Nie tak celkom, na prepravu bicyklov treba splniť isté podmienky:
-preprava bicyklov na linkách MHD je možná denne, preprava bicykla je bezplatná,
bicykle sa prepravujú len v prípade, ak to dovoľuje aktuálna situácia vo vozidle a so súhlasom vodiča
-v jednom vozidle je možné prepravovať maximálne 2 bicykle, pričom prednosť majú detské kočíky a invalidné vozíky
-znečistené bicykle sa neprepravujú
-jeden cestujúci môže prepravovať jeden obyčajný jednostopý bicykel (bez motora, bez prívesu)
-nástupné dvere a miesto na uloženie bicykla sú označené príslušným piktogramom (v autobusoch a trolejbusoch na mieste pre kočíky, v električkách na zadnej plošine),
v prípade električkových súprav je možné prepravovať bicykle len v prednom vozni,
cestujúci bez bicykla majú pri nastupovaní/vystupovaní prednosť.
Napriek tomu že som splnil podmienky prepravy mi mnohokrát pindali rôzni vodiči rôznych liniek, zatiaľ mi nenadávali len vodiči električiek
Naposledy som chcel ísť MHD minulý rok v novembri, vodič 21 ma na nástupišti pri volkswagne odbil s tým že nieje 18:00 (bolo 17:56)a samozrejme plno rečí že keď som prišiel na
biku tak mám aj odísť na biku, tak som tam bez slova nastúpil a hotovo, potom mi už nič nepovedal.