Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Potrebuješ zadať úplne iné rozmery ako veľkosť rámu a kolies. Pretože rozmer rámu ako taký ti nič nepovie o tom či budeš kopať do predného kolesa. Dôležitý údaj je tzv. "reach", t.j. horizontálna vzdialenosť stredovej osy BB od stredu vrchnej misky hlavového zloženia. A potom hlavový uhol. Čím je "reach" väčší a hlavový uhol menší tak budeš mať predné koleso ďalej od pedálov.
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 20:25:00
00
Zadal som skutocne vzdialenosti medzi osami pedalov a kolesom, som rozkreslil presne tie ramy a geometrie... Cize viem, ze pri tom a tom rame a tych a tych kolesach bude ten problem, len som chcel vediet Vase skusenosti so zavadenim tretry o koleso pri slapani v terene, ci mozem ist do S 29, alebo radsej do mensich kolies a vacsieho ramu...
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 20:41:24
00
A to si fakt S 29" zavadil o koleso? Lebo ak ano tak treba vybrat bicyk pri ktorom sa to nrstane.
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 21:10:09
00
Mám tvoju výšku , 44,5-45 tretry , trup kratší , ostatne dlhšie ... neverím že to S ti bude dobre . HT mám L , offsetovu sedlovku a 70mm predstavec . Scalpell nám tiež L , offset sedlovka a 90 mm OPI predstavec . Osobne by som po skúsenostiach už kupoval M . Pre teba to iste IMHO a do kolies nekopem . Do cesťakoch aj cyklokrosky áno
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 21:16:53
00
chudak macka.
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 21:59:09
00
skus pouzit TÚTO kalkulacku..... mne pomohla pri horaku aj cestaku.... myslim ze ked sa pomerias, budes vediet lepsie hladat velkost bajku aj geo :-)
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 22:08:14
00
arrow_leftchmeliak napísal:
chudak macka.

pošim?
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 22:23:16
00
Turbi realne som to nevedel odskusat, museli byt byt nahodene SPD pedale a tretry by som musel mat svoje, vyslo to vyslovene z rozkleslenia jednotlivych bic a porovnania...
Ramon1 ja mam tretry 47 a momentalne tretry maju relativne daleko posunute upevnenie kufrov od spicky, ked to porovnam so starymi, preto ma to napadlo "riesit" a to som pritom este spickovy jazdec :-P teda upevnenie kufrov davam co nablizsie ku spicke a stale by som si vedel predstavit, aby boli este blizsie... stare HT-cko som mal 21", co je porovnatelne s L u kellysa a to mi bolo uz sakra velke, toz ked som ho este kupoval, bolo in mat vacsi ram... ale zrejme pojdem do toho M, vyhody oproti S su, okrem teda tej vzdialenosti pedalov od kolesa, ze tam dam flasu navyse a aj kluky budu 175, na ktore som zvyknuty... :-)
diky Tesak, aj podla tohto by to malo byt skor M, aj ked pocitovo sa mi to S viac sedelo, mozno to bolo uzsim uchopom... predsa len nie som zvyknuty na padla :-)
Zobraziť komentár 06.11.2017 - 22:36:12
00
To je uz rozmer noh, kedy vie zavadzat aj prilis siroka zadna stavba na niektorych bikoch. :)
Zobraziť komentár 07.11.2017 - 01:53:08
01
Toto je ono keby chcel do toho este niekto mudrovat.

Prílohy:

18000.jpg
18000.jpg 66.64 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.11.2017 - 05:56:48
00
arrow_leftDzuch-Ban napísal:
ako to je u Vas s otacanim predneho kolesa na MTB a spickou tretier, koliduje Vam to? pri cestaku tu berem normalne, ale pri MTB sipim, ze by mohol byt problem... rozhodujem sa, aku velkost bic mam zobrat, pri S-ku a 29 kolesach tu bude tento problem, pri M-ku a 27,5 by to malo byt v pohode, pri S-ku 27,5 LTT... som relativne maly 178 cm, mam kratsie nohy, no chodidla mam trocha vacsie :-) pocitovo mi bolo to S 29 asi najlepsie , ale aj pri M 27,5 som sa nejak zle necitil... dakujem

Neviem ci spravne rozumiem. Skusal si tu 29" a suchali Ti spicky o koleso, alebo neskusal a len si to kreslil? Lebo napisal si, ze si na nej sedel a pocitovo to bolo najlepsie, ale zaroven si nenapisal, ze realne bol problem. Napisal si len predpoklad v zneni "pri S-ku a 29 kolesach tu bude tento problem".
Zobraziť komentár 07.11.2017 - 07:48:23
00
ano skusal som to S 29, ale realne som nevedel odsledovat ako sa bude chovat stret spicky s kolesom, kedze neboli SPD pedale nahodene + nemal som svoje tretry, je to len predpoklad, ktory som si aj graficky nakreslil a z toho mi vyslo, ze vzdialenost osi pedala od kolesa je mensia ako vzdialenost spicky od stredu kufra... viem, ze to nemusi byt presne, ale ked je ten rozdiel 2 cm, tak realne to bude asi problem...
skoda, ze ma to nenapadlo zmerat, ked som to skusal na mieste, to S-ko uz nemam moznost v okoli skusit...
Zobraziť komentár 07.11.2017 - 07:56:14
00
a to si akoze nevies polozit nohu na pedal do takej polohy, ako by si ju mal v spd a tretre, ked uz si ho skusal a potocit prednym kolesom do strany? namiesto toho tu riesis kadejake vykresy, merania a teorie?
Zobraziť komentár 07.11.2017 - 08:06:42
00
ako som pisal, napadlo ma to az po skusani, kedze som si povodne myslel, ze u MTB takyto problem nemoze nastat...
Zobraziť komentár 07.11.2017 - 08:12:52
00
Ja mam vysku 179cm, inseam 82cm. Mam 29er Trek vo velkosti 18,5 (cca Mko) a sedi mi akurat, do mensieho by som nesiel. Takyto problem som neriesil, mam 42,5 nohu, ty ju mas teda naozaj proporcne o dost vacsiu (bez urazky). Ale to "S"ko ti bude podla mna male - ja sa vo vacsine kalkulatorov pohybujem na hranici M a L, resp. 17 a vyssie (zavisi od vyrobcu).
Zobraziť komentár 07.11.2017 - 08:24:59
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up