Celý život som robil robotníka. V po 50 ma prepustili z práce aj s manželkou v jeden deň. Skús si po 50 nájsť robotu.Tak sme začali podnikať. Otvorili sme si obchod , mali sme na to odstupné a jednorázovu podporu z ÚP/EU/. Nebanujem.
Aj to sa stalo, prestal byť obchod rentabilný hladali sme východisko. A našlo sa.
Všetko záleží len na tebe. Mozog v hlave máš nato aby si ho využil na svoj prospech a nie na plnenie príkazov niekoho iného.
Kamarat podnikatel v jedalni povedal, ze on zacal podnikat, ked dali komukolvek pozicku a ako podnikatel ziskal referencie a kontakty, co ho drzia pri podnikani aj pri dnesnych uradnych "polenach" co mu stat hadze pod nohy.
Ze dnes by uz nezacinal podnikat.
Ked vidite sefa, ako ma kazde dva roky nove auto za 40-50 000€, tak viete, ze kludne mohol jazdit na starom a svojim 20 zamestnanocom dat o 100€ mesacne viac. Bohatemu to tolko neuskodi ked nema kazde 2 roky nove autu. Nieje celebrita a zakaznikom je jedno ze ma 4 roky rovnake drahe auto.
Zato cloveku na hranicu chudoby, kazdych 5 euro pomoze.
Poznám ľudí čo zarábajú 430 € v čistom. Robia v strojárstve dá sa povedať odbornú prácu. Čo znamená viac sa snažiť? Lepšie sa učiť? Skončiť vysokú školu a získať dobré platené miesto? Niekoho napĺňa aj manuálna remeselná práca a nie každý má na to aby podnikal. Problém je to, že na Slovensku sú veľmi nízke platy v niektorých odvetviach.
V strojarine skapal pes. Nepotrebuju zručnych ludí, resp. ich nezaplatia. Automobilky vytrubuju, že potrebuju strojarov. A na čo? Postavia k ich pasu, toto namontuj sem, tato tam. Trochu s tym pokyvaj, či to funguje. Tak a další. Takto celých 8 hodin. Na to nepotrebuju človeka, čo vie čo je lícovacia sústava, poznal triedenie ocelí....
Fesaci, k tym bytom: nepamatam si, ze by za sociku niekto dostal byt do sukromneho vlastnictva. Boli bud druzstevne alebo statne. Ta cena bola druzstevny podiel, nie cena bytu! Vam chybaju zakladne pojmy...
A teraz dostaneš aký? 😆 A najlepšie ako si poziciavate peniaze na komunistickebyty,kt.musite celý život
splácať sukr.bankam
Ale to už neporovnavaju družstevný byt. 30 tisíc KSČ zárobok 3000...desať platov.. Teraz byt v BA 150000€ zárobok 800€. 187 platov!!
Trochu ťa opravím... V roku 1981 som dostal podnikový družstevný byt za 30 000 Kčs, plat som mal 2100 Kčs (brutto), musel som sa upísať podniku na 10 rokov... Po troch som odišiel na nevyužívanie kvalifikácie (potvrdená súdom). Odchádzal som aj preto, lebo na rozdiel od tých, čo nastúpili so mnou, mi mzda narástla o 200 Kčs (tabuľkový postup), tí čo nedostali byt mali nárast o 500 Kčs. Rovnako boli rozdiely pri odmenách, tí zaviazaní za byt ich mali vždy menšie. A po odchode som do 30 dní musel tých 30 tis. zaplatiť...
Mali ste sa uspokojit s malom a nehrabat naviac. Kazdodenna garantovana miska so zradlom a koterec vam nestacil?
Papalasom nestacil a chceli zlegalizovat svoj majetok statu pre seba a este viac hrabat.
Mali ste sa uspokojit s malom a nehrabat naviac. Kazdodenna garantovana miska so zradlom a koterec vam nestacil?
Papalasom nestacil a chceli zlegalizovat svoj majetok statu pre seba a este viac hrabat.
Toto je žial neutíchajúca túžba stale mať viac. Človek to zdedil od opíc.Stadial mame geny.
A nefungovalo to ani v sociku, ked sa založil spoločensky system zabraňovať vzniku zbohatlíkov. Kto vie, či raz ludstvo vymyslí nejaky spoločensky systém, kde budu všetci spokojný. Ten čo niečo vymyšla hlavou, vypočíta nosníky, skonštruje most, budovy, nechce žiť v malom byte a jazdiť na starej felicii. OK, treba teda povedať, kde je hranica.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neber to nijak útočne.
A keby ste skrachovali môžete si to hodiť
BTW neviem si spomenúť na človeka, čo by vyplakával viac ako ty
Tu vôbec nejde o mňa
Aj to sa stalo, prestal byť obchod rentabilný hladali sme východisko. A našlo sa.
Všetko záleží len na tebe. Mozog v hlave máš nato aby si ho využil na svoj prospech a nie na plnenie príkazov niekoho iného.
Ze dnes by uz nezacinal podnikat.
Ked vidite sefa, ako ma kazde dva roky nove auto za 40-50 000€, tak viete, ze kludne mohol jazdit na starom a svojim 20 zamestnanocom dat o 100€ mesacne viac. Bohatemu to tolko neuskodi ked nema kazde 2 roky nove autu. Nieje celebrita a zakaznikom je jedno ze ma 4 roky rovnake drahe auto.
Zato cloveku na hranicu chudoby, kazdych 5 euro pomoze.
Tie náklady boli daleko vyššie a v druhej polovici 80-ych rokoch min.storočia sa to naplno prejavilo.
V strojarine skapal pes. Nepotrebuju zručnych ludí, resp. ich nezaplatia. Automobilky vytrubuju, že potrebuju strojarov. A na čo? Postavia k ich pasu, toto namontuj sem, tato tam. Trochu s tym pokyvaj, či to funguje. Tak a další. Takto celých 8 hodin. Na to nepotrebuju človeka, čo vie čo je lícovacia sústava, poznal triedenie ocelí....
A teraz dostaneš aký? 😆 A najlepšie ako si poziciavate peniaze na komunistickebyty,kt.musite celý život
splácať sukr.bankam
už to ľudia pochopte, nič nie je také jednoduché, ako sa zdá.
Trochu ťa opravím... V roku 1981 som dostal podnikový družstevný byt za 30 000 Kčs, plat som mal 2100 Kčs (brutto), musel som sa upísať podniku na 10 rokov... Po troch som odišiel na nevyužívanie kvalifikácie (potvrdená súdom). Odchádzal som aj preto, lebo na rozdiel od tých, čo nastúpili so mnou, mi mzda narástla o 200 Kčs (tabuľkový postup), tí čo nedostali byt mali nárast o 500 Kčs. Rovnako boli rozdiely pri odmenách, tí zaviazaní za byt ich mali vždy menšie. A po odchode som do 30 dní musel tých 30 tis. zaplatiť...
Toto je žial neutíchajúca túžba stale mať viac. Človek to zdedil od opíc.Stadial mame geny.
A nefungovalo to ani v sociku, ked sa založil spoločensky system zabraňovať vzniku zbohatlíkov. Kto vie, či raz ludstvo vymyslí nejaky spoločensky systém, kde budu všetci spokojný. Ten čo niečo vymyšla hlavou, vypočíta nosníky, skonštruje most, budovy, nechce žiť v malom byte a jazdiť na starej felicii. OK, treba teda povedať, kde je hranica.