misoR dakujem za radu. viem, ze tieto veci sa uz bezne dlhsie pouzivaju, ale sledujem to zatial len tak okrajovo. zacnem to trochu viac pozerat az neskor, ked to bude aktualne. zatial je zahradna chatka dlhodobo hybernovana, kym su ine priority. ale myslel som nejaku benzinovu centralu, ktora by mi dala dostatocny vykon na prilezitostne pouzitie 220V naradia, ked uz nestaci akumulatorove. a pripadne by vedela dobit aj ten akumulator za solarnym panelom v pripade nudze. JoNesbo vdaka, toto s tym palivom mi nikdy nenapadlo. velmi dobra rada.
Mám Kipor Ig 2000. Príležitostne použitie na rybackach … ak si kajšmentke a potrpiš si na “ značkovom “ motoriku, tak topka je Honda . No cena o pár percent vyššia . Môj funguje už roky , bez problémov .
Elektrocentralu treba párkrát za rok preštartovať, prebehne sa, a občerstvím si ako majú byť ktoré čudlíky. Štartovanie šnúrou nie je žiadna sranda, ale e centrály s elektrickým štartom sú drahé + staraj sa o batériu. Ako som pozeral, tak sú na výber hlučné a trochu menej hlučné. Zariadenie nesmie byt v uzavretom priestore, prehreje sa, aj keď je výfuk von. Spotreba paliva niečo medzi 0.7-1.5L/h, podľa výkonu, takže za deň je 20 L bandaska fuč. Na napájanie citlivej elektroniky treba inverterovu centrálu.
Mám Scheppach sg1500i 1200w, v núdzi zvládne kotol, TV, chladnička, nabíjačky, max vŕtačku.
Malá, ľahká a lacná.
Na kotol asi dobré : autobateria + menič 12V / 230V (do 100€)
Alebo nacvičiť bezpečné kúrenie v piecke s jedným polienkom. 😂
Vysvetlenie “kockových” polienok je jednoduché, minulý rok som kúpil dva m3 štiepaného dreva, a väčšina bola s trojuholníkovým prierezom. Tie som už premenil na teplo. Asi 1/3 boli polená ktoré vidno na foto. Dobre sa ukladajú a nepadá z nich kôra. Tak sú vo vitríne. 😂
Som si precital clanok a znovu si pripomenul, ze musime byt vdacni za to, ze sme zdravi a ze nam sa podobne nestastie nestalo, pricom urcite vela z nas malo neraz namale. Asi budem jazdit s este väcsim respektom ako doteraz. Zelam chalanovi vela psychickej sily a motivacie dalej bojovat. Vyzera, ze to ma v hlave upratane a to je zaklad uspechu.
Môj rozsah poškodenia bol nemalý. Zachovaných iba pár svalov na rukách. Nejaký ten biceps, polovica tricepsu, polovica predlaktia, ramena, kúsok horného chrbta a svaly na krku.
Hej, "bol", co uz nemusi platit.
Na instagrame ma totiz video ako ide sam s vozickom, ale pravda,na handbikeu je ten pohyb ruk mozno zlozitejsi a vyzaduje si zapojenie viac svalov.
Chcem si na byte dať urobiť drevené obložky radiatorov,kedže máme staré komunistické a malé deti. Že prídem o nejaké percento výkonu,to mi je jasné. Otázku však mám,že kedže na radiátoroch sú merače, či tieto nebudú naakumulovaným teplom oklamané a nebudú merať viac?
Celkovo nerozumiem,ako a čo tie merače merajú,ale doteraz som to nemusel riešiť:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
JoNesbo vdaka, toto s tym palivom mi nikdy nenapadlo. velmi dobra rada.
Mám Kipor Ig 2000. Príležitostne použitie na rybackach … ak si kajšmentke a potrpiš si na “ značkovom “ motoriku, tak topka je Honda . No cena o pár percent vyššia . Môj funguje už roky , bez problémov .
Mám Scheppach sg1500i 1200w, v núdzi zvládne kotol, TV, chladnička, nabíjačky, max vŕtačku.
Malá, ľahká a lacná.
Na kotol asi dobré : autobateria + menič 12V / 230V (do 100€)
Alebo nacvičiť bezpečné kúrenie v piecke s jedným polienkom. 😂
Ta dizajnova uchylka s kockatym drevom ladiacim ku kachliam sa mi paci. Ale co robis s okrajmi?
Všetci snívame o extrémnych bicykloch s karbonovymi kolesami, chalan sníva len o tom, aby sa vôbec na nejaké kolesá vrátil...
https://www.mtbiker.sk/clanky/125180/odvratena-strana-bikingu.html
https://breaktheboundary.com.au/resources/what-is-adaptive-mountain-biking/
Na instagrame ma totiz video ako ide sam s vozickom, ale pravda,na handbikeu je ten pohyb ruk mozno zlozitejsi a vyzaduje si zapojenie viac svalov.
Celkovo nerozumiem,ako a čo tie merače merajú,ale doteraz som to nemusel riešiť:)