Lokalizácia
Formulár sa odosiela
"...lto tebe betablokátor a zbytok radšej nekomentujem ..."
Ramon, IT-ckarovi naordinavat betablokator je zbytocne... on bude stale cakat na plnu verziu...
A k tym ovalom, co sa su to okolo nich rozputala takmer hysteria...(nemas oval nie si...), pokial si dobre pamatam este na strojarina nas ucili ze retazovy prevod nema moc rad ked nie su hnane a hnacie koleso v zakryte... mozno mala odchylka, ale obsiahnut 11-nast prevodnik..? To pod akym uhlom ide retaz na navacsie a na najmenise koleso? Vie to niekto zmerat?
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 08:55:29
00
Nemalo by byt tazke zmerat ten uhol..... Len musim najst uhlomer
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 09:12:29
00
arrow_leftddemo napísal:
"...lto tebe betablokátor a zbytok radšej nekomentujem ..."
Ramon, IT-ckarovi naordinavat betablokator je zbytocne... on bude stale cakat na plnu verziu...
A k tym ovalom, co sa su to okolo nich rozputala takmer hysteria...(nemas oval nie si...), pokial si dobre pamatam este na strojarina nas ucili ze retazovy prevod nema moc rad ked nie su hnane a hnacie koleso v zakryte... mozno mala odchylka, ale obsiahnut 11-nast prevodnik..? To pod akym uhlom ide retaz na navacsie a na najmenise koleso? Vie to niekto zmerat?

... A to ked sa dozvieš , že už je aj Sram eagle 12 " kolečko " budes na prášky ...tam na nejaký zákryt rovno zabudni...
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 09:18:44
00
arrow_leftHosť napísal:
Nemalo by byt tazke zmerat ten uhol..... Len musim najst uhlomer

Nemusis uhlomerovat - sprav foto a napr. v IrfanView si po ustaleni foto do roviny mozes zmerat uhol.
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 09:19:04
00
ddemo : myslis retazovu linku? .. ano to je problem, ktori vyrobcovia zamietli pod koberec a tvaria sa, ze neexistuje. Roky Shimano ludi masirovalo tym, aka dolezita je retazova linka, predavali 100 roznych rozmerov osiek, potom prisiel Hollowtech a zrazu to nebol problem. A teraz 1x a je uplne ticho :) /o tom ako to je s 10z pastorkom tiez nikto nic/ .. lenze, ked si vezmes pre koho je to urcene, ze sa neustale rozsiruju domceky a QR faktor kluk, tak je zjavne, ze velka efektivita slapania nehrozi, vsak malokto jazdi dlhe trasy a vela km, kde sa opotrebenie prejavi. Ostatne, aj masaz ludi s NW zubami, ktore akoze maju drzat retaz bez spadnutia .. je dnes vidno, ako uz kazdy druhy model bajku ma voditko :)
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 10:16:04
00
a uz ked su tu otazky na ktore niet technicky rozumna odpoved... pred romi rokucimi bolo Shimano Biopace masirovane ako uplne super bomba spica dokonaly system na efektivne vyuzivanie energie pri slapani... po pomerne kratkom obdobi to zakapalo, aby sa to teraz nedavno prebralo ako nejaky oval-zombi... ja viem, tvrdi sa ze ten tvar je uplne iny nez povodny Biopace... ale i tak.. v com to je ine ak technicky porovnavam tieto dva ovaly, a vôbec, mal uz niekto moznost postrehnut rozdiely...? Ci stare Biopace uz nema nikto, pretoze to bola pitchovina...?
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 10:43:04
00
arrow_leftlto napísal:
ddemo : myslis retazovu linku? .. ano to je problem, ktori vyrobcovia zamietli pod koberec a tvaria sa, ze neexistuje. Roky Shimano ludi masirovalo tym, aka dolezita je retazova linka, predavali 100 roznych rozmerov osiek, potom prisiel Hollowtech a zrazu to nebol problem. A teraz 1x a je uplne ticho :) /o tom ako to je s 10z pastorkom tiez nikto nic/ .. lenze, ked si vezmes pre koho je to urcene, ze sa neustale rozsiruju domceky a QR faktor kluk, tak je zjavne, ze velka efektivita slapania nehrozi, vsak malokto jazdi dlhe trasy a vela km, kde sa opotrebenie prejavi. Ostatne, aj masaz ludi s NW zubami, ktore akoze maju drzat retaz bez spadnutia .. je dnes vidno, ako uz kazdy druhy model bajku ma voditko :)

Co ti ja viem sramacky jednoprevodnik mi drzi retaz bez spadnutia, sice ja sa len turistikujem a vozim.... Ale v zjazdoch ten bajk nesetrim a este retaz nepadla
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 10:51:58
00
ddemo: na zaciatku som vozil oval otoceny po style biopace, v niecom bol lepsi, ale mal som problem s kolenami, potom som to otocil do sucasneho sposobu a problem som uz nezaznamenal, cize ano, ja som to porovnaval v praxi

misopetrovic: na HTcku by som sa cudoval, keby ti padla .. mne sa to uz raz ale stalo a to mam presmykac, ktory to ako tak drzi, ale hlavne ono to zacne byt problem potom, co sa trosku zuby zjazdia. Kazdopadne, to, ze ti nepada retaz, nie je vdaka NW (resp. to ma maly vplyv), ale vdaka tomu, ze mas urcite brzdu na prehazke. Namontuj si prehazku bez brzdy a uvidis :) To je taka vec, ktoru si mozno malokto uvedomi .. 99% ludi, co prejde na NW, zaroven prejde na prehazku s brzdou.
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 10:59:04
00
Mne občas padne aj s brzdou a NW prevodníkom Raceface. Napr. aj v sobotu na Súľovskom maratóne, predtým viac krát v Kálnici. Ale nič strašné čo by ma nejak moc obmedzovalo, zosadnem nahodím a idem ďalej.
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 11:01:39
00
" oval otoceny po style biopace..... potom som to otocil do sucasneho sposobu ."
to by ma zaujimalo kde je hrb pri Biopace a kde je hrb pri sucastnom sposobe.... ?
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 11:08:27
00
arrow_leftddemo napísal:
a uz ked su tu otazky na ktore niet technicky rozumna odpoved... pred romi rokucimi bolo Shimano Biopace masirovane ako uplne super bomba spica dokonaly system na efektivne vyuzivanie energie pri slapani... po pomerne kratkom obdobi to zakapalo, aby sa to teraz nedavno prebralo ako nejaky oval-zombi... ja viem, tvrdi sa ze ten tvar je uplne iny nez povodny Biopace... ale i tak.. v com to je ine ak technicky porovnavam tieto dva ovaly, a vôbec, mal uz niekto moznost postrehnut rozdiely...? Ci stare Biopace uz nema nikto, pretoze to bola pitchovina...?

Ak sa nemylim biopace nebol na vyuzitie energie, ale na plynulejsie rozlozenie sily a odlahcenie kolien :) - najviac sily si potreboval v "mrtvom" uhle. Sucasny oval je pootoceny o 90stupnov - v efektivnom zabere vyvijas viac sily.
Davno, pradavno, za mladi som mal chvilu biopace na cestaku - nevedel som na tom slapat do kopca. S aktualnymi ovalmi problem nemam.
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 11:56:32
00
ddemo: tusim sucasny sposob je taky, ze v zabere mas ten mensi priemer ovalu, biopace ten vacsi. Moja skusenost bola, ze tak trochu divne sa slapalo, ako keby zaber prichadzal az neskor ,nieco ako keby pohanalo bajk (tajny motor :lol:), ale pri takych komplikovanych techcnickych vyslapoch, kedy netocis kadenciu, len tlacis do pedala, aby si sa prehupol cez nejaky briezok/skalku, kde je najvacsi problem prave mrtvy uhol, tak to neskutocne pomahalo. Sucasny sposob otocenia sa mi zda menej vyrazny, co sa tyka tejto pomoci. Ale pomoc tam je a nic dalsie problemove som si nevsimol uz, takze jazdim uz takto. Ale nie kazdy oval sucasny, ma to rozlozenie rovnakej .. napr. co mam DOVAL velkku pilu, tak to ma trosku inak ako NW prevodnik (alebo co som pozeral, co vozi Brudy), trosku mi vadi, potreboval by som ho este posunut viac, nez sa da.
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 12:49:34
00
arrow_leftlto napísal:
poruchy srdcoveho rytmu mam uplne bezne (odkedy vozim hrudny pas, tak to vidim - chvilkove enormne zvysenie tepu/, zazil som aj chvilkove zastavenie srdca - nic prijemne a som tu :P

A mozno mas len nahovno pulzmeter. :)
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 12:51:08
03
Môže byť. Podľa garmiňáckeho som už viackrát prešiel klinickou smrťou.
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 13:02:49
00
Jezus: mam rad tie tvoje konspiracne teorie o vadnych pristrojoch :D .. vsak to asi to aj citim, nie ? :) Nie je to nic vynimocne, jeden clovek z fora si to nechaval aj operovat .. zabudol som meno, ale furt chodil fotit maratony a mal celu rodinu cyklisticku, len on sam nejazdil. Jazdeniu to nevadi , len by som sa mal vyhybat maximalkam. Comu sa aj nedobrovolne vyhybam uz dlhu dobu :lol:
Zobraziť komentár 29.06.2016 - 13:12:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up