fuha tak o tom sedle su trochu mimo pretoze ja cim mam maksie sedadlo tym je vozenie nepohodlnejsie, ale tak zase ked to vynahradim makkou vlozkou v nohaviciach tak to by malo byt to iste nie?
Spravne sedadlo nema byt makke ako sedacka. Preco? Lebo cyklista ma sediet na panvovych kostiach. Tym je zabezpecene prudenie krvi medzipanvovej oblasti. Tam su makke tkaniva a ked clovek na makkom sedadle, zacne ho boliet medzi nohami z tohto dovodu, ze mu tam neprudi krv. Amaterski cyklisti to riesia tak, ze si kupia este makksie, co problem len este zhorsi. Spravne sedadlo je tvrde, zaruci, ze sedite na kostiach. Vypchavky do cyklonohavic sa davaju na zmiernenie tlaku prave na tych kostiach. Tvrde sedadlo je nepohldlne zo zaciatku, ale rozhodne v nom clovek vydrzi dlhsie sediet, nez na makkom. Makke sedadlo je tak na vychadzky na bicykli do jednej hodiny, max. na 2 hodiny. Ale ak chcete bicyklovat cely den, rozhodne ist do tvrdsieho s kombinaciou cyklistickej vlozky v nohaviciach.
Ak sa neda inak, tak aj to mazivo na retaz moze pomoct, sice ja som tak pouzival obycajny teflonovy, wet nie. Ale ten sheron silikon je fakt dobry. Tiez ho obcas pouzivam. Ale vidlicu, ak je dobra a nejazdi sa dlhy cas v prachu, nie je potrebne mazat vobec. Skor si potom koledujes o vydrenie noh.
Sory ešte som nestačil prečítať čo všetko nové a poslal som to čo žena mi preposlala. Bol som na výstave takže som to nepostrehol. Akurát som to išiel stiahnuť ale už si napísal koment a nedá sa. Aspň to bude zaujímavé a prečítajú si to viacerí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... len sa nerob, videl som ťa v Mikóháze, keď tam bola tá cickatá Maďarka.
Mimochodom, minulú sobotu tam nebola. A to som bral so sebou aj svojho syna, že hádam "udělá štěstí".
s tym koncom ohladne maksieho sedla sa moc nestotoznujem a lahsie prevody podla mna nemaju na to vplyv tiez.
Spravne sedadlo nema byt makke ako sedacka. Preco? Lebo cyklista ma sediet na panvovych kostiach. Tym je zabezpecene prudenie krvi medzipanvovej oblasti. Tam su makke tkaniva a ked clovek na makkom sedadle, zacne ho boliet medzi nohami z tohto dovodu, ze mu tam neprudi krv. Amaterski cyklisti to riesia tak, ze si kupia este makksie, co problem len este zhorsi. Spravne sedadlo je tvrde, zaruci, ze sedite na kostiach. Vypchavky do cyklonohavic sa davaju na zmiernenie tlaku prave na tych kostiach. Tvrde sedadlo je nepohldlne zo zaciatku, ale rozhodne v nom clovek vydrzi dlhsie sediet, nez na makkom. Makke sedadlo je tak na vychadzky na bicykli do jednej hodiny, max. na 2 hodiny. Ale ak chcete bicyklovat cely den, rozhodne ist do tvrdsieho s kombinaciou cyklistickej vlozky v nohaviciach.
kuk
pri tom brunoxe pisu, ze neobsahuje ani silikon, ani teflon, ani grafit, aku ma potom vyhodu?
http://www.koloshop.sk/servis,-naradi-mazivo-a-oleje-97/Brunox-Deo-olej-pro-odpruzene-vidlice.html
Ak sa neda inak, tak aj to mazivo na retaz moze pomoct, sice ja som tak pouzival obycajny teflonovy, wet nie. Ale ten sheron silikon je fakt dobry. Tiez ho obcas pouzivam. Ale vidlicu, ak je dobra a nejazdi sa dlhy cas v prachu, nie je potrebne mazat vobec. Skor si potom koledujes o vydrenie noh.
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1431273/Co-sa-moze-stat-vasnivym-cyklistom--Budete-prekvapeni--co-im-hrozi-
-- "Čo, ty máš iba jedno?"