MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
lapaloma pisal som ze vo win mi to prave rozdelit neslo, prave preto som skusal tento krok ktory to mal nejak umoznit.
3jalo3 hdd ma 600gb, system cca 40gb, data 350gb a volne miesto 200gb. 90gb dat som uz odlozil na vsetky usb v domacnosti
Hack3r ani ja som nikdy nerozdeloval, resp. nemal tu potrebu. Az do dnes..
a ešte mi napadlo, v tom PC máš ten ssd už vložený? alebo máš tam len jeden HDD? ak máš viac nechaj len ten jeden správny
lapaloma tak neviem co to sposobilo, len som chcel vytvorit novy zvazok, nedalo sa mi zmensit existujuce C:, ukazovalo mi dostupne miesto 0 aj ked je 200gb volne. Tak som si nasiel tamten clanok ked nejde vytvorit novy zvazok a tam bol ten postup s chkdsk, spravil, restartoval a uz nezapol. Niesom IT, taketo veci viem robit len podla navodu…
Jaiub: to co ti mozem doporucit je:
a) rozhodne sa nepokusat bootovat z cohokolvek, co ma v nazve windows, ani nepripajat ten disk cez USB niekam do inych windows, dokial nebudes vediet presne, ako to vyzera a co s tym je /ci je fuc len boot, mbr, alebo cela particia, alebo co/. Pretoze windows velice rad sa snazi robit s filesystemom nevelmi vhodne veci. Oblubena vec je vyrabat a pouzivat kos na poskodenom FS napr.
b) spravit to, ze nabootovat z USBcka, pouzi napr. Hiren's BOOT a uvidis, ci sa na ten disk vobec dostanes. Ak nie, bude nutne s tym nieco spravit, povacsine to konci diskeditorom. Kazdopadne vtedy je nutne urobit zalohu, image disku inde a nad tou pracovat. Ak ho vidiet budes, potom doporucujem skopirovat data, ktore potrebujes a potom bud zazalohovat cely disk a hrat sa s tym, alebo nie (podla chuti a casu).
Obnova particie neni tak komplikovana , ako skor piplacka. Avsak, ak sa windowsu podarilo prepisat toho viac , nez len mbr a boot , tak to moze byt uz blbe. Ale ak mas ntfs, tak by mala byt zalozna mft aj dalej na disku, niektore recoverovacie programy s tym vedia pracovat, ale nic z toho nebyva zdarma.
Inak to, co si chcel, teda dovod rozdelenia je dobry, siel si na to rozumne, len taketo veci sa s pouzitim windows nastrojoch robia len z dovodu adrenalinovych zazitkov