii snazi zbavit vsetkeho nepotrebneho a je rad ze je rad Ked uz ludom nedojde ze by tam nemali chodit v takom pocte, tak aspon vyrobcovia napr. potravin by ich mali balit do v prirode rozlozitelnych obalov (aj ked v tej zime sa asi dost tazko nieco rozlozi)
ja som ten vrtuplnik aplikoval skor ako vtip, je mi jasne ze je to nemyslitelne kazdopadne horolezci platia nemale sumy na to aby tam mohli ist lozit. takze jediny kto sa o to realne moze postarat je stat ktoremu platia tieto poplatky. to su ale len polemiky
Polo Co mi len tvoje myslienkove pochody pripominaju, aha, uz viem, mtb maratony Slapem, valim, ciel sa nezadrzatelne blizi, ledva tocim z nohy na nohu a dycham, hodim do seba gel, som rad ze som rad, hadam nebudem dalej trepat nieco co uz posluzilo a nepotrebujem to, ***** obal do travy... Sak som v extremnych podmienkach, srdce bije az v krku... A potom to vsetko tak dopadne, vid Sulov... A bude horsie Fakt tomu nerozumiem, ved ked viem ze budem mat kyslikovu bombu a viem ze ju miniem, tak rozmyslam aj nad tym ako ju odnesem prazdnu naspat, a nie ze sak ju tam necham a nahodim novu... Ci v extremnych podmienkach alebo bez nich, nehovorim keby islo priamo o zivot tak jasne... Ale potom to tak vyzera vsade, v parkoch, lesoch, aj u nas pod oknami s kopou spakou...
Ako povedal jeden cesky psychiater, 21.storocie je storocie depresie a plastov (cize odpadu). Mna skor desi to, ze ak tuto "vlnu" nezastavi ani taka extremna prirodna prekazka, tak uz sme pekne v prdeli (a ta igelitova taska na dne Marianskej priekopy to pekne symbolizuje)
Akože moralizovat o miestach vo svete je pekné, ale treba sa v prvom rade pozrieť pred svoje prahy. V našich lesoch to nevyzerá o nič lepšie, tak radšej nebudem súdiť svet.
za akych podmienok tam ti ludia idu? ked zaplatis 50k+ za to, ze mozes vyliezt niekde na horu? niekde som cital, ze tie peniaze by mali sluzit aj na to, ze vlada odpad odprace, ale samozrejme v tak skorumpovanej zemi to jednoducho nikto nerobi. trebalo by si o tom asi viac nastudovat (sam o tom viem pramalo... len pre zamyslenie) a naozaj taketo prirovnania ako niekolko flias od kyslika a obal od gelu su viac ako smiesne, aj ked chapem pointu.
Jedno z opatrení, ktoré by výrazne zredukovalo počty tej preplatenej komerč chamrade, čo sa tam hrá na gerójov, by bol práve zákaz O2 dopingu. Lebo to JE doping, a poprdeli reálny. A to viete, že som silne skeptický voči reálnej účinnosti ostatných "dopingov" česť výnimkám. Aká je vlastne frajerina v tom, že zredukujem takmer deväťtisícovku na šesťtisícovku? Asi taká, ako zadžubávať stravácke segmenty svojimi ***** kreáciami a tváriť sa, že som ozajstný cyklista.
V Nepale vladnu komunisti. https://en.wikipedia.org/wiki/Politics_of_Nepal Ti z nas co si pamataju cosi podobneho vedia, ze vlada mala trvaly problem s pristupom k devizam a chovala sa ako posledna prostitutka - za dolare vsetko.
Kamaráti na Daulagiri platili kauciu za množstvo vyneseného materiálu. Keďže ich to zmietlo, kaucia ostala štátu. Nepamätám presne koľko 1000-2000$. Veľa,málo? Myslím že tieto kaucie sú už všade povinné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ano - nevidim fotky s bordelom z tychto hor prvy krat.
celkovo zacina byt cestovanie a spoznavanie sveta globalny problem - kedze stym zacali aj "opice" - vidim fotku na insta - podme tam spravit si taku istu. a po mne potopa.
ako e-bajky v lese
Vrtuľník tam ani nevyletí, možno s výnimkou pár špeciálov. Nezavisne, nevzlietne. Záchranné akcie nad nejakých 6-6.5 km sú nielen nemožné, ale sú priamym ohrozením účastníkov - to platilo aj v dobe, kedy tam chodili iba namakaní draci. Teraz viac ako predtým.
... a myslíš si, že za kráľa to bolo rozdielne, hej? A ten o zbrojnošoch, čo sa zasmiali, poznáš?