len nie sú uv, to je opak na stupnici, ideál je sodíková výbojka, má 2000 K čo asi zodpovedá farbe na foto,
viem, lebo som to voľakedy pokusne pestoval
Doplním, bolo to tak pred 30 rokmi, mal som to celkom dobre naštudované, pri tom svetle to vyprodukuje aj viac THC, len ten odber elektriny pri výbojke na dnešné sadzby by bol masaker
ale aktuálne už sú aj LED s teplotou 2000K
hlavne kto to preboha staval ? ten si určuje dozor (na slovensku spravidla kamaráta…).Dal na to okrúhlu pečiatku tak myslím že čoskoro má na krku vyšetrovateľa
Wau, toto je šialené. Článok mám zaknutý, možno sa to v ňom spomínalo ale kde bol stavebný dozor?
prečítaj si ods. (1) stavebný dozor tu vôbec nemusel byť(ak stavebník je SD ochotný platiť, tak ho môže mať)
STAVEBNÝ PORIADOK
ODDIEL 1
OPRÁVNENIE NA USKUTOČŇOVANIE STAVIEB
§ 44 Oprávnenie na uskutočňovanie stavieb
(1)
Stavať pre iného stavebníka môže iba právnická osoba alebo fyzická osoba, ktorá má oprávnenie na stavebné alebo montážne práce podľa osobitných predpisov2) a zabezpečí výkon činnosti stavbyvedúceho odborne spôsobilou osobou [§ 46a ods. 2 písm. d)].
(2)
Právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na podnikanie podľa osobitných predpisov2) môže stavať stavbu pre vlastnú podnikateľskú potrebu, aj keď stavebné alebo montážne práce nie sú predmetom jej činnosti, ak zabezpečí výkon činnosti stavebného dozoru odborne spôsobilou osobou [§ 46a ods. 2 písm. d)].
(3)
Jednoduchú stavbu môže uskutočňovať fyzická osoba ako stavebník svojpomocou, prípadne za výpomoci ďalších fyzických osôb, ak zabezpečí primerané technické vybavenie a stavebný dozor nad uskutočňovaním stavby odborne spôsobilou osobou [§ 46a ods. 2 písm. d)], pokiaľ sám nie je odborne spôsobilý dozor vykonávať. Toto ustanovenie sa pri uskutočňovaní drobných stavieb uplatní primerane.
(4)
Ak stavbu uskutočňuje zahraničný dodávateľ, je stavebník povinný, ak osobitné predpisy neustanovujú niečo iné, preukázať stavebnému úradu, že tento dodávateľ je oprávnený uskutočňovať takú stavbu podľa práva platného v príslušnej krajine.
predpokladam ze to stavala firma ktora dala najnizsiu cenu vo vyberovom, viac sa pri vybere asi neskuma
na sprosteho aj v Malatinej balkon spadne - tie drotiky ala vystuz ma dostali, okrem toho sa to tvari, ze ho betonovali dodatocne, dobry masaker - cela bytovka a fakt staci tych par fotiek
Ja inak toto nepochopím, ako môže mať štát a vlastne aj drvivá väčšina súkromného sektora predstavu, že najlacnejšia cena vyhráva súťaž, tu absentuje všetko a najmä zdravý rozum. Kde zostal priestor, pre overitelné a pravdivé referencie z ohľadom na stavby, ktoré už firma realizovala, platobná disciplína, doba výstavby tej ktorej stavby a koniec koncov aj nejaká lokálnosť uchádzača?
Typicky priklad panelka pri TN. S jednym kratkym usekom sa seru uz ako dlho. Navyse sa musia postavit dva nove mosty ponad Vah. Jeden maly 15m podjazd v Turnej pri druzstve robili skoro dva roky. A stale to nie je dokoncene na 100%.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neviem kde pred nitrou, ale kusok od nitry je kompresorova stanica na plyn, ktora (zvykla) svieti obdobne
https://www.google.com/maps/place/Kompresorov%C3%A1+stanica,+951+12+Ivanka+pri+Nitre-Kompresorov%C3%A1+stanica,+Slovensko/@48.2303535,18.0892394,12z/data=!4m14!1m7!3m6!1s0x476b328ef0042fa5:0xd721e3db2cc1eabf!2sR1,+Nitra,+Slovensko!8m2!3d48.2904196!4d18.0935886!16zL20vMGd6bnoz!3m5!1s0x476b1665269ce737:0xbf0be7eb0743529!8m2!3d48.2185!4d18.09845!16s%2Fg%2F11y4wrjcc
a každé dezole forum potrebuje svojho Turbiho s plným demižonom vína
len nie sú uv, to je opak na stupnici, ideál je sodíková výbojka, má 2000 K čo asi zodpovedá farbe na foto,
viem, lebo som to voľakedy pokusne pestoval
ale aktuálne už sú aj LED s teplotou 2000K
https://www.google.com/maps/place/Kompresorov%C3%A1+stanica,+951+12+Ivanka+pri+Nitre-Kompresorov%C3%A1+stanica,+Slovensko/@48.2303535,18.0892394,12z/data=!4m14!1m7!3m6!1s0x476b328ef0042fa5:0xd721e3db2cc1eabf!2sR1,+Nitra,+Slovensko!8m2!3d48.2904196!4d18.0935886!16zL20vMGd6bnoz!3m5!1s0x476b1665269ce737:0xbf0be7eb0743529!8m2!3d48.2185!4d18.09845!16s%2Fg%2F11y4wrjcc
tá tak určite nesvieti
prečítaj si ods. (1) stavebný dozor tu vôbec nemusel byť(ak stavebník je SD ochotný platiť, tak ho môže mať)
STAVEBNÝ PORIADOK
ODDIEL 1
OPRÁVNENIE NA USKUTOČŇOVANIE STAVIEB
§ 44 Oprávnenie na uskutočňovanie stavieb
(1)
Stavať pre iného stavebníka môže iba právnická osoba alebo fyzická osoba, ktorá má oprávnenie na stavebné alebo montážne práce podľa osobitných predpisov2) a zabezpečí výkon činnosti stavbyvedúceho odborne spôsobilou osobou [§ 46a ods. 2 písm. d)].
(2)
Právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na podnikanie podľa osobitných predpisov2) môže stavať stavbu pre vlastnú podnikateľskú potrebu, aj keď stavebné alebo montážne práce nie sú predmetom jej činnosti, ak zabezpečí výkon činnosti stavebného dozoru odborne spôsobilou osobou [§ 46a ods. 2 písm. d)].
(3)
Jednoduchú stavbu môže uskutočňovať fyzická osoba ako stavebník svojpomocou, prípadne za výpomoci ďalších fyzických osôb, ak zabezpečí primerané technické vybavenie a stavebný dozor nad uskutočňovaním stavby odborne spôsobilou osobou [§ 46a ods. 2 písm. d)], pokiaľ sám nie je odborne spôsobilý dozor vykonávať. Toto ustanovenie sa pri uskutočňovaní drobných stavieb uplatní primerane.
(4)
Ak stavbu uskutočňuje zahraničný dodávateľ, je stavebník povinný, ak osobitné predpisy neustanovujú niečo iné, preukázať stavebnému úradu, že tento dodávateľ je oprávnený uskutočňovať takú stavbu podľa práva platného v príslušnej krajine.
na sprosteho aj v Malatinej balkon spadne - tie drotiky ala vystuz ma dostali, okrem toho sa to tvari, ze ho betonovali dodatocne, dobry masaker - cela bytovka a fakt staci tych par fotiek