dnes som odosielal cestny ram plus vidlicu.....napchal som to do krabice a krabicu oblepil lepiacou paskou dokola aj po dlzke aj po sirke plus aj dokola po najuzsej strane krabice..proste nebola sanca aby sa ta krabica otvorila... dojdem na postu poda jej krabicu...cele to malo hmotnost 3kg proste lahke a neverim ze by to mohlo z tej krabice vypadnut..taka velka diera na nej len tak nevznikne... ona povedala ze to nemozem takto poslat ze to musim previazat SPAGATOM a poslala ma do prec....zostal som cumiet ako puk ale ok...tak som isiel do prveho papiernictva a kupil spagat....previazal krabicu este spagatom(neverim ze ten spagat je tam dolezitejsi ako ta lepiaca paska) a dosiel na postu druhy krat.....okienko s tou pani co ma poslala do prec bolo obsadene isiel som k druhemu....zase som jej podal krabicu polozila ju na vahu a potom vravi to musite mat zabalene v papiery takuto krabicu....pozeram ze prosim vas a to uz preco?? ta kartonova krabica je dost pevna je oblepena lepiacou paskou hadam vo vsetkych smeroch a sice podla mna zbytone ale je aj previazana spagatom....ona ze no to hej ale musi to byt aj zabalene v papiery....akoze myslite si ze ten papier ktory je totalne tenky a pretrhne sa pri prvej prilezitosti niecomu pomoze?? odpovedala len ze takto to ona neprime....
v rovnakej krabii som uz posielal aj MTB full ram spolu s kolesami klukami...cize podstatne tazsi balik a stacilo mat krabicu zalepenu lepiacou paskou....(na inej pobocke posty)
kedze som tam bol uz druhy krat s tou krabicou a zase ma poslali do prec uz ma to poriadne vytocilo tak som tam na nu nahucal ze ci jej pride normalne poslat ma druhy krat prec ci mi to nemohla povedat hned prvy krat....(ten jej ulisny usmev ktorym mi oznamovala ze takto to neprime ma neskutocne vytocil) cize vo dverach som jej stihol povedat ze je zakomplexovana krava.....ako dilino som isiel zhanat dostatocne mnozstvo baliaceho papiera na zabalenie krabice 20x60x130cm cele to zabalil znovu komplet oblepil paskou a pre istotu aj obviazal spagatom aby uz nemohla nic namietat...a isiel na postu treti krat....
po tom ako som na nu predtym nahucal bola zrazu teta velmi ochotna a snazila sa usmievat a byt prijemna.....
uz viac krat som sa stretol na poste v OC MOLO v pezinku s neochotou a drzostou zo strany pracovnicok posty...a niesom sam tak isto sef s nou mal problemy....a este zopar ludi....
ale toto co spravila dnes to bolo moc....uplne sa vyzivala v tom ako ma mohla posielat do prec......
A keby si si predtým prečítal podmienky zasielania balíkov ušetril by si si nervy, naháňanie na poštu a ešte aj nespravodlivé obviňovanie tety ktorá si práve v tomto prípade robila svoju prácu (tým nikoho neobhajujem, len konštatujem fakty).
praveze nemala pravo ma poslat prec tu je kus z toho suboru co si postol
2. Obal
2.1. Balík je možné podávať v uzatvorenom obale alebo bez obalu. Obal a vnútorné balenie balíka majú byť primerané povahe a hmotnosti jeho obsahu, ako aj spôsobu podávania a distribúcie. Výber vhodného obalu je vecou odosielateľa. SP nezodpovedá za škody vzniknuté použitím nevhodného obalu a za škody vzniknuté nedostatočným alebo nevhodným vnútorným balením.
2.2. Ako obal možno použiť:
a) neupotrebený obal - obal nový, ešte nepoužitý (napr. nepoužitá škatuľa),
b) upotrebený obal - obal už raz použitý (napr. použitá škatuľa), z ktorého boli odstránené pôvodné nálepky, adresné údaje a uzávera (napr. lepiace pásky, spony a pod.). V prípade balíka s doplnkovou službou Poistenie, odosielateľ balík zabalí do ďalšieho nepoužitého papierového obalu.
bod 2,1 ram je lahky takze krabica postacovala (bod 2,2A) + je vecou odosielatela ako zabali balik a posta nezodpoveda za to co sa stane s balikom.....a za dalsie balik som nepoistoval kedze islo o ramovu sadu v hodnote len 100eur cize nemusel byt zabaleny v papiery...
inac povedane mala prebrat balik a hotovo a nie argumentovat vetou ked sa nieco stane baliku tak za to bude zodpovedna ona a jej to strhnu z platu...co je blbost kedze podla tohto dokumentu by za to posta nezodpovedala....
a mne nejde o to ze ma upozornila na o ze mam nieco este urobit s tym balikom ale o to ze mi to nepovedala hned cele ale len cast a potom znovu cast....kebze to povie hned neni ziadny problem...
2.6. Balík s hmotnosťou nad 3 kg odosielateľ previaže pevným špagátom alebo opatrí pútkami. .... Narážal som na toto. S tým papierom teda pravdu nemala, ak si to nepoisťoval.
a stazoval si sa veducej posty?
ja som sa raz stazoval, ze mi opakovana vyzva chodi do schranky skor ako prva a cuduj sa svete, uz chodia v spravnom poradi
nestazoval....toto pendlovanie na postu a spat mi zabralo 2 hodiny...2 hodiny kym som odoslal jednu sk*rvenu krabicu.. a problem je v tom ze na tej pobocke su len dve pracovnicky za okienkami...je to taka mala posta.....
kiri ano uznavam zo spagatom pravdu mala..a to som aj akceptoval a v pohode siel do papiernictva po spagat....aj ked som nechapal ako by ten spagat mohol tu krabicu spravit pevnejsiu.....ale ok...mna nasralo to ze bud mi to mala cele povedat hned to o baleni do papiera....a teraz ako vidim mi to ani nemala dovod kazat...mala to proste prebrat....
Ja som sa stazoval, ze podla ich sledovacieho systemu stihla postarka za dve minuty doniest balik z posty ku mne domov, tam ma nezastihnut napriek tomu, ze som bol doma. Vypisat a vhodit mi zlty listok do schranky, vratit sa na postu a nahodit vsetky tieto informacie do pocitaca. Navyse ten zlty listok sa mi v schranke zhmotnil az tri dni po tom.
Dostal som od veducej posty dvojstranovy elaborat, o tom kde vsade urobili chyby, a ako zabezpecili, ze sa to uz nebude opakovat. Od vtedy som ale balik cez postu neprijmal, tak som stale zvedavy ci sa im to podarilo.
no pekne
dalsia vec co ma zarazila..dobierkovy papierik kde vypisujem udaje prijmcu obsahuje aj kolonku pre telefonne cislo prijemncu..tak som ho tam zadal a ona mi povie ze to zadavam zbytocne lebo ze toto do systemu nezadavaju a ze listok zostava mne....tak naco tam ta kolonka je?
som si myslel ze na to aby to posta mohla prijemcovi oznamit sms-kou ze balik si moze dojst vyzdvihnut.....
misopetrovic : aj ja som z Pezinka a do MOLA na postu nechodim, bol som tam len raz nieco poslat, viem ze tam bol nejaky problem a musel som ist na postu do PLUSU, takze do MOLA nechodim. Uz mam postu aj na sidlisku.
Ale k balikom z vlastnej skusenosti :
- dostal som davnejsie postou taky ten stroj na brusaky, lavica a podobne, bol zabaleny len v igelite, omotany ako vianocny stromcek co maju ludia na balkone a doslo to
- manzelka si dala poslat teraz nedavno nejeke veci pre maleho, raz to prislo v igelitovej nakupnej taske, bielej, prelepenej lepiacou paskou a raz to prislo v ciernom sacku ( presne ako vrece na odpadky), vzdy len s malou nalepenou menovkou a doslo to
- raz som naporychlo balil knihy niekam prec, mal som len krabicu a ziaden papier, kobercova paska a pod ho an psotu, 5minut pred zaverecnou a tetusa mi to zobrala ( ale zase ma poznala, vedela ze naozaj som to v ten den nestihal)
Takze si myslim ze to zalezi od tetusky za okienkom a kde sa posta nachadza.
K poste ale mam stale vyhrady : som doma cakam na balik, co balik, maly balicek, vidim postarku tak idem k nej dole ku vchodu, tesim sa na balicek, a ze oni to nenosia? Ze baliky nosi iny dorucovatel? A tak idem prec, niesom cely den doma, pridem po 16tej a mam v schranke odkaz, ze som nebol doma a ze si mam prist na postu. Tak idem na postu, otvorena do 18tej, v pohode stiham, a ona na to ze to im este nedorucili a nema mi co dat? A na druhy den rano si teda idem pre balicek a je to mala obalka s bublinkovou foliou, ktora sa zmestila ( vyskusal som si to), do otvoru pre nasu schranku na vchodovych dverach? Tak kto a ako to nosi?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v rovnakej krabii som uz posielal aj MTB full ram spolu s kolesami klukami...cize podstatne tazsi balik a stacilo mat krabicu zalepenu lepiacou paskou....(na inej pobocke posty)
kedze som tam bol uz druhy krat s tou krabicou a zase ma poslali do prec uz ma to poriadne vytocilo tak som tam na nu nahucal ze ci jej pride normalne poslat ma druhy krat prec ci mi to nemohla povedat hned prvy krat....(ten jej ulisny usmev ktorym mi oznamovala ze takto to neprime ma neskutocne vytocil) cize vo dverach som jej stihol povedat ze je zakomplexovana krava.....ako dilino som isiel zhanat dostatocne mnozstvo baliaceho papiera na zabalenie krabice 20x60x130cm cele to zabalil znovu komplet oblepil paskou a pre istotu aj obviazal spagatom aby uz nemohla nic namietat...a isiel na postu treti krat....
po tom ako som na nu predtym nahucal bola zrazu teta velmi ochotna a snazila sa usmievat a byt prijemna.....
uz viac krat som sa stretol na poste v OC MOLO v pezinku s neochotou a drzostou zo strany pracovnicok posty...a niesom sam tak isto sef s nou mal problemy....a este zopar ludi....
ale toto co spravila dnes to bolo moc....uplne sa vyzivala v tom ako ma mohla posielat do prec......
2. Obal
2.1. Balík je možné podávať v uzatvorenom obale alebo bez obalu. Obal a vnútorné balenie balíka majú byť primerané povahe a hmotnosti jeho obsahu, ako aj spôsobu podávania a distribúcie. Výber vhodného obalu je vecou odosielateľa. SP nezodpovedá za škody vzniknuté použitím nevhodného obalu a za škody vzniknuté nedostatočným alebo nevhodným vnútorným balením.
2.2. Ako obal možno použiť:
a) neupotrebený obal - obal nový, ešte nepoužitý (napr. nepoužitá škatuľa),
b) upotrebený obal - obal už raz použitý (napr. použitá škatuľa), z ktorého boli odstránené pôvodné nálepky, adresné údaje a uzávera (napr. lepiace pásky, spony a pod.). V prípade balíka s doplnkovou službou Poistenie, odosielateľ balík zabalí do ďalšieho nepoužitého papierového obalu.
bod 2,1
inac povedane mala prebrat balik a hotovo a nie argumentovat vetou ked sa nieco stane baliku tak za to bude zodpovedna ona a jej to strhnu z platu...co je blbost kedze podla tohto dokumentu by za to posta nezodpovedala....
a mne nejde o to ze ma upozornila na o ze mam nieco este urobit s tym balikom ale o to ze mi to nepovedala hned cele ale len cast a potom znovu cast....kebze to povie hned neni ziadny problem...
ja som sa raz stazoval, ze mi opakovana vyzva chodi do schranky skor ako prva a cuduj sa svete, uz chodia v spravnom poradi
kiri ano uznavam zo spagatom pravdu mala..a to som aj akceptoval a v pohode siel do papiernictva po spagat....aj ked som nechapal ako by ten spagat mohol tu krabicu spravit pevnejsiu.....ale ok...mna nasralo to ze bud mi to mala cele povedat hned to o baleni do papiera....a teraz ako vidim mi to ani nemala dovod kazat...mala to proste prebrat....
ehm krabica vaziaca 3kg s otvormi na nosenie hadam nepotrebuje tenky spagatik?
Dostal som od veducej posty dvojstranovy elaborat, o tom kde vsade urobili chyby, a ako zabezpecili, ze sa to uz nebude opakovat. Od vtedy som ale balik cez postu neprijmal, tak som stale zvedavy ci sa im to podarilo.
dalsia vec co ma zarazila..dobierkovy papierik kde vypisujem udaje prijmcu obsahuje aj kolonku pre telefonne cislo prijemncu..tak som ho tam zadal a ona mi povie ze to zadavam zbytocne lebo ze toto do systemu nezadavaju a ze listok zostava mne....tak naco tam ta kolonka je?
som si myslel ze na to aby to posta mohla prijemcovi oznamit sms-kou ze balik si moze dojst vyzdvihnut.....
Ale k balikom z vlastnej skusenosti :
- dostal som davnejsie postou taky ten stroj na brusaky, lavica a podobne, bol zabaleny len v igelite, omotany ako vianocny stromcek co maju ludia na balkone a doslo to
- manzelka si dala poslat teraz nedavno nejeke veci pre maleho, raz to prislo v igelitovej nakupnej taske, bielej, prelepenej lepiacou paskou a raz to prislo v ciernom sacku ( presne ako vrece na odpadky), vzdy len s malou nalepenou menovkou a doslo to
- raz som naporychlo balil knihy niekam prec, mal som len krabicu a ziaden papier, kobercova paska a pod ho an psotu, 5minut pred zaverecnou a tetusa mi to zobrala ( ale zase ma poznala, vedela ze naozaj som to v ten den nestihal)
Takze si myslim ze to zalezi od tetusky za okienkom a kde sa posta nachadza.