Ja myslím, že keď dám 2.000001xBW mŕtvy ťah tak som v pohode.
Ale nepáči sa mi, keď najmä najbližšia rodina zneužíva cukor (ale aj iné veci) na manipuláciu s deťmi (tu máš toto a tu seď) a potom pri zhoršenom zdravotnom stave dieťaťa začnú roniť slzy, že svet je nespravodlivý, boh ich tresce a sú v tom, že choroba je náhoda. Pritom od bábätka do nho tlačia sladké ako do husi pred porážkou. A potom mu to ešte vyčítajú. To dieťa je schopné prejsť 50km na bicykli ale rodičia ho udupú, že nevládze prejsť z auta do domu a povie mi úplne vážne, že na "ten" kopec nevyjde (ale nakoniec samozrejme vyjde)
hlavne v tenkom creve, preto aj moze prehnat vacsia davka, ale chcel som tym len povedat, ze zranie vela ovocia nesposobi zataz pankreasu a tym potencionalny problem s cukrovkou
Uz som tu spominal trochu modernejsi pristup k stravovaniu. Ten predpoklad, ze mozem jest cukru kolko chcem pokial ho spalim, je tak trochu... nespravny. Ohladom crevnej mikrobioty su aktualne poznatky len par rokov stare, no prevratne a vyskum stale prebieha. https://www.mtbiker.sk/forum/post1919272.html#p1919272
Čo sa týka tej fruktózy, nie je tak problém v tom ovocí, keďže tam je toho okrem cukru podstatne viac, ale v rafinovanom cukre, resp. vo fruktózovo-glukózovom syrupe, ktorý sa trepe skoro do všetkého sladkého, dokonca aj nie tak sladkého. Takže buchnúť si nejaký energeťák, hroznový cukor, tyčinku, alebo gél, keď ma počas maratónu vypne je OK, ale mať to ako každodennú stravu veľmi OK nie je.
Buď rád že si ich nezajedal pudingovým práškom ako ja, onehdá na prázdninách u starej mamy. A ona mala tie veľké tmavo-fialové ....vieš si predstaviť ako mi bolo zle
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale nepáči sa mi, keď najmä najbližšia rodina zneužíva cukor (ale aj iné veci) na manipuláciu s deťmi (tu máš toto a tu seď) a potom pri zhoršenom zdravotnom stave dieťaťa začnú roniť slzy, že svet je nespravodlivý, boh ich tresce a sú v tom, že choroba je náhoda. Pritom od bábätka do nho tlačia sladké ako do husi pred porážkou. A potom mu to ešte vyčítajú. To dieťa je schopné prejsť 50km na bicykli ale rodičia ho udupú, že nevládze prejsť z auta do domu a povie mi úplne vážne, že na "ten" kopec nevyjde (ale nakoniec samozrejme vyjde)
Vymenené, nebolo treba vŕtať
mozno keto-muffin
https://www.namaximum.sk/aky-je-rozdiel-medzi-fruktozou-a-glukozou/?
fruktoza sa vstrebava cez pecen, ale teda tam je/moze byt problem pri velkych narazovych davkach..
Coz by pri ovocii nemal byt problem, z neho sa uvolnuje pomalsie, a tiez neobsahuje len jeden typ cukru.
A aj si triggrujes inzulinovu rezistenciu. Aký to má vplyv na čreva môžeš prezradiť.
Myslím, že vlákninu pocitim skôr ako cukor