MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
pri niektorych prikazoch sa tvari ze nemam prava ale nikto viac ako admin tam nie je
Budi ti ho sietovka, ako sa dao predpokladat. Zakaz si budenie cez sietove kartu.
odfajkol som to v nastaveni ze to moze robit a uz to spi tak ze to neviem zobudit ani mysou ani klaveskou
len tlacitkom
ok aj to som uz vyriesil, tak vyzera to ready
diky hosi
Uvazujem to prerobit na win10 ale budem potom musiet poprerabat pristupy zo vsetkych TV a NB kde su pristupy urobene. Sa mi do toho nechce.
NAS hlupost s Atomom urcite nechcem. To je fakt len pasivna somarina, ale ked sa nieco stane tak taky rebuild potrva 3 dni a zatial klakne iny disk ?
Povodne to bolo v inej skrinke s inymi komponentami. Nejaka mAtx doska a Intel G3258 procak ale ked som naposledy riesil vyfailovany disk tak som disky aj s raid kartou prehodil do velkeho PC ktore som kedysi pouzival bezne hlavne na hry ale uz dlhsie sa nepouziva kedze mam firemny NB a hry uz nehram. VGA som samozrejme vytiahol. Procak je tam 4670K ale doska ho podtaktovava na 800mhz ked nic nerobi. Tu sportrebu robia samozrejme HDD ktorych je tam aktualne 7ks + 1 SSD na system.
Disky su v dvoch raidoch 5 cize system + 2x virtual drive.
Rychlost rebuildu nebude zalezat od procakou, ale rychlosti radica, ci diskov. Suhlasim vsak, ze atom parodie by som tam nechcel, to uz radsej ARMko nejake,. Rebuild na armkach mi ide bezne rychlostou disku, cize 80-100MB/s a to dokonca pri sw raide, cize bez hw radica.
Druha vec je ako casto robis rebuild, pretoze je to tak vazcna vec v domacich podmienkach...ja som ho robil sice asi 3x za posledne roky (mam doma NASKo postavene na FreeNASe), ale to len z dovodu, ze pouzivam vyradne a polovadne disky, ktore vzdy casom uplne odidu,
Pri novom disku som nemal reklamacie uz roky.
Nie je to raid 50. Su to 2 nezavisle raid5 na jednej karte. 4x3TB a 3x4TB.
Ten druhy je este nepouzity. Vznikol len na skusku lebo som splasil nejake disky tak som skusal ako to bude vyzerat. Ale je mozne ze jednu tu 4ku prihodim k tym 4 trojkam na rozsirenie a dalsie HDD budu do zalohy v sufliku. Pribudne 3TB miesta co je fajn a staci na upgrade za cenu spotreby 1ks hdd. Druhy raid by vyzadoval 3xHDD na kapacitu 8TB.
tož... z kazdeho žanru trochu
GeorgeWH len oni nie su tak uplne 3TB a 4TB 😁 vid obrazok.