Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zasukovala :D Nové slovo a ešte sa tam aj hodí :y:
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 19:01:34
00
...písal to raz v jednom článku Jarda Kulhavý , tak som to prebral...Popravde , asi je to čechizmus, ale na TO sa to hodí výborne :!:
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 19:13:10
00
Ramon1 dakujem za tip, tiez mam take klieste. Uz idu do ruksaku :-)
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 19:19:46
00
...no veď to , až tak veľa to neváži a pomocník je to na nezaplatenie... Naposledy som synovi v teréne povoľoval maticu na stojančeku , kt.sa uvolnila , stojan sa skrútil do kolesa a následne sa dotiahla. Keby som ich nemal musel by som ho vylomiť.
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 19:24:19
00
Zatiaľ vždy som rozpojil rýchlospojku (9 speed, rôzni výrobcovia) len rukami. V niektorých prípadoch to síce na začiatku vyzeralo beznádejne, ale keď som našiel ten grif, išlo to relatívne v pohode, viac ako 5 minút mi to netrvalo snáď nikdy.
No ak by to aj naozaj ani za boha nešlo rozpojiť, netreba čakať na nemeckého bajkera s kliešťami, stačí tú reťaz klasicky roznitovať.
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 19:30:21
00
Ramon1 asi si sa stratil vo vlastnych slovach, precitaj si svoje reakcie este raz a potom sam mudruj - ked ti niekto napise, ze sa to da obycajnymi kliestami, tak sa rozplyvas a nasledne sam das fotku "neretazovych" kliesti
a co mam ja na robote do toho ta nic, jazdim pomerne dost (momentalne tak 4x 2hod tyzdenne), dnes som sice nebol, ale zas som solidne prehnal bezky
co sa tyka nestastneho rozpajania retaze, najlepsie je nacvicit si to mimo biku, ak nejde rukami, tak pouzit HOCIJAKE klieste, napriklad takto https://www.youtube.com/watch?v=Kauez8MFJJc
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 19:47:32
00
Takže pre teba špeciálne : ráno som na tému problémy s rozpájaním napísal
Chlapci, a prečo na to nepoužívate "košer " nástroj ako ja... Stál asi 5€. http://www.merida.sk/prodej/Naradie-Birzman-klieste-na-rozpajanie-rychlospojky-retaze
14.12.2014 - 05:51:13

Sleduj čas a link...
a toto som napísal , že som pripravený aj v teréne :
Ak sa ti to stane doma , tak si pomôžeš, ale ak ako mne na Garde na singli , tak bez nemeckého bikera a jeho klieštikov som tam doteraz...Odvtedy nosím toto : http://www.gamisport.sk/noze-a-macety/naradie/p/multifunkcne-klieste-gerber-bear-grylls-ultimate-tool-31-000749/ a som v pohode .

A koniec , vysal zo mňa dosť energie a poviem ti pravdu neviem o čo ti ide... :^)
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:05:01
00
mne ide o rozpojenie retaze obycajnymi kliestami, o co ide tebe?
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:10:13
01
Ja mám túto a snažil som sa ju rozpojiť po 50 km jazdy, takže ešte nevyťahanú a nevyhral som. Ale keďže nový prešmyk nepasoval, tak som to po pol hodine vzdal a rozpojiť prehadzovačku miesto ďalšieho boja.
http://www.dookie.cz/fotocache/bigorig/SPOJKA.jpg
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:10:57
00
... a v Juhoslávii vraj zakáľajú bez povolenia.[/quote]
...prepáč laco / nechcem byť plagiátor , tak s tvojím dovolením/ ,ale asi sa to tu hodí...
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:18:35
00
Co sa tyka spojky, neviem ako 10sp retaz, na 9kovej obcas trosku problem bol, ale vzdy sa to rukou nakoniec dalo. Asi este z cias, ked sa to robilo pre ludi. Ovsem male kliestiky by mali patrit do povinnej vybavy na celodenky. V mojom pripade mi raz zachranili vyjazd (ale kliestiky mal kamos), pretoze neslo dat dole jeden dielik z bombastickeho ultra moderneho vynalezu dnesnich dni a sice UST ventil konverznych bezdusakov :P Uz nikdy viac :tmi: .. nastastie sa dnes uz robia tie ventilky odnimatelne ala UST (ale tam to hrozi tiez).
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:19:26
00
Ja mám túto a snažil som sa ju rozpojiť po 50 km jazdy, takže ešte nevyťahanú a nevyhral som. Ale keďže nový prešmyk nepasoval, tak som to po pol hodine vzdal a rozpojiť prehadzovačku miesto ďalšieho boja.
http://www.dookie.cz/fotocache/bigorig/SPOJKA.jpg

bol som skusit v dielni, nove sramkove retaze + nove spojky, skusil som aj 9 aj 10 sp, skusil som kombinacky, aj ploche klieste (robil som to inak ako na tom videu), uplne bez problemov. asi sa to len treba naucit
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:25:19
00
10SP spojky su tesnejsie ako 9SP, takze odopnut ich je niekedy nadludsky vykon. Uz sa mi stalo, ze nesla ani kombinackami, ale nitovacke uz podlahla. A neprijmam narazky na lave ruky, rozpojil/spojil som desiatky retazi. Je to prosto fakt.
Lubo: zazili sme s Jasom, ako tmax musel UST ventil z rafiku doslova vyrezat. Odvtedy nosim v bagli pre istotu maly vidlicovy kluc :-D
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 21:20:39
00
romanx: :tmi: :tmi: :tmi: :tmi:
andrej25 : nikto tu ale nepise o novych spojkach :D .. spojka v terene = zaolejovana,zapieskovana, blatova sracka .. 9sp spojku rozpojim jednou rukou, ked je retaz a spojka nova .. v terene, ked je to zadrbane sa s tym niekedy celkom zabavim :)
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 21:27:57
00
Nedal som foto druhej strany, ale tam to je dosť zverstvo - chalan nemal kľúč na stredy,tak to páčil šroubovákom a polku tej "misky" zlomil, poškodil závit, dostal von našťastie iba polovicu a druhá ostala zlomena v ráme a zachovaná. Takže miesto kľudnej výmeny a skladania biku riešim takéto blbosti.

Na tak daj foto aj druhej strany. :) A ten chalan je asi typicky blbec - kde nepomoze nespravne naradie a sila, tak pomoze nespravne naradie a este väcsia sila. :D Len nerozumiem, preco sa s tym ramom zaoberas Ty. Ti ho daroval? Alebo si si ho nebodaj kupil? Alebo robis servisaka v cykloshope?

Inak Turbi uz davno nedal fotku nejakeho skvostu zo servisu, co niekto bud dal do mrtva pouzivanim, alebo dorazil takymto "kvalitnym" domacim servisom. Nenajde sa nieco? Na to by mohla aj vzniknut samostatna tema. :)
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 23:32:45
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up