Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zaujimalo by ma odkial cerpali data do tej statistiky
Zobraziť komentár 16.12.2023 - 19:36:49
02
e-bike u nás mali asi pomiešané spolu s bicyklovaním, možno tie štatistiky robil nejaký elektrikár alebo tie dáta robili zo snímok z družice a z takej výšky nebolo dobre rozoznat motory na bicykloch :D
Zobraziť komentár 16.12.2023 - 19:38:49
00
Mozno do toho rataju aj chodenie do a z prace 😁 nie vsetci vystupuju vo firemnej garazi s vytahom priamo do kancelariie 😉
Zobraziť komentár 16.12.2023 - 19:54:31
00
a zrejme do toho rátajú aj dôchodcov, tí u nás denne nachodia dost po obchodoch, lekárnach za akciovými rohlíkami, acilpirinom, ...
Zobraziť komentár 16.12.2023 - 20:03:43
00
Stačí aby sa dostalo do dát zopar takych ako ivan a hneď sme tretí.😜
Zobraziť komentár 16.12.2023 - 20:24:16
00
Mozno aj zo Strava Metro. Mne vyhodilo na Strave v zhrnuti roka, ze som v top 8% aktivnych uzivatelov a to mam odjazdenych len 206 hodin.
Zobraziť komentár 16.12.2023 - 20:29:21
00
arrow_leftVTV napísal:
Stačí aby sa dostalo do dát zopar takych ako ivan a hneď sme tretí.😜

nemáš prehlad, prví by sme boli nie že by sme klesli z druhého na tretie miesto s mojimi štatistikami, denne mám skoro hodinu a to 207 W (biologických), 143 bpm, posledných 6 rokov 3 krát do týždňa vonku 2 hodiny 8 minút pri 143 bpm, už po dvoch týždňoch jazdenia napr. v decembri, januári pri -5 stupňoch a 143 bpm by sa ti snívalo o lupežnikoch, pozerám že pri druhom obrázku niekto napísal -1 ale -3 bol priemer v decembri :D

Prílohy:

posledných 6 rokov.png
posledných 6 rokov.png 77.44 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

December, priemerná teplota -3 stupne.png
December, priemerná teplota -3 stupne.png 64.01 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up-1thumb_down

Zobraziť komentár 16.12.2023 - 20:36:51
00
data boli zbierane prieskumom. A vieme, aki si Slovaci. Zvelicuju, aby vyzerali lepsie. Jeme vela ovocia, zalezi nam na kvalite potravin, nie na cene, sportujeme,... Co vidim okolo seba, tak 25% je mozne dosiahnut len tym, ze ludia pocitaju "kazdu sekundu" pohybu, cize aj cestu na zachod, do chladnicky,... Aj ked pripustam, ze u nas vela ludi chodi, lebo tu stale zije dost ludi na vidieku (zahrada a pod.) a vela ludi manualne pracuje (montazna hala Europy). Ale ak som dobre pochopil zadanie prieskumu (necital som to cele, je to dlhe), tak sa malo jednat o "Time spent on health-enhancing (non-work-related) aerobic physical activity". A tu 25% nemame urcite :-D
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 07:55:05
00
arrow_leftscarinko napísal:
Mozno do toho rataju aj chodenie do a z prace 😁 nie vsetci vystupuju vo firemnej garazi s vytahom priamo do kancelariie 😉

A prečo by chodenie do a z prace nemali rátať? Či pre organizmus sa neráta, ak ideš každý deň pešo 20minút tam a 20 nazad, namiesto toho, aby si sa odviezol v aute a peši prešiel 2 minúty na a z parkoviska?
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 08:14:08
06
Google health alebo ako sa to volá mi dáva každý deň plný počet bodov aj keď skoro nič nerobím. Podľa mňa sú mäkké kritériá
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 09:37:46
00
Tak si kup Garmin hodinky a ciel krokov nechaj na automaticky a za chvilu budes musiet chodit denne 3 hodiny, aby si ho splnil :D
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 09:51:04
00
Ked aj do krcmy na druhom konci dediny musis ist pesi...
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 10:05:43
03
arrow_leftskorpion napísal:
data boli zbierane prieskumom. A vieme, aki si Slovaci. Zvelicuju, aby vyzerali lepsie. Jeme vela ovocia, zalezi nam na kvalite potravin, nie na cene, sportujeme,... Co vidim okolo seba, tak 25% je mozne dosiahnut len tym, ze ludia pocitaju "kazdu sekundu" pohybu, cize aj cestu na zachod, do chladnicky,... Aj ked pripustam, ze u nas vela ludi chodi, lebo tu stale zije dost ludi na vidieku (zahrada a pod.) a vela ludi manualne pracuje (montazna hala Europy). Ale ak som dobre pochopil zadanie prieskumu (necital som to cele, je to dlhe), tak sa malo jednat o "Time spent on health-enhancing (non-work-related) aerobic physical activity". A tu 25% nemame urcite :-D

ved práve, fyzických aktivít môžu mať aj bežní ,,nešportujúci,, veľa len tie aktivity sú veľmi málo intenzívne a ako vravíš poväčšine súvisia s prácou, zabezpečením potravy, ... napr. 130 kilový človek síce trávi spústu hodín fyzickou ale ,,statickou,, aktivitou na záhradke pri dorábaní ovocia a zeleniny prípadne jazdením na e-biku a dokonca aj na biku u bežnej populácie teda státisícov nešportujúcich len táto fyzická aktivita má velmi daleko k health-enhancing aerobic physical activity kedy srdcová frekvencia dosiahne aspoň 70 % z maxima a trvá potrebne dlhú dobu
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 13:45:50
00
arrow_leftmuffin napísal:
A prečo by chodenie do a z prace nemali rátať? Či pre organizmus sa neráta, ak ideš každý deň pešo 20minút tam a 20 nazad, namiesto toho, aby si sa odviezol v aute a peši prešiel 2 minúty na a z parkoviska?

samozrejme že aj chôdza do/z práce by sa mala rátať akurát že ak je toto takmer všetka denná fyzicky náročnejšia aktivita a trvá len 30 minút tak je to málo, ked má potom človek sedavé zamestnanie, vozí sa zvyšok dňa autom, bojí sa zapotiť pobehnutím na autobus, aby sa nespotil tak si kúpi e-bike tak je to málo
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 13:56:12
00
Dúfam , že teraz už všetci pochopili kto je ten jediný ktorý to robí správne a v správnej intenzite. ;)
Zobraziť komentár 17.12.2023 - 14:30:18
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up