Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftCykloturista napísal:
Môj obed stál 7,80€. Ani neviem či taká jedáleň má inú možnosť platby, nejaký účet, v rade som nechcel zdržiavať. Proste niekedy je taká malá hotovosť nutná.

Vyvarovne pri ofise nemaju najmensi problem s platbami kartou za 8 eurove obedy - je to podstatne rychlejsie ako lovenie drobakov, hotovostou tam dnes uz neplati nikto. Este ked gastracove firmy presli na karty, vsetky prevadzky akceptovali platbu kartou.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 08:45:24
00
Ja chodim na lokalnu zmrzlinku, platim 1,5E vzdy kartou a nie je ziaden problem ... vlastne premyslam ze pokial nejdem autom tak penazenku, teda ani cash, so sebou vobec nenosim ...
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:05:30
00
Len tym sa ta zmrzlina predrazuje. Casto su minimalne poplatky za transakcie na urovni 20-30 centov a pod. A prave tieto male ceny zbytocne narastaju.
Platba kartou im vyznamne zerie marzu.

Zial, v zmluvach s kartovymi spolocnostami casto byva, ze nemozu uctovat ine ceny pri platbe kartou a v hotovosti.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:22:57
02
to je divne, nemam problem so sebou nosit hotovost, kludne aj na cely ten nakup v lidli, co sa mi uz parkrat aj stalo. Asi som stara skola, konzerva...
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:23:39
03
Cash už nenosím so sebou pár rokov. Ani do tej vývarovne lebo gastráče sú na karte.
Keď ale viem, že ideme na bajku tour the hospody tak tam je nejaký cash so sebou must.
Ale v 99% prípadoch vždy kartou a nespomínam si za tie roky na prípad, kedy sa nedalo/nešlo platiť kartou.

Naposledy upravil scart335 dňa 18.10.2024 - 10:43:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:25:02
01
arrow_leftSesulak napísal:
Uz ste platili remeselnikovi nieco na ucet, alebo kartou? Lebo ja teda este ani raz :D

Po skúsenostiach , veľké veci a veľké platby , áno …
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:36:30
02
arrow_leftwill napísal:
Len tym sa ta zmrzlina predrazuje. Casto su minimalne poplatky za transakcie na urovni 20-30 centov a pod. A prave tieto male ceny zbytocne narastaju.
Platba kartou im vyznamne zerie marzu.

Zial, v zmluvach s kartovymi spolocnostami casto byva, ze nemozu uctovat ine ceny pri platbe kartou a v hotovosti.

Toto už X rokov neplatí. Providerov je mnoho a aj maličká prevádzka dokáže dostať percentuálne fee na úrovni 1% bez fixného fee. Maximálne platia za prenájom terminálu ale aj to si vedia vyjednať ak majú aspoň troska objem. Dnes už naozaj nie je žiadna racionálna výhovorka, realne je to o tom že sa nepriznajú trzby a DPH.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:37:48
312
Vdaka, to som nevedel.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:48:20
00
arrow_leftscart335 napísal:
Cash už nenosím so sebou pár rokov. Ani do tej vývarovne lebo gastráče sú na karte.

a vies co ine je na karte? peniaze priamo od zamestnavatela ktore mozes pouzit na hocico a nemusis so sebou vlacit dalsiu kartu pre nejaku darmozracsku gastracovu firmu ;)
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:07:00
08
Kazdy kto si zvolil gastro karty len nadalej podporuje zlodejov z tych firiem co to vydavaju rovnako ako gastrace.
Najcastejsia vyhovorka je ze "inak by som tie peniaze minul na ine a nemal uz cim zaplatit obedy" 🤦
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:12:38
013
Ja som z tych ktori ich zatial podporuju ... ciastocne to je asi aj spomienkovy optimizmus, pretoze som zazil ten start v devatdesiatkach, ked listky do zavodnej kuchyne boli nahradene prvymi gastracmi [ pamatam si uplne prvu verziu, ked to boli papierove listky urcene do divadelnych satni s peciatkou vydavatela na rube ]. V tej dobe mi to umoznilo poskusat rozne restiky po BA, zoznamit sa roznymi pachnucimi dvormi a pivnicami na Obchodnej etc, a minut mesacny pridel na dve vecere. Dnes drzim oddelenu kartu, pretoze s nou replikanti chodia nakupovat do Lidla a nepredaju im na nu alkohol ani tabakove vyrobky [ asi ] ...
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:19:27
01
Replikanti :rofl:
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:22:36
07
Cize podporujes to ze tato firma co vydava tu kartu berie poplatky (asi 3% od tvojho zamestnavatela a dalsie asi 3% od podnikov kde ju pouzijes) za to ze mas spomienkovy optimizmus. Detom pokial viem nemaju predat chlast a cigarety ani za peniaze. Btw kupoval som chlast aj za gastrace takze to ide ked sa chce.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:27:33
00
arrow_leftfoobar napísal:
a vies co ine je na karte? peniaze priamo od zamestnavatela ktore mozes pouzit na hocico a nemusis so sebou vlacit dalsiu kartu pre nejaku darmozracsku gastracovu firmu ;)

Bohužiaľ HR "pracovníčky" u nás vo firme nemajú záujem zmeniť status quo lebo asi dostávajú všimné. Neviem ako na SR ale v ČR o to nejde len tak požiadať.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:45:00
01
Tu máš na výber. Či chceš gastráče/gastrokartu alebo hotovosť k výplate.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 10:45:33
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up