Chlapci, 10násobné prekročenie limitov "pre bežných ľudkov" vám nič neurobí - v podstate je to to čo my čo máme RTG ... no, momentálne za chrbtom (a nejaké tie rádionuklidy na stole) máme normálne povolené. Aby ste mali vôbec nejakú zmenu na krváku, potrebujete asi 0,05 Sv jednorazovo. Ak to máte per partes, tak to orga(ni)zmus opravuje, aniž by to kohokoľvek zaujímalo.
Pokiaľ nemáte smolu a nemáte pošahané niektoré korekčné mechanizmy. Potom ale zle skončíte tak ako tak a pravdepodobne (takto vznikajú detské zhubné ochorenia - tie sú napospol na genetickom základe) ste už po nejakej tej liečbe, alebo vás už vyfúklo komínom krematória, prípadne ste už preexpirovaný worm food a skeletizovaná korpsa.
Ramon1 vždy som obdivoval odvahu lekárov, že ožiaria chorého s "rakovinou" dávkou, ktorú keby dali celotelovo a naraz, tak je z toho istá smrť

kriste pane tulenik melies hnede belgicke, doucit, lebo zjavne nevies aka je letargicka davka a uz nie toboz stochasticka..... ziadnych okamzitych 50milikov sa Ti na KO=krvnom obraze neprejavi,takze tu nesir poplasne spravy

a darmo sa tu odvolavas na nejakého bezneho dochturka apod. ti vedia o tom hovno makove, niektori ani klasicky diferencial nevedia zhodnotit,nieto biologicke ucinky radiacnej zataze
pre informaciu: limit pre pracovnika so ziarenim je 50mSV/1rok s moznou jednorazovou dávkou az 100mSV/5 rokov
bezne davky EU ludi je stanovenych podla ICRP na 2,4mSV/1rok
par info:
1 let WIEN-NY obdrzi clovek cca 0,15mSV
1RTG pluc 1,4 mSV
1RTG zaludka 2,4mSV
1RTG criev 4mSV
prirodne radiacne pozadie cloveka vo vybranej casti Iranu je cez 400mSV/1rok a Brazilii 150mSV/1rokpodla tvojej vymyslenej teorie by ludia v Irane a Brazilii mali "ine" krvne obrazy,kde su pokial viem, najvyssie prirodne radiacne pozadia na svete .. a prekracuju Tvoje hodnoty
a zase sme sa dostali niekde,kde nevedomy clovek je lahko ovplyvnitelny a tieto nebezpecne spravy od niekoho,kto sa tu javi ako odbornik,ze ma radionuklidy za chrbtom na stole a nepozna vyhlasku a normativy je suce na preverenie

ja viem,ze ked tu zacnes pisat odborne staze,niekto ti to bude zrat,ale nie vsetci sme tu vychodili ako sa vravi druhu ludovu a su tu ludia dokonca aj ludia z Uradu Jadrového Dozoru napr.vid
CraObspikoska: taky let na mesiac,myslim posadku Apollo 14,ktora tam pobudla najdlhsie az 33,5hodiny na mesiaci,z toho 9 hodin na povrchu=cely let trval skoro 11dni dostali efektivnu davku cca 5 mSV
vela ludi chce vediet,ze preco astronauti,resp. kozmonauti vedia prezit vystupy do kozmu apod. Najvacsi problem pri lete na Mars a pobyt na nom bude mat presne toto kozmicke ziarenie a z toho plynuci davkovy ekvivalent
vystup do kozmu dosahuje davkovy ekvivalent na krvotvorne organy cca 600mSv/1rok, povrch Marsu ma cca 120mSV/1rok .. pri slnecnych erupciách to moze byt daleko nebezpecnejsie ... Taka erupcia z roku 1972 dosiahla vo volnom priestore az 4000 mSV/1rok
efektivna davka pri morskej hladine je 0,3 mSV/1rok a v 3km vyske az 1mSV/1rok,cize s rastúcou vyskou stupa aj EDavka