Lokalizácia
Formulár sa odosiela
V prípade nutnosti transfúzie , je potrebný odber krvi za účelom zistenia krvnej skupiny, podskupín a RH faktora... Ak vznikne urgentnán situácia a je potrebný krvný prevod a určenie krvnej skupiny nie je ukončené podá sa pacientovi 0 RH negatív ako univerzálny darca...Takže etiketa s krvnou skupinou ti je len na jednu vec... na pi...Nikto - žiaden z lekárov sa nevystaví riziku poškodenia pacienta tým , že mu podá inkompatibilnú krvnú konzervu...Údaje o možných alergiách , chronických ochoreniach sú naopak na etikete vítané..
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 21:30:13
01
Kamos mi spominal daky roztok na zriedenie krvi co cloveka udrzi par hodin pri zivote. Umela krv.
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 21:33:10
00
K tej krvnej skupine. Ja som si dal cca pred rokom robiť nejaké zdravotné testy, medziiným aj krvnú skupinu. A pýtal som sa doktorky či má význam si to poznačiť, nejakou nálepkou na občiansky a podobne, pre prípad nehody.
A povedala že nie, že v nemocnici aj tak zoberú krv a zistia krvnú skupinu, pretože potrebujú mať 100% istotu že nepodajú zlú krv. Náramok to môže uľahčiť ale aj tak urobia test krvy.
Ale taký náramok by sa hodil ak mávaš napr. epileptické záchvaty alebo potrebuješ svoju dávku, v prípade že omdlieš a podobne .... alebo pre deti.
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 21:33:57
00
Daný test ti poslúži asi ako domáca lekárnička ... Na stanovenie , respektíve nadobudnutia pochybnosti ohľadom otcovstva môže byť, ale na podanie transfúzie pri hemoragickom šoku treba kompletné vyšetrenie , včetne stanovenia aj napr. chladových protilátok... tak téma je to zaujímavá, siahodlhé vysvetlovanie by nikomu nepomohlo, ale na zodpovedanie otázky , či dať na náramok krvnú skupinu myslím , že postačí... Marináda to vlastne správne skonštatoval...
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 21:36:46
00
staci ked nosis so sebou doklad darcu krvi :D :D ...
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 21:45:55
00
Ten nenosim ani na tranzfuzku :)
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 21:48:20
00
Ado:na transfuzke ti to je uz jedno predsa
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 22:01:42
00
Canopus NESTAČÍ!!! Marinada.... obdobné teórie razia prívrženci a sympatizanti Svedkov Jehovových...Ináč môj profesinálny názor - pitchovina...A s tými Jehovistami som si už užil a pravdepodobne ešte užijem dosť...
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 22:02:48
00
mal som podobneho mamrda na izbe na vyske: stacilo mi pocuvat ti jeho nazory....cisty k0k0t:
Ramon1 vid tie smajle ako som to myslel
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 22:20:47
01
Mne je to jasné , len aby iní chápali... Mne to proste hlava neberie ani ako doktorovi ani ako otcovi, že niekto je schopný obetovať svoje vlastné dieťa - nechal by ho vykrvácať, pre naplnenie posolstva... Ešteže , sú im nadradené svetské súdy, ktoré hája záujmy dieťaťa , aj pred rozhodnutím rodiča-poručníka , ktoré by mu uškodilo / spôsibilo poškodenie zdravia alebo úmrtia/... Ja osobne budem a som ochotný čeliť žalobe zo strany rodiča v občiansko-právnom konaní ako byť žalovaný za neposkytnutie adekvátnej liečby v trestno-právnom konaní...Riziko povolania...
Zobraziť komentár 24.07.2014 - 22:30:33
00
Takze to je pravda s tranfuziou u jehovistov... a ja ze to su bajky, som neveril ze v terajsej dobe v civizovanom state su este taki ludia
Zobraziť komentár 25.07.2014 - 00:30:12
00
Mne je to jasné , len aby iní chápali... Mne to proste hlava neberie ani ako doktorovi ani ako otcovi, že niekto je schopný obetovať svoje vlastné dieťa - nechal by ho vykrvácať, pre naplnenie posolstva... Ešteže , sú im nadradené svetské súdy, ktoré hája záujmy dieťaťa , aj pred rozhodnutím rodiča-poručníka , ktoré by mu uškodilo / spôsibilo poškodenie zdravia alebo úmrtia/... Ja osobne budem a som ochotný čeliť žalobe zo strany rodiča v občiansko-právnom konaní ako byť žalovaný za neposkytnutie adekvátnej liečby v trestno-právnom konaní...Riziko povolania...

amen!

...mimochodom, k tej obciansko - pravnej rovine : osobne by som sa priklanal k nazoru ze to v procese nepojde az tak daleko. myslim ze by sa to pred sud nedostalo. Po tejto stranke to je pravne relativne dobre osetrene aj v SR. Na druhej strane - ako pises, lekar by siel ako prvy, rodic ako druhy v situacii ked by bolo preukazane zanedbanie a/alebo neposkytnutie... z pohladu anglo-saskeho prava by to uz nemuselo byt tak lahke.
Zobraziť komentár 25.07.2014 - 00:55:40
00
Silné video, odporúčam pozrieť si ho až do konca! :tmi:
https://www.facebook.com/photo.php?v=1279595756684&set=vb.1433733779&type=2&theater
Zobraziť komentár 25.07.2014 - 11:12:51
00
uf. to sa do konca nedalo
Zobraziť komentár 25.07.2014 - 11:25:58
00

Ty koki to kde si vyhrabal? Pozeral som len do 2 minuty a ďalej som už nedokázal. Od kedy mám vnučku som nejaký citlivý na tie veci.
Zobraziť komentár 25.07.2014 - 11:29:14
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up