MecoTrance : Je to inak sranda, ked som prvykrat kupoval karbonovu sedlovku, vsade sa pisali hrozostrasne pribehy o zasuvani karbonovych sedloviek do ramu a ja som bol uplne vysmiaty. Roky. Dost dobre natesno to bolo. Predtym klasicke tiez nebol problem. Dalsi AM/EN bajk, v pohode. No az pred asi 7 rokmi dalsi ram a tam to peklo zacalo

Potom sa pridal jeden z XC bajkov tiez (ak 2 roky dozadu) a posledny karbonovy ram (rok) to ma uplne ze zle. Zasuva sa vsetko, aj
teleskopka (a pomerne dost vela). Asi vydrene vnutro

, ked predosly majitel nepouzival teleskopku /zasuvanie
sedlovky do ramu pocas jazdenia je jedna z najhorsich veci co poznam/. Potom tam fukni este kusok z duse, co to cele uzavrie, aby tam nesla spina.
Jezus: bol som tiez skepticky, ale funguje mi to zatial. Plechovka je ale hrubsia, nemusi to vliezt. Idealne by ale bola nejaka folia z medi, ale tenucka, alebo nieco. A tiez neviem, ci nebude pukovat. Raz som plechovku na nieco podobne pouzil v cape a bolo to po nejakom case peklo

edit: ta specialna
objimka je napr.
https://www.bike-components.de/de/KCNC/Twin-Clamp-SC13-Sattelklemme-p47943/ /inak dako podrazela, stala asi 22e/