Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftcanopus napísal:
lto nie je pravda: prestudovat hlbsie zakonnik prace

(8) Do počtu hodín najviac prípustnej práce nadčas v roku sa nezahŕňa práca nadčas, za ktorú zamestnanec dostal náhradné voľno, alebo ktorú vykonával pri
a) naliehavých opravárskych prácach alebo prácach, bez ktorých vykonania by mohlo vzniknúť nebezpečenstvo pracovného úrazu alebo škody veľkého rozsahu podľa osobitného predpisu,
b) mimoriadnych udalostiach podľa osobitného predpisu, kde hrozilo nebezpečenstvo ohrozujúce život, zdravie alebo škody veľkého rozsahu podľa osobitného predpisu.

Dost to hrozi tam kde pracujes, tak by si to mal vediet :)
Zobraziť komentár 08.05.2017 - 22:32:16
00
arrow_leftiron.hide napísal:
nepozna tu niekto pracovne pravo? hrozi mi ze budem musiet robit nadcasy aj cez vikendy ...

Precitat zakonnik prace a najst veci, co ta zaujmaju, urcite zvladnes aj sam. Uz tu boli nejake citacie. Pozri si aj § 93 a 94.
Manageri toho narozpravaju. Zacni tym, aby to nariadenie dali pisomne (napr. mailom). Ked budu mat nieco napisat, tak si dobre rozmyslia obsah :) Ak by aj napisali nejaku koninu, nejaky dobrak, co to preposle na inspektorat prace sa urcite najde. A samozrejme v jednote je sila, cim viac ludi sa ozve, tym lepsie.
Zobraziť komentár 08.05.2017 - 23:43:06
00
no veru aj rozmyslam napisat mail vsetkym dotknutym zamestnancom, ze prikazane nadcasy v oba vikendove dni su zakazane :)
nie sme predsa otroci, a navyse ja si cenim svoj volny cas ovela viac ako pracu v nejakej nepodarenej firme.
Zobraziť komentár 08.05.2017 - 23:50:13
01
Neviem, ci to tu bolo, ale 8h tyzdenne je limit na prikazanu pracu nadcas tiez. V Rakusku by ani len na mysel nieco take im prist nemohlo, ale Slovac budu zdierat ako sa len da :(
Zobraziť komentár 08.05.2017 - 23:56:29
01
Pred chvíľou som sa vrátil z Rakúska, kde som zažil debatu zamestnancov a rôznych zamestnávateľov práve na túto tému. Pochopil som, že ignorujú úrady o 106 a riešia to všelijakými vychytávkami, najmä ak im skutočne záleží na tom, aby robota bola urobená a klienti boli spokojní.

Mimochodom, prichádzam u nás do styku s rôznymi IT firmami a z povahy veci mi prebleslo hlavou, že ak niekto nie je ochotný zúčastniť sa vcelku bežného šturmovania, tak by mal nielen zmeniť firmu, ale možno aj celú brandžu. To len tak by the way...
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 00:04:53
00
Pali65 : bezne sturmovanie ? No ty si ale uplne mimo ak povazujes 2 mesiace chodenia do prace v kuse 12hod. za bezne sturmovanie.
Apropo, tu sa bavim o korporaciach, to je iny svet :) .. tam to takto nefunguje a uz vobec nie v Rakusku. Tam je hlboky socializmus.

Naposledy upravil lto dňa 09.05.2017 - 00:08:57, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.05.2017 - 00:07:59
02
co je to doslaka "sturmovanie"?
tak sorry, ale robit za sebou 5-6 celych vikendov urcite nebudem, to radsej dam vypoved!
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 00:08:47
01
iron.hide : Pali65 je zjavne jeden z tych "slovenskych menezerov" :lol: .. trosku ohneme zakon tu, trosku inde .. vsak zakaznik nas pan .. njn :)
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 00:09:58
00
Nam raz chceli v praci nariadit sobotu menej ako dva tyzdne dopredu, tak sme spravili mensi protest a potom to uz fungovalo :)
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 07:39:00
00
arrow_leftiron.hide napísal:
no veru aj rozmyslam napisat mail vsetkym dotknutym zamestnancom, ze prikazane nadcasy v oba vikendove dni su zakazane :)
nie sme predsa otroci, a navyse ja si cenim svoj volny cas ovela viac ako pracu v nejakej nepodarenej firme.

preistotu by som neposielal nič mailom ak to u vás funguje ako popisuješ.. radšej si daj robotu s relevantnými citáciami § zo zákonníka a anonymne rozdaj letáky :lol:
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 08:50:33
00
Ok, chlapi. Neberte teraz moje slová ako iróniu, či sarkazmus. Myslím to smrteľne vážne – vždy mi bolo ľúto ľudí, ktorí "musia" zarábať na živobytie chodením do práce od-do... Naposledy mi niekto dozeral na dochádzku na brigáde vo fabrike niekedy v roku 1981. Inak poznám stovky, možno tisíce ľudí, ktorí majú celý život pocit, že väčšinu pracovnej doby robia niečo nezáživné a život, ktorí chcú žiť, začína až po šichte, či v piatok popoludní. Ako to Hex spieva, že "v piatok podvečer si zresetujem hlavu".

To je rozdiel medzi zamestnaním a povolaním.

Myslím si, že skutočné a plnohodnotné šťastie nastáva len vtedy, keď pracujem na niečom, čo je mojím poslaním, čo považujem za prinajmenšom tak vzrušujúce, ako jazda na singláči niekde v lese, keď robím na veciach, pri ktorých nepozerám na odpracované hodiny, baví ma to a nepovažujem za záťaž. Vždy som si vyberal kolegov, ktorí považovali robotu za vášeň a zdieľali so mnou tieto hodnoty (a upozorňujem, že som mal spravidla odpracované omnoho viac, ako hociktorý z nich).

Vždy som hovoril nešťastnému človeku, aby neprestal hľadať, aby robil prácu, v ktorej by pokojne zotrval akýkoľvek počet hodín. Netvrdím, že nájsť také povolanie je ľahké, alebo že sa to každému podarí. Viacerí mávnu rukou, že tu vypisujem kraviny a ďalej budú zotvávať v práci, ktorá ich nebaví a potom budú voliť strany, ktoré zabezpečia, že "báťuška štát" klepne zlým podnikateľom po prstoch, aby ten, čo nenašiel povolanie, ktoré miluje, nemusel stráviť v tej posranej práci ani o hodinu dlhšie, ako je nevyhnutné. Kua, to je potom fakt posraný život.

Žite si ako chcete, dostaňte zo života čo sa dá, ale pouvažujte aj nad tým, či ste si fakt vybrali správne povolanie. A upozorňujem, že teraz tu riešim filozofickú otázku, nie legislatívnu. Sú totiž veci, ktoré sú následkom, nie príčinou.
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 08:56:14
010
Nebojis sa, ze ta tu za toto zozeru?

Je to krasna teoria, ale toto je jedna z veci preco som mimo SK - tam som mal sice stastie na dobreho sefa, ale v okoli som videl, ze to je naozaj iba stastie. V zahranici som nasiel pracu ktora ma bavila aj ked som tahal den, noc hocikedy.

Aj teraz mam super pracu, kde zarabam ledva priemerne, ale ako cloveka ma naplna a posuva dalej. Takze pockat zase 2 roky a posunut sa dalej aby to bola dalsia vyzva.
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 09:02:27
01
Kurňa, a kto bude kopať kanály keď budeme všetci šťastní v povolaní?
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 09:05:48
01
tak zas mňa moja robota baví a aj predošlá ma bavila, napriek tomu by mi vadilo ak by ma nútili v nej byť výrazne viac.. nie je problém občas prísť v sobotu lebo xxx alebo potiahnuť 12tku miesto 8čky ale len pokial je to ojedinele.. pretože ten čas navyše v práci je na úrok rodiny či iných koníčkov.. a mať zabité víkendy v práci miesto toho aby som napr vybehol s kamarátmi na celodňovku dakam?
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 09:10:03
00
aha takze ja som si vybral zle, lebo robim v IT? akoze uplne hrabe?
lto 00:09:58 - vyzera ze mas pravdu.
Zobraziť komentár 09.05.2017 - 09:12:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up