Prehraval som si to asi 10x. Ked to dieta uz bolo takmer z boku na tom prednom kolese, tak cyklistka zabrzdila na takmer znatelny moment, pri ktorom sa neudrzala v sedle a naklonila sa smerom k dietatu (zvrtla koleso). Ak by nezabrzdila uplne a chcela sa vyhnut, naklonila by sa logicky na lavu stranu a aj naraz dietata by jej dal pocit aby sa naklonila opacne a nepadla na dieta.
Ale ako povolila brzy, aby mohla vyrovnat stabilitu zotrvacnost ju znovu malo rozbehla.
Ide o to ako je kto na bicykli zrucny udrzat sa v stoji v sedle a ake ma rychle reakcie. Ale aj tak by to dieta do bicykla narazilo. Takto ona to otocila smerom na dieta.
Trochu pritvrdím. Cyklista si nemôže NEVŠIMNÚŤ, že pred ním je 4 ročné dieťa, teda vo veku, kedy je plné impulzívnych reakcií, nemôže si neuvedomovať, či ho matka a dieťa zaregistrovali, vidia ho a venujú mu pozornosť. Nie je možné takto dupať do pedálov, už pár metrov pred tou rodinkou má ísť cyklista na voľnobeh, s rukami na brzdách a najlepšie urobiť okolo nich čo najväčší oblúk. Toto je MOJA ZODPOVEDNOSŤ, nemôžem sa správať inak a spoliehať sa na to, že možno do smrti si budem musieť ospravedlňovať moju účasť na nehode tým, že však to dieťa mala držať matka nakrátko. Toto je univerzálne pravidlo, platí ešte viac za volantom auta, lebo jediný správny postoj je čo najviac uvažovať za ostatných účastníkov premávky a nespoliehať sa, že oni dodržia svoje povinnosti. Samozrejme, dalo by sa tu teraz rospísať, čo je povinnosťou matky, s čím má počítať a ako sa správať, ale my sme tu na cyklistickom fóre, nie na mamička.sk, tak sa rozprávajme o NAŠEJ zodpovednosti.
Myslím, že ktokoľvek, kto nemá tento postoj, nemal by sadať na bicykel a už vôbec nie za volant akéhokoľvek motorového vozidla. Howgh.
Ahojte, napisem sem kedze sa tu premelie najviac ludi... Zajtra by som rad isiel pojazdit okolie Topolcian a na trailforks som nasiel nejake traily a otazka je ze ci sa to da nejako pekne poprepajat alebo v akom poradi to jazdite/odporucate. dikes
Predvidat ma kazdy. U nej je to o neskusenosti s detmi, tak ako ked pride do BA medzi elektricky vodic, co jazdi len do prace z jednej dediny do vedlajsiej.
Ak by mali vsetci schopnost predvidat, tak by sa bali riskovat drop na enduro zjazde, alebo po uzkej ulici plnej zaparkovanych aut ist na aute, kde moze spoza auta vybehnut take impulzivne dieta, Musel by ist 3km/h a aj tak by ho zrazil.
Doprava by sa spomalila a zo ZA do BA by sa cestovalo 20 hodin. O bezpecnost sa musia snazit obe strany. Ak to nechame len na soferoch, obcas sa tomu nebude dat zabranit.
Mne sa nezdalo ze sla rychlo. Ono je to obcas aj tak, ze matka necha dieta upiect v zatvorenom aute.
To dieta bolo pred matkou, preto ho cyklistka spoza nej asi nevidela.
a kedy to vykape? lebo mam take myslienky ze by som skocil na jednu noc dolu na juh len ma prechadza chut.
pokial vlastne su? lebo u nas nic. keby som chcel zakotvit niekde povedzme od Plaveckeho Mikulasa alebo Smolenic severnejsie uz je pohoda?
Asi aj hej. Napriklad uz aj nad Limbachom a okolo Somara ich je menej. Najviac ich je blizko BA, Devinska, Morava... to znamena blizko velkych vodnych tokov pri ktorych bola zaplava
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale ako povolila brzy, aby mohla vyrovnat stabilitu zotrvacnost ju znovu malo rozbehla.
Ide o to ako je kto na bicykli zrucny udrzat sa v stoji v sedle a ake ma rychle reakcie. Ale aj tak by to dieta do bicykla narazilo. Takto ona to otocila smerom na dieta.
Myslím, že ktokoľvek, kto nemá tento postoj, nemal by sadať na bicykel a už vôbec nie za volant akéhokoľvek motorového vozidla. Howgh.
Ak by mali vsetci schopnost predvidat, tak by sa bali riskovat drop na enduro zjazde, alebo po uzkej ulici plnej zaparkovanych aut ist na aute, kde moze spoza auta vybehnut take impulzivne dieta, Musel by ist 3km/h a aj tak by ho zrazil.
Doprava by sa spomalila a zo ZA do BA by sa cestovalo 20 hodin. O bezpecnost sa musia snazit obe strany. Ak to nechame len na soferoch, obcas sa tomu nebude dat zabranit.
Mne sa nezdalo ze sla rychlo. Ono je to obcas aj tak, ze matka necha dieta upiect v zatvorenom aute.
To dieta bolo pred matkou, preto ho cyklistka spoza nej asi nevidela.
Robim z domu tak mam problem. Ci mam jazdit na biku zo spalne do pracovne?
https://m.vtm.zive.cz/jak-vybuchla-nejnicivejsi-bomba-v-historii-lidstva-rusko-zverejnilo-dokument-o-testu-car-bomby/a-205557
Ale hračka je to impresívna, toť fakt.
https://www.tvnoviny.sk/zahranicne/2005882_video-cesko-sokovala-bezohladna-cyklistka-zrazila-stvorrocneho-chlapca-a-usla
- a to uz pritom dost ubudli
pokial vlastne su? lebo u nas nic. keby som chcel zakotvit niekde povedzme od Plaveckeho Mikulasa alebo Smolenic severnejsie uz je pohoda?