Preco ma mat olejovy radiator radovo mensiu spotrebu ako konvektor ? Vsak aby som vyhrial izbu potrebujem dodat urcite mnozstvo energie a to je rovnake, ci to vykurujem jednym alebo druhym.
Konvektor je rychlejsi, ale podstatne viac viri prach, nesmie byt prilis blizko zavesov, musi byt nad nim dostatocna volna vyska vzhladom na vystupnu teplotu (napr. v podkrovi to moze byt problem), nedaju sa na nom ususit veci (vlhke rukavice, samozrejme nie veci z pracky) a ked sa nepouziva stale, tak potom pri zapnuti vzdy za***** kedze hori prach / spina na spirale vnutri. Ja by som tu rychlost s ohladom na vsetky tie negativa ozelel. Okrem toho sa problem s pomalsim vykurenim da eliminovat tym, ze su aj radiatory s integrovanym casovacom, tzn. moze sa zapnut napr. 2 hodiny pre prichodom domov. Cize pozeraj radiatory s tym programovacim spinanim a mas vyrieseny aj tento problem, alebo kup extra spinacie hodiny. Spotrebou sa konvektor a radiator v principe nelisia.
Ja som olejovy nechcel. Aj ked Jesus udava relevantne dovody, pri vyssom vykone mozem ventilator vynechat a prudenie vzduchu/prachu obmedzit. No ak je nutne, mozne aj rychlo vykurit.
Olejovka má menšiu spotrebu ako konvektor, reálne zmerané, tá olejová zotrvačnosť má opodstatnenie
samozrejme konvektor ventilátorom vykúri rýchlejšie
a samozrejme všeobecne vykurovanie elektricky je najdrahšie, ibažeby tepelné čerpadlo,
alebo ešte el. podlahové kúrenie
To sú veľké konštrukčné zásahy. Ja kurim konvektormi a plus mám jeden infrapanel ale zas zdržiavam sa doma minimálne a takisto porovnávať najchladnejšiu oblasť Slovenska s najteplejšou sa nedá.
Ten infrapanel ako keby tam ani nebol, to kúri len pod ním. Ešte som kuril plynom (33kg bomba) ale bolo to dosť drahé aj keď som plnil s LPG ilegálnou cestou a príliš pracné. Teraz mám jednu energiu na všetko, aj na vodu a mám na 🍌
Žiadne veľké zásahy hlavne Kúrim briketami a drevom, ale takmer celý deň nie som doma, nemám ho ako vykúriť. Zateplený ešte nie je, takže mám aj veľké úniky tepla a Malatiná je cez zimu krutá, to netreba ani riešiť
Len pre kontrolu - drevo/pelety cez den nemozu ist aby udrziavali nejaku znizenu teplotu?
Este dalsia moznost je klimatizacia - ta vie aj kurit, a nieje to az tak velky zasah, a kedze je to tep cerp tak ma potencial byt aj efektivnejsie (aj ked pri tuhych mrazoch je to otazne)
Len pre kontrolu - drevo/pelety cez den nemozu ist aby udrziavali nejaku znizenu teplotu?
Este dalsia moznost je klimatizacia - ta vie aj kurit, a nieje to az tak velky zasah, a kedze je to tep cerp tak ma potencial byt aj efektivnejsie (aj ked pri tuhych mrazoch je to otazne)
Brilety, nie pelety
To by tam to drevo a brikety musel do tej pece niekto hádzať Práve o to ide, že nemá kto. Ôsmaka do kotolne nepustím a psy to zatiaľ nezvládajú
Skoda, pytal som sa za to, ze ono to najskor pojde dost do penazi, a lacnejsie (hlavne ak planujete coskoro zateplenie) by mohlo byt zriesit aby kotol mohol ist na nejaky aspon nizky vykon. (Myslel som ze nejaky podavac/zasobnik na brikety/drevo mas)
Na druhu stranu, na 1 nie velku miestnost, to az take hrozne nebude.
A ak sa syna bojis do kot pustat, potom mozno aj vylucit zdroje tepla so spiralou
Brilety, nie pelety
To by tam to drevo a brikety musel do tej pece niekto hádzať Práve o to ide, že nemá kto. Ôsmaka do kotolne nepustím a psy to zatiaľ nezvládajú
Tak u nás osmak už nielenže kuril ale aj pilil a kalal drevo. 😉
Pred rokmi nám pukol starý kotol, nejaký čas sme prezili s najobycajnejsim malym ohrievacom
Kým sme nemali zateplene, tak chlapcom som do izby dal pod koberec vykurovaciu rohoz. Spotreba nie je sialena a od noh to má oveľa lepší defekt.
PINY co riešiť? Ja som bral min rok 2 olejové, nechcel som veľký výkon kvôli el. rozvodom a využitie presne ako ty, plus cena faktor. Jeden mam ešte v škatuli. Ten rozbaleny funguje výborne, akurat som bol prekvapený rozmerom, kedysi som mal docinenia s dvojnasobnym rozmerom - do dĺžky. O aky typ miesnosti sa jedná?
YouTube algoritmus mi prave odporucil 18 rokov stare video z 10. 10. 2005. To je rok, kedy YT vznikol. Toto som fakt necakal. A este to je takaaa blbost...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tento sa zdá byť dobrý.
https://olejove-radiatory.heureka.sk/sencor-soh-3213wh/?utm_source=spotrebitelskytest.sk&utm_medium=affiliate&utm_campaign=20165&utm_content=Text+link#specifikacia/
dobrá cena, v Datart, Planeo, ... stojí o 15 - 20 e viac, ked kúpiš 5 tak do 6. izby už máš 1 zadarmo
https://www.nay.sk/dimplex-dx-430e-3000w-nastenny-konvektor
Ja som olejovy nechcel. Aj ked Jesus udava relevantne dovody, pri vyssom vykone mozem ventilator vynechat a prudenie vzduchu/prachu obmedzit. No ak je nutne, mozne aj rychlo vykurit.
samozrejme konvektor ventilátorom vykúri rýchlejšie
a samozrejme všeobecne vykurovanie elektricky je najdrahšie, ibažeby tepelné čerpadlo,
alebo ešte el. podlahové kúrenie
Ten infrapanel ako keby tam ani nebol, to kúri len pod ním. Ešte som kuril plynom (33kg bomba) ale bolo to dosť drahé aj keď som plnil s LPG ilegálnou cestou a príliš pracné. Teraz mám jednu energiu na všetko, aj na vodu a mám na 🍌
Brilety, nie pelety
To by tam to drevo a brikety musel do tej pece niekto hádzať
Skoda, pytal som sa za to, ze ono to najskor pojde dost do penazi, a lacnejsie (hlavne ak planujete coskoro zateplenie) by mohlo byt zriesit aby kotol mohol ist na nejaky aspon nizky vykon. (Myslel som ze nejaky podavac/zasobnik na brikety/drevo mas)
Na druhu stranu, na 1 nie velku miestnost, to az take hrozne nebude.
A ak sa syna bojis do kot pustat, potom mozno aj vylucit zdroje tepla so spiralou
Bezpečné, relatívne lacné, nastaviteľná teplota, akumuluje,prenosne, bez zasahov
a) zásuvka
b) 16A
To by tam to drevo a brikety musel do tej pece niekto hádzať
Tak u nás osmak už nielenže kuril ale aj pilil a kalal drevo. 😉
Pred rokmi nám pukol starý kotol, nejaký čas sme prezili s najobycajnejsim malym ohrievacom
Kým sme nemali zateplene, tak chlapcom som do izby dal pod koberec vykurovaciu rohoz. Spotreba nie je sialena a od noh to má oveľa lepší defekt.
Vďaka moc za tie rady, kúpim teda olejový radiátor