Ak si dobre pamätám, vy čo máte stravu, skúste to pohľadať, ale pred pár rokmi vedela povymetať okolie Žiliny a porobiť slušné časy na kopcoch po okolí. Ja by som ju ako cyklistku nezatracoval.
Pár rokov dozadu má pekné časy behov 👍🏼 a skutočne bola dosť aktívna, hlavne čo sa behu týka.
Jazdila kedysi dost,aj rychlo, aj tusim inak vyzerala a mladsie, holt tie bruselske posty su narocne . Ale tak 10 rokov vyplacania (ak to este funguje) platu eu poslanca aj po ukoceni mandatu za tu obet stoji
Našťastie sa pôvodná schéma aj z titulu nárastu počtu členských krajín postupne od roku 2009 odstraňovala spolu s ostatnými nadštandardnými dávkami eurposlancov penzijného či iného charakteru. Odstránili sa aj niektoré súbehy poberania rôznych dávok europoslancov na národnej a EÚ úrovni. Dnes má po skončení mandátu europoslanec nárok na poberanie dočasnej dávky vo výške jednomesačného poslaneckého platu za každý skončený rok mandátu, a to po dobu myslím maximálne 2 rokov. Čo ešte zostalo, a čo by sa kvôli súbehu s klasickými národnými dôchodkami členov EP malo zrušiť (ale sa nezruší), je poberanie starobného dôchodku europoslanca po dovŕšení 63. roku života, vo výške 3,5% z platu za každý skončený rok mandátu, maximálne to však agregátne nesmie byť viac ako 70%.
mozno keby to pisali na tych spravnych, tak by zasah bol vacsi. "Cyklisticke okienko na Infowojne" by urcite malo sledovanost. Mozno by mohli mat aj podprojekt, Cyklowojna... ale pockaj, ved oni predsa nie su ouce, nebudu nosit helmu jak nejaky Sagan. Aj ked vlastne, Sagáááán, Slovenskóóó
Asi by ich ***** z tej ambivalencie, radsej to nechajme tak...
Aj keď je prilba pre deti povinná, o lahostajnosť k nim sa nám postarala Cyklokoalícia, ktorá rieši len cestnú premávku a nie šport. Jej jednému zástupcovi dokonca subjektívne vadí, ako sa sám vyjadril a že v meste ju netreba. Obhajovali to tým, že ak by bola prilba povinná, veľa ľudí radšej pojde autom a tiež, že v zahraničí povinná nie je a turisti boli u nás prekvapení pokutou. V zahraničí sú ale uvedomelejší ľudia, tak ako aj vodiči. To cyklokoalícia už nespomenula. Dokonca ani to, že v Holandsku umrelo za rok 187 cyklistov, kde majú cyklochodníky a nehody boli hlavne na mestských bicykloch.
Odporcovia prilieb dávali „vtipné“ obrázky, že keď cyklistu zrazí auto, tak mu prilba nepomôže. V niektorých prípadoch pomôcť môže. Odlahčenie autodopravy tento problém nevyrieši. Vodiči na prázdnejších cestách viac šliapnu na plyn. Dôležitejšie je budovať cyklochodníky a riešiť pristupky nezodpovedných, aby neboli ohrozovaní ostatní a nekazilo to dojem cyklodopravy. Štatisticky 8 z 10 mrtvych cyklistov nemalo prilbu.
Prilba sa predáva za 12€ a aj lacná je lepšia ako žiadna, ak dobre sedí a je poriadne upevnená.
Za socíku síce prilby neboli, ale neboli ani horské bicykle. BMX/RMX mali len deti bohatších ľudi, čakalo sa na ne a jazdili pred panelákom. Na cyklotriale nosili tie čierne hokejové prilby ako mávali rozhodcovia. Kedysi deti plnili detský odznak zdatnosti, dnes decká v mobile pozeraju youtube a chcú vyskúšať to isté. Pri tom počte cyklistov pribúda aj viac nehôd.
Kolega nosí v práci ťažkú stavbársku prilbu, bez vetracích otvorov, prilba mu padá a vnútorné obruče ho režu na hlave. Cyklistickú nikdy nemal, nevie ju zhodnotiť a že vraj keď spadne, tak padá na ruky. Raz sa mu to možno vypomstí.
Práve sme to riešili s kolegyňou, jej syn takto chodí sám s partiou z domu na pumptracky a je v podobnom veku ako ten chalan. Ale je zvyknutý že bez prilby ani krok, ešte sa sám vráti domov ak si ju zabudne. A môj syn podobne, ideme von a nasadiť prilby. Tie máme vždy pripravené na skrinke vedľa dverí, rovno automaticky po ruke. Ani nad tým nerozmýšľame.
Aleee... My sme ako haranti jazdili bez prilieb (bola povinná) a prilbu bola hanba nosiť, bojíš sa, že spadneš? Moc sa do toho vžívate... Dieťa chrániť voči všetkému je skôr na škodu. Samozrejme, že prilbu by deti nosiť mali ale keď nemá, tak proste nemá, čo je na tom...
no "iba" to ze sa lahko stane to co tomu 13 rocnemu chalanovi. ja jazdim cca 10 rokov a prilbu mam stale, spadol som raz tak horsie, ale na hlavu nikdy. no verim tomu ze keby som si ju nedal iebnem hned na prvu supu na hlavu
Narážam na to, že si údajne zlomil väz. Ak je to pravda, tak prilba veľmi neochráni.
Dosť sa prilbe prisudzujú mimoriadne ochranné vlastnosti a potom môže poskytovať falošný pocit bezpečia...
scarinko ver, že nie... Telo niečo vydrží... Do tak 20e som sa o tom presvedčil veľakrát. Pošitý som celý... Ale jasné, dnes už je iná osveta ako vtedy, ľudia zmäkli a veci zlacneli tak nieje dôvod nenosiť prilbu a aj pár krát ročne obmeniť. Ale ako 15r som bol rád, že sa vozím na niečom, aká prilba, jednak to bolo na smiech a jednak drahé...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pár rokov dozadu má pekné časy behov 👍🏼 a skutočne bola dosť aktívna, hlavne čo sa behu týka.
a pre Hackera - hnusná žena sa pozná až keď otvorí ústa a začne rozprávať.
Našťastie sa pôvodná schéma aj z titulu nárastu počtu členských krajín postupne od roku 2009 odstraňovala spolu s ostatnými nadštandardnými dávkami eurposlancov penzijného či iného charakteru. Odstránili sa aj niektoré súbehy poberania rôznych dávok europoslancov na národnej a EÚ úrovni. Dnes má po skončení mandátu europoslanec nárok na poberanie dočasnej dávky vo výške jednomesačného poslaneckého platu za každý skončený rok mandátu, a to po dobu myslím maximálne 2 rokov. Čo ešte zostalo, a čo by sa kvôli súbehu s klasickými národnými dôchodkami členov EP malo zrušiť (ale sa nezruší), je poberanie starobného dôchodku europoslanca po dovŕšení 63. roku života, vo výške 3,5% z platu za každý skončený rok mandátu, maximálne to však agregátne nesmie byť viac ako 70%.
https://www.cas.sk/clanok/2697949/bicyklovacka-sa-skoncila-tragediou-marek-13-po-pade-zomrel-kamarati-opisali-co-sa-stalo/
Asi by ich ***** z tej ambivalencie, radsej to nechajme tak...
Aj keď je prilba pre deti povinná, o lahostajnosť k nim sa nám postarala Cyklokoalícia, ktorá rieši len cestnú premávku a nie šport. Jej jednému zástupcovi dokonca subjektívne vadí, ako sa sám vyjadril a že v meste ju netreba. Obhajovali to tým, že ak by bola prilba povinná, veľa ľudí radšej pojde autom a tiež, že v zahraničí povinná nie je a turisti boli u nás prekvapení pokutou. V zahraničí sú ale uvedomelejší ľudia, tak ako aj vodiči. To cyklokoalícia už nespomenula. Dokonca ani to, že v Holandsku umrelo za rok 187 cyklistov, kde majú cyklochodníky a nehody boli hlavne na mestských bicykloch.
Odporcovia prilieb dávali „vtipné“ obrázky, že keď cyklistu zrazí auto, tak mu prilba nepomôže. V niektorých prípadoch pomôcť môže. Odlahčenie autodopravy tento problém nevyrieši. Vodiči na prázdnejších cestách viac šliapnu na plyn. Dôležitejšie je budovať cyklochodníky a riešiť pristupky nezodpovedných, aby neboli ohrozovaní ostatní a nekazilo to dojem cyklodopravy. Štatisticky 8 z 10 mrtvych cyklistov nemalo prilbu.
Prilba sa predáva za 12€ a aj lacná je lepšia ako žiadna, ak dobre sedí a je poriadne upevnená.
Za socíku síce prilby neboli, ale neboli ani horské bicykle. BMX/RMX mali len deti bohatších ľudi, čakalo sa na ne a jazdili pred panelákom. Na cyklotriale nosili tie čierne hokejové prilby ako mávali rozhodcovia. Kedysi deti plnili detský odznak zdatnosti, dnes decká v mobile pozeraju youtube a chcú vyskúšať to isté. Pri tom počte cyklistov pribúda aj viac nehôd.
Kolega nosí v práci ťažkú stavbársku prilbu, bez vetracích otvorov, prilba mu padá a vnútorné obruče ho režu na hlave. Cyklistickú nikdy nemal, nevie ju zhodnotiť a že vraj keď spadne, tak padá na ruky. Raz sa mu to možno vypomstí.
Otázkou je či by nezomrel aj s prilbou.
Dosť sa prilbe prisudzujú mimoriadne ochranné vlastnosti a potom môže poskytovať falošný pocit bezpečia...
Nechcem, aby rodičia trpeli výčitkami, že prišli o dieťa, lebo mu nekúpili prilbu. Veľké zjednodušenie pri tak obrovskej tragédii...