Stiplavy dym je aj z uhlia. Ide o nedokonale horenie so slabym prisunom kyslika. Ale ano, aj spalovanie rozneho nevhodneho materialu (drevotrieska, ale aj nedosusene drevo) je dovod, preco je v konecnom dosledku vzduch v centre väcsiny miest v zimnom obdobi vyrazne kvalitnejsi ako v zadymenych dedinach. Najhorsie je ked je ta dedina v nejakej doline a tym padom je aj prudenie vzduchu zhorsene. V zime by som v takej doline veru zit nechcel...
Potom aj lokality na okraji intravilanu obce/mesta. U nas v rači ako končí sídlisko, tak vo viniciach sú take búdy. Byvaju tam všelijakí asociali. Hadajte čím kuria. Je to pekne cítiť. A to idem večer von na kolobežke vraj na zdravý vzduch.
Momentalne som na chalupe a "uzivam" si tatransky vzduch. Nizky tlak a bezvetrie. Ten dym od suseda doslova tecie dole po streche. Sa mi zda ze uhlim kuria. Tento rok sme menili 12r krb ktory dosluhoval za finsku pec. Ta pec ma uzastne spalovanie myslim 98% a spotrebuje 12kg dreva za den. Z komina sa v podstate ani nedymi. Sused sa nas minule pytal ze kedy budeme kurit ze on uz kuri vramim mu vsimol som si
Momentalne som na chalupe a "uzivam" si tatransky vzduch. Nizky tlak a bezvetrie. Ten dym od suseda doslova tecie dole po streche. Sa mi zda ze uhlim kuria. Tento rok sme menili 12r krb ktory dosluhoval za finsku pec. Ta pec ma uzastne spalovanie myslim 98% a spotrebuje 12kg dreva za den. Z komina sa v podstate ani nedymi. Sused sa nas minule pytal ze kedy budeme kurit ze on uz kuri vramim mu vsimol som si
Mne vyskocila finska vodka. Tak som kupil 5 kartonov. Kurit hadam ani nebude treba
Inak poznam know how ako byt v teple s 50 kilovym vrecom uhlia celu zimu a netreba ani kuriť. Je to vysoko šetrné k životnemu prostrediu. Asi si to dam patentovať.
duves lol....co dnes usetris zohrievanim sa nosenim 50kg uhlia ci uz na pleci alebo na furiku - to zajtra minies v OUNZ na riesenie problemu s L5/S1
...to je taky fyzikalny zakon zachovania čohosi....
v mojsovej lucke pri ziline je asanacny podnik. spaluju tam zdochliny. pri spalovani vznika olej, masokostna mucka - co teoreticky mozu nejakemu zaujemcovi predat ale vznika aj teplo, na ktore nemaju vyuzitie. za socika komanci planovali prepojit potrubim nedaleke kupalisko v stranavach a ohrievat tam vodu ale nakoniec k realizacii nedoslo....
mozno aj svajciari maju niekde nevyuzitu energiu a posluzi im na vyrobu nafty z luftu.
jak sa doprdele volala ta hraná rozprávka z cias mého mládí (viac ako 20-25 rokov dozadu ), kde zlí ludia uväznili maleho chlapca, ktory mal carovne vlasy a z jeho vlasov vyrabali štetce na malovanie....alebo nejako tak to bolo..sak ani neviem ako sa to mam gúgla opytat...kua.
Kolegyna vravi, ze sa mi to muselo snivat, lebo nic jej to nehovori....tak neviem..zacinam pochybovat...
jak sa doprdele volala ta hraná rozprávka z cias mého mládí (viac ako 20-25 rokov dozadu ), kde zlí ludia uväznili maleho chlapca, ktory mal carovne vlasy a z jeho vlasov vyrabali štetce na malovanie....alebo nejako tak to bolo..sak ani neviem ako sa to mam gúgla opytat...kua.
Kolegyna vravi, ze sa mi to muselo snivat, lebo nic jej to nehovori....tak neviem..zacinam pochybovat...
On ten google vyhladava podla vselicoho, co sa mu zazda , tzv. "customizacia" .. niekedy najdes, inde zas je problem .. moze sa stat, ze co jeden najde hned, druhy ani neuvidi. Zial.
ja tlk j som to ale pisal po anglicky ..... Mam na ten film fajn detsku spomienku a bojim sa to pozriet este raz, lebo aj na Last Unicorna som mal fajn spomienku a ked som to nedavno pozeral ako dospely,....to je taaaaka 3,14ovina
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj, maš nejaky odkaz alebo kontakt na tú pec?
Inak poznam know how ako byt v teple s 50 kilovym vrecom uhlia celu zimu a netreba ani kuriť. Je to vysoko šetrné k životnemu prostrediu. Asi si to dam patentovať.
My mame konkretne model TU1000T/50
Vhodna metraz 30-70m²
...to je taky fyzikalny zakon zachovania čohosi....
mozno aj svajciari maju niekde nevyuzitu energiu a posluzi im na vyrobu nafty z luftu.
Klucove slova /rozpravka chlapec carovne vlasy stetce/ .. https://www.csfd.cz/film/109687-dum-plny-strachu/prehled/ ?.. ale nikdy som o tom nepocul ..