Lokalizácia
Formulár sa odosiela
iron.hide rano v rychliku KE-BA sla cernosska rodina. Hovorili (aj medzi sebou) len lamavou anglictinou, boli zbaleny na dlhu cestu a zjavne nemali ani len sajnu kam a ako cestuju. Jedine co vedeli, ze chcu ist do viedne

Neni mi uplne jasne,preco by medzi sebou hovorili lamanou anglictinou a nie materinskym jazykom...
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 08:57:42
00
Ani mne to nie je velmi jasne. Jedine rozumne vysvetlenie mi prislo to, aby nevedeli podla jazyka identifikovat odkial su.
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 09:59:08
00
Keď sa darí tak sa darí - po umývačke, ktorá skapala pred pár mesiacmi a kupovali sme novú, elektrickom grile, ktorý dnes veziem Tesakovi s prosbou o opravu, práčky, na ktorej 3 mesiace po konci 5ročnej záruky odišla elektronika a včera mi ju veľkoryso za 80 EUR opravili mi dnes skapal router, rovnako 3 mesiace po záruke. Tento rok je skutočne vydarený! Čakám čo bude ďalšie - chladnička? sporák? auto? kua! :@
Inak včera mi povedal opravár, že hlavnou príčinou odídenej elektroniky je, samozrejme okrem kurvítka, kolísajúce napätie. Dá sa to nejako ochrániť? Na tieto spotrebiče v kuchyni a kúpeľni mám urobené nové rozvody a vymenenú rozvodnú skrinku. Treba, alebo dá sa tam dať nejaký chránič napätia alebo čosi? V elektrike som totálna lama a moje znalosti sa pohybujú niekde pri výmene žiarovky a "Au, to kope!" a najvyššie dosiahnutý výkon bolo zapojenie stropnej lampy :$
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 11:33:06
00
Máš erotické ruky.
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 11:38:37
00
astro: zrejme trest za vlakno o gramtaike :lol:
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 11:56:45
05
Inak ano .. male drobne prepätia, tie sa daju eliminovat roznymi k tomu ucelu, predavanymi predlzovackami, horsie je to s podpätím. Inak za cias klasickych ziaroviek , kde pricasto odchadzali, tak sa to videlo. Pozri nejake APC predlzovacky napr. s ochranou a zaloznym zdrojom.
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 11:58:52
00
astro nejaký funkčný router mám doma :-) za fľašu hrušky je tvoj :-D
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 12:28:13
00
Tá je jedina, radšej kúpim nový router. Ale dám Ti z nej dnes liznut ;)
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 12:30:58
01
Ani mne to nie je velmi jasne. Jedine rozumne vysvetlenie mi prislo to, aby nevedeli podla jazyka identifikovat odkial su.

Hej, celé východné Slovensko je preplnené expertami na africké kmeňové jazyky a každý člen železničnej polície, ako aj sprievodca, rozpozná Tutsi od Hutu, o tom, že aj najposlednejší sobranecký notor rozozná Berbera od Araba ani nehovoriac... potom nám tu vznikajú nové hviezdy katolíckej legendistiky.
Drvivá väčšina Afriky bola kolonizovaná buď Anglánmi, alebo Frantíkmi a tak trošku čudnou anglinou alebo franinou s prímesou zvláštnych slov a trošku besným prízvukom tam hovoria almost všetci. Dokonca ako rodným jazykom (čo na jej ťažkej zrozumiteľnosti pre rodeného Angličana nič nemení, ale to isté platí aj o franglois alebo "angličtine" poľskej či ruskej), je to totiž praktické v krajine, kde máte niekoľko kmeňových jazykov.
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 12:40:27
02
astro: zrejme trest za vlakno o gramtaike :lol:

Za to, že som to tento rok trochu flákal :P
Toto by mohlo byť: https://www.alza.sk/belkin-bsv102-d2307036.htm
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 13:04:16
00
Ako tak čítam tak Tuleník je vo svojej starej dobrej forme. :)
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 13:08:04
02
ep1.pinkbike.org

kde urobili sudruhovia chybu? :lol:
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 13:09:12
00
astro: zomrel router? :) nema to nahodou len vadny zdroj? :)
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 13:26:34
00
Za to, že som to tento rok trochu flákal :P
Toto by mohlo byť: https://www.alza.sk/belkin-bsv102-d2307036.htm

ak nemas problem s podpatim, tak snad aj ano, ale to su vsetko komercne cinske one ...
inak komplexnejsie info napr. www.rhea.sk/data/citel/jednofaz.pdf
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 13:26:41
01
Turboš, mám osobnú skúsenosť s černoškom z Beninu - po slovensky hovoril so silným francúzskym prízvukom (dodnes mu je zle rozumieť), pričom po francúzsky s "černoškovským", vtedy som vedel aj nejaké tie vylučovaco-rozmnožovacie termíny z jeho kmeňového jazyka, dnes hovorí, že so súkmeňovcami by sa už nedohovoril.
Skončil u nás parazitológiu, robí učiteľa franiny a prekladateľa, v Afrike bol prednedávnom pozrieť po vyše 20 rokoch, štátne občianstvo sa mu vybavilo preto, lebo mu odišli ľadviny a návrat by sa preňho rovnal smrti. Benin vtedy myslím kúpil na Kramáre jednu umelú ľadvinu ako "special thanx" (pre menej chápavých, mašina je lacnejšia ako jej prevádzka). Inak dobrý chalan, len je na jeho prípade vidieť, že VŠ začatá vo veku nad 30 je trošku na pikaču.
Zobraziť komentár 28.08.2015 - 13:36:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up